Важно за 12-ти клас !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Нед 30 сеп 2007 19:21

незнам какво толкова имате против матурите.....те са хубаво нещо, пък и не може никаква обща култура да нямаме.....а тия матури са толкова прости.....извинявайте дванадесетокласниците (аз завърших това лято и пропуснах матурите,но все пак имах матура по методика на специалността и мога да ви кажа че тази матура е 100 пъти по трудна от сичките матури дето сега ще ги държите....аз я взех с 6.00 ....... правете си сметка) ама колко тъп трябва да си ,че да не може да се справиш с тест по БЕЛ (само правопис и словоред) и някакъв анализ,за който трябва само да си прочел една две стихосбирки..... извинявам се ,ама нямате право да се оплаквате..... матурите са хубаво нещо!!!!! като ви пречат в момента .... мисля че имахте право на 5 пъти да се явявате ,хайде поне за един от тия 5 пъти да научите един два урока!!!!! 8) :roll:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 30 сеп 2007 19:24

говори си ти говори поне кажи че се радваш че си се отървал а не да кажеш че са хубаво нещо.......

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Нед 30 сеп 2007 19:28

MuTa4eTo написа:говори си ти говори поне кажи че се радваш че си се отървал а не да кажеш че са хубаво нещо.......

ако си прочел -държах матура,за която от министерството бяха определили 16 теми ,всяка по не по-малко от 5-10 листа!!!! така ,че не съм се отървал!!! тоя тест дето е по БЕЛ ми го дайте само.......

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пон 01 окт 2007 8:57

Въобще замисляли ли сте се , че има и много хора , който са държали матури и не са толкова грамотни колкото си мислят ? Аз съм завършил техникум, в който в час по БЕЛ не си спомням да има такъв, а само литература. Относно тези часове по БЕЛ, самата учителка не искаше да се занимава с нас, камо ли самите ученици. Основният проблем на цялото ни образование е , че няма добре изготвена система. А това дали има или няма матури въобще няма да реши проблема с граматиката. Погледнете, че всяка година системата се мени. Ще има матури няма да има, ще има държавни изпити няма да има. Мислите ли, че това не се отразява на учители и ученици, все пак процесът на обучение е двустранен. Ако някъде съм направил правописна грешка, моля модераторите да я поправят!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 01 окт 2007 10:28

ciucci_galant написа: Ако някъде съм направил правописна грешка, моля модераторите да я поправят!

Модераторите не са учители по български :wink:

п.п. Сега да вземат да си върнат и казармата :twisted:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 01 окт 2007 10:34

Лично съм за матурите, ако има успех под 4.50 или нещо подобно както си беше преди ( 1997 по мое време ).

Stefan написа:п.п. Сега да вземат да си върнат и казармата :twisted:

Това не го подкрепям ама хич по голяма дивотия и губене на време няма за 1.5 щях да си платия едната част от дръпнатите кредити.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 01 окт 2007 10:37

Vlad777 написа:Нека има матури! Пълно е с неграмотници наоколо!
:idea:

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Пон 01 окт 2007 11:09

ciucci_galant написа:Въобще замисляли ли сте се , че има и много хора , който са държали матури и не са толкова грамотни колкото си мислят ? Аз съм завършил техникум, в който в час по БЕЛ не си спомням да има такъв, а само литература. Относно тези часове по БЕЛ, самата учителка не искаше да се занимава с нас, камо ли самите ученици. Основният проблем на цялото ни образование е , че няма добре изготвена система. А това дали има или няма матури въобще няма да реши проблема с граматиката. Погледнете, че всяка година системата се мени. Ще има матури няма да има, ще има държавни изпити няма да има. Мислите ли, че това не се отразява на учители и ученици, все пак процесът на обучение е двустранен. Ако някъде съм направил правописна грешка, моля модераторите да я поправят!

техникумите са по друга система....и аз последните две години съм учил само по 1 час на седмица литература , и по 1 час Свят и личност , а през другото време само теория и практика по цпециалността (тая година завърших националното училище за танцово изкуство - не е точно техникум ,но сме по подобна схема на обучение ). та това наистина е голям проблем на образователната ни система.... училищата учат по различни програми , и накрая държавните изпити и след това дипломите -едни и същи..... а надали в някоя ПМГ са учили по 12 часа дневно както примено съм учил аз -сутрин от 8.00 вечер до 18.30 с една 40 минутна обедна почивчица!!! така ,че гимназистите не трябва да се оплакват от матурите....това ,че не са доизмислени си е проблем на превителството ,който тепърва ще се оправя ....всичко става леко по леко!!!! успех на матурите!!! 8)

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Вто 02 окт 2007 18:35

tskostov,Мерси за успеха :да: :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 02 окт 2007 18:49

Павката написа:следствие - полвината хора няма да вземат матурата

Защо се е разпространило мнението, че по някаква причина, задължително всички трябва да имат средно или висше образование?

Какво ще се случи, като не издържат матурите? Това ще спре ли скъсания ученик да започне работа на сторежа? Или на скъсаната ученичка да бъде стриптизьорка в нощен бар?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 02 окт 2007 18:52

Вие да видите какво ще стане,ако се отмени тази учебна година...Трагедия!!!

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Вто 02 окт 2007 18:58

Jerom написа:Вие да видите какво ще стане,ако се отмени тази учебна година...Трагедия!!!

лелее представяте ли си ?????

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Вто 02 окт 2007 19:28

Не че няма да ги вземем матурите, ама защо трябва да се цакаме постоянно с топла бира незнам!!!
п.п. Още не е 100% сигурно че ще имаме матури. Има насочени дати, но не е сигурно нищо. Върви се разправяй с министри. Тея турчоля осраха и малкото, което беше останало в тая държава.

Потребителски аватар
tskostov
Контакти:

Мнениеот tskostov » Вто 02 окт 2007 19:49

napster написа:Не че няма да ги вземем матурите, ама защо трябва да се цакаме постоянно с топла бира незнам!!!
п.п. Още не е 100% сигурно че ще имаме матури. Има насочени дати, но не е сигурно нищо. Върви се разправяй с министри. Тея турчоля осраха и малкото, което беше останало в тая държава.

може би има нещо вярно в думите ти,ама даниел вълчев май не е турчин .... ;) та лошото е че точно вие сте випуска ,на който ще се експериментира с тия матури..... в крайна сметка ако ги осерете.... догодина няма да има матури..... ;)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 02 окт 2007 20:23

Мойте наблюдения са, че до 7-8 клас сме доста напред спрямо други държави.... но след това до 12 става няква какафония!!!

1во) Подхода към ученето трябва да се промени... да по-стегнат малко преподавания материал, а не да ми разправят кво е било 52ра големия сняг!!!

2ро) Учителите да имат пълни осигуровки и нормални заплати, тва е наука, а не като да редиш тухли или зидаш стена

3то) Възпитанието ни куца и наблюдавам серизони проблеми в заимоотношенията м/у учители - ученици (може би се дължи на изкривената реалност България)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”