Помогнете колеги. Охладителна система????????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Сря 03 окт 2007 9:10

joker е прав, газовия изпарител трябва да е под нивото на изравнителния съд / казанчето /. :!:

Потребителски аватар
STRATUS
Автомобил: Golf 3 gti 16 v
Двигател: Abf

Мнениеот STRATUS » Сря 03 окт 2007 15:56

Май,май всичко идва от тьпия изпарител нивото горе-доло е на нивото на казанчето всичко идва от там.Ще помислим по тоя проблем като ми престигне новия радиатор.БЛАГОДАРНОСТИ на всички МАНЯЦИ :wink: :!: :!: :lol:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 03 окт 2007 16:19

joker написа:
petarkolev написа:бях говорил с някой и си спомням че не трябва да е затегната до безобразие

Е да ..ако не искаш да я счупиш...но се затваря максимално плътно,а калапана на капачката регулира налягането в системата(ако се повреди също може да е причина за загряване!.....често става при Опелите....)

Не се затяга до дупка, а леко, някой път виж капачката отдолу и сам ще се досетиш защо.А колкото до обезвъздушаването, по принцип трябва да става само, но ако не става може да се помага със стискане на маркучите от и към радиатора, също така термостата трябва да отвори преди края на процедурата...Ако газовата уредба е слагана от сапьор, то в изпарителя винаги остава въздушен джоб и при обезвъздушаването трябва да се развие изходящия му маркуч докато всичко се запълни с охладителна течност...За да е изправна охладителната система дори на празен ход, трябва капачката да държи нужното налягане в системата, но да не надува маркучите(задръстена, блокирали клапани, системно презатягана), датчика-включвател на перката също да работи...за термостата е ясно :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 окт 2007 7:35

NovobranecGT написа:
joker написа:
petarkolev написа:бях говорил с някой и си спомням че не трябва да е затегната до безобразие

Е да ..ако не искаш да я счупиш...но се затваря максимално плътно,а калапана на капачката регулира налягането в системата(ако се повреди също може да е причина за загряване!.....често става при Опелите....)

Не се затяга до дупка, а леко,
Боравим с крайно неточни понятия и само объркваме колегата.....колко хлабина като ъгъл на завъртане трябва да се остави при затваряне на капачката?И къде е посочен в техническите ръководства като градуси??
Капачката се завърта до упор...за да уплътни и оэбезвъздушаването да става през клапата,която би следвало да поддържа констно налягането в системата,иначе ако капачката не уплътнява това е невъзможно.....винаги така съм го правил.....ако някой има друг опит с удоволствие ще го възприема,стига да се обоснове!

begeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот begeto » Сря 10 окт 2007 18:56

като гледам, май ги разбираш тия охладителни системи?

имам голф 2, 1.6 бенз/газ
моя проблем е, че от известно време (2 год) доливам кога водица, кога антифриз (на 100 км - 0,5л градско). ако затегна капачката до край, разхода на охл. течност се удвоява. ева ли му мамата защо. ако нещо ти хрумне защо се получава това, моля помагай, Другото нещо - ако затегна капачката плътно, се издуват маркучите, ама яко..

joker написа:
NovobranecGT написа:
joker написа:

Не се затяга до дупка, а леко,
Боравим с крайно неточни понятия и само объркваме колегата.....колко хлабина като ъгъл на завъртане трябва да се остави при затваряне на капачката?И къде е посочен в техническите ръководства като градуси??
Капачката се завърта до упор...за да уплътни и оэбезвъздушаването да става през клапата,която би следвало да поддържа констно налягането в системата,иначе ако капачката не уплътнява това е невъзможно.....винаги така съм го правил.....ако някой има друг опит с удоволствие ще го възприема,стига да се обоснове!

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Чет 11 окт 2007 8:08

моя проблем е, че от известно време (2 год) доливам кога водица, кога антифриз (на 100 км - 0,5л градско). ако затегна капачката до край, разхода на охл. течност се удвоява. ева ли му мамата защо. ако нещо ти хрумне защо се получава това, моля помагай, Другото нещо - ако затегна капачката плътно, се издуват маркучите, ама яко..

За мене клапана на капачката ти е блокирал и най-вероято ти надува маркучите и трябва да го хванеш откъде ти "избива" по малко. Т.е. смени капачката с оригинална и виж как ще се развият събитията. Дано е малкия дявол - да не е гарнитура.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 11 окт 2007 12:42

[quote="begeto"]като гледам, май ги разбираш тия охладителни системи?

Да си се замислял за гарнитура???

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 11 окт 2007 18:24

Клапана на капачката ти е блокирал и най-вероято проблема идва от там сама трябва да се убезвъздуши .Смени си капачката и пробвай и пиши после какво е станало :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”