Дръжка на врата

Техническа и сервизна информация за Passat
kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Дръжка на врата

Мнениеот kurmijanko » Пон 01 окт 2007 17:57

здравейте,
отскубна ми се дръжката на шофьорската врата.
Някой може ли да ми каже, как точно се маха кората за да я оправя.
Колко струва една дръжка или врата, защото един колега ми каза, че при някой случаи трябвало да се сменя цялата врата.
Значи вратата отвътре се отваря нормално.
Просто държката е отскубната.
Благодаря ви за отговорите.

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пон 01 окт 2007 18:05

Както много колеги биха казали - ако кажеш каква ти е колата, коя година е и т.н. може и да има някакъв успех, щото така... :D само да земат да те бъзикат. И също може да пробваш с търсачката - писано е по въпроса

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 01 окт 2007 18:08

1.развърташ пишките дето изкачат и потъват нагоре,надолу като се отключва заключва вратата.
2.махаш с отвертка корите на дръжките тази дето се дърпа за затваряне на вратата и тази дето въртиш за затваряне на джама.
3.рязвиваш рапидките дето придържат дръжките.
4.махаш пластмасовия обков дето обгражда дръжката за отваряне на вратата/тази дето дръпваш на вътре да отвори вратата/като го приплъзваш напред в посока муцуната на колата и го изваждаш/действаш по-смело иска малко сила/.
5.развиваш рапидките които придържат кората 4 бр са две от пред и две зад вратата.
6.дърпаш кората към тебе и тя излиза.

kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurmijanko » Пон 01 окт 2007 21:17

Danny boy написа:1.развърташ пишките дето изкачат и потъват нагоре,надолу като се отключва заключва вратата.
2.махаш с отвертка корите на дръжките тази дето се дърпа за затваряне на вратата и тази дето въртиш за затваряне на джама.
3.рязвиваш рапидките дето придържат дръжките.
4.махаш пластмасовия обков дето обгражда дръжката за отваряне на вратата/тази дето дръпваш на вътре да отвори вратата/като го приплъзваш напред в посока муцуната на колата и го изваждаш/действаш по-смело иска малко сила/.
5.развиваш рапидките които придържат кората 4 бр са две от пред и две зад вратата.
6.дърпаш кората към тебе и тя излиза.

супер, благодаря ти много, иначе наистина забравих, става дума за Пасат 91 год, бензин, 1,8 куб, моноинжекция

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 02 окт 2007 12:15

Защо ми се струва че е излишно да отваряш кората на вратата за да оправиш дръжката.
Всъщност под дръжка може ли да се уточниш какво точно имаш в предвид - дръжката от външната страна ( ключалката ), дългата пластмасова дръжка от вътрешната страна , или нещо друго?

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 02 окт 2007 16:23

Да не би да ти се е развил/паднал болта, който крепи дръжката към вратата. Намира се от вътрешната страна на вратата над ключалката. При мен веднък се беше развил и в последствие падна, та се налагашв да търся нов, за да го пристегна. Може и да ти е друг проблема, аз не разбрах точно..
Успех

kurmijanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurmijanko » Вто 02 окт 2007 20:45

megalodon написа:Да не би да ти се е развил/паднал болта, който крепи дръжката към вратата. Намира се от вътрешната страна на вратата над ключалката. При мен веднък се беше развил и в последствие падна, та се налагашв да търся нов, за да го пристегна. Може и да ти е друг проблема, аз не разбрах точно..
Успех

да мисля, че е нещо точно такова. Значи като я отварях отвън вратата, едната част на дръжката ми остана в ръката, тоест откачи се само от страна към задната врата и сега не мога да я вкарам обратно, нито знам как да я наглася след това. Къде мога да намеря такъв болт. Утре ако се прибера от работа по светло, ще пробвам да отворя кората. Ти твойта как я оправи.

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 02 окт 2007 22:51

Набутай я обратно вътре и после я плъзни напред (към предницата) или назад, в момента не мога да си спомня, но при единия от двата варианта трябва да си застане както си е била. После отвори вратата и виж там деот ти казах за болтчето. Порови малко да потърсиш подходящо, завий го и си готов :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 03 окт 2007 8:14

Ясно колега за какво става дума - за бравата на вратата. От тук следва че е абсолютно излишно да разглобяваш цялата врата от вътре ( да махаш кората и др неща под нея ). Както ти е казал колегата преди мен, явно ти се е развило болтчето което държи бравата и съвсем естествено е тя да ти остава в ръцете след като я дръпнеш. Проблемът ти не е голям, тъй като имаш да завиеш само един болт и толкова, но доколкото си спомням, самия болт е малко особен и ще трябва да го потърсиш из моргите евентуално. Може да развиеш болтчето от някоя друга брава, за да видиш какво представлява, за да знаеш какво да търсиш. А самият болт можеш да го видиш , като отвориш вратата и погледнеш към заключващия механизъм.
Успех!

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 03 окт 2007 11:01

Да питам и аз,мойте ръчки са здрави,но много трудно се отварят вратите.кажете има ли начин да се регулират?

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 03 окт 2007 12:10

doktora написа:... но доколкото си спомням, самия болт е малко особен и ще трябва да го потърсиш из моргите евентуално..

Чак пък до морга да ходи... Сигурен съм че ще успее да намери някой подходящ някъде из семейната работилница ;)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 03 окт 2007 12:19

megalodon написа:
doktora написа:... но доколкото си спомням, самия болт е малко особен и ще трябва да го потърсиш из моргите евентуално..

Чак пък до морга да ходи... Сигурен съм че ще успее да намери някой подходящ някъде из семейната работилница ;)

Колега, моля, не се заяждай, а чети по внимателно. Както виждаш накрая съм добавил думата "евентуално"

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 03 окт 2007 13:38

otnosno trudnoto otvariane na drajkite,ima edin bolt za krastata otverka nad bravite,stegni go zdravo i mislia 4e niama da ima6 problem,a po-mejdu drugoto moite gi namazah s lak za nokti :) da ne se otvivat i niakoi ot tiah misli 4e sa s obratna rezba.[/i]

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 03 окт 2007 13:47

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:otnosno trudnoto otvariane na drajkite,ima edin bolt za krastata otverka nad bravite,stegni go zdravo i mislia 4e niama da ima6 problem,a po-mejdu drugoto moite gi namazah s lak za nokti :) da ne se otvivat i niakoi ot tiah misli 4e sa s obratna rezba.[/i]

Мерси колега,ще отида да пробвам с натягане.
п п пиши на кирилица,така е прието тук.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 03 окт 2007 14:10

boi4eto написа:
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:otnosno trudnoto otvariane na drajkite,ima edin bolt za krastata otverka nad bravite,stegni go zdravo i mislia 4e niama da ima6 problem,a po-mejdu drugoto moite gi namazah s lak za nokti :) da ne se otvivat i niakoi ot tiah misli 4e sa s obratna rezba.[/i]

Мерси колега,ще отида да пробвам с натягане.
п п пиши на кирилица,така е прието тук.

Рзвих болчетата сложих лепило,и стегнах здраво.
Сега се отварят по лесно,благодаря.

Върни се в “Passat”