Кой казва,че българите са бедни ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 03 окт 2007 14:12

Даскала™ написа:... при положение,че цените в БГ са на европейско ниво?

Там е целия проблем :!: :!: :!: Най-просто казано, цените са като в Европа а заплатите са 10 пъти по-ниски :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 03 окт 2007 14:22

Даскале, на държавата не й е никакъв проблем да ви увеличат заплатите, ако ще и с 200%. Засега има достатъчно пари, има буджетен излишък тази година от над 2%.
Проблема е, че ги е страх, че след лекарите, шофьорите от ГТ, и даскалите, ще почне една вълна от стачки, която ще ги събори. Затова гледат да увъртат възможно най-много, и да вдигнат заплатите възможно най-малко, за да покажат, че не са толкова "мекушави", и да не предизвикат стачна криза в страната. А има съвсем реална опасност от такава в момента - хората вече не са коне с капаци, виждат какви са заплатите в Румъния, да не говорим за Полша, Чехия, Словения...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 03 окт 2007 14:25

САМО ТАКА ЩЕ НАКАРАМЕ ТЕЯ ИЗРОДИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И ДА СПРАТ ДА ОТКЛОНЯВАТ ПАРИТЕ НА "ДРУГИ" МЕСТА!!!
САМО СЪС СТАЧКИ И ПАЛЕНЕ НА СГРАДИ ОТ ТИПА "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"!!!!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 03 окт 2007 14:39

:shock Почнах да харесвам даскала :shock

даскалец ако ще палиш нещо свиркай .. аз съм повече по взривовете .. но все нещо от един взрив ще се запали

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 03 окт 2007 15:05

Даскале мнението, което пуснах не беше конкретно към учителите, абсолютно ви подкрепям :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 03 окт 2007 15:06

П.П. тука около министерството са някъде.. все едно съм на мач левски - цска.. шоу голямо

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 03 окт 2007 15:18

Vizor написа::shock Почнах да харесвам даскала :shock

даскалец ако ще палиш нещо свиркай .. аз съм повече по взривовете .. но все нещо от един взрив ще се запали

ако требе се кърти нещо.....бригада терминатори е насреща
къртим сичко де е мивка и чене :) ;) :)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 03 окт 2007 16:34

Ей 'орица,ние поне ше ви учим децата,а тея псевдополитици въобще не ги интересува дали сте живи :!:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 03 окт 2007 20:42

Както казват колегите-да са живи и здрави,че иначе няма парички за качествен тунинг.... :wink:

P.S.
Лошото е че средна класа няма...а долната мина в мизерна!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 03 окт 2007 20:44

Даскала™ написа:САМО ТАКА ЩЕ НАКАРАМЕ ТЕЯ ИЗРОДИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И ДА СПРАТ ДА ОТКЛОНЯВАТ ПАРИТЕ НА "ДРУГИ" МЕСТА!!!

А така.Ква бира ще пиеш? :lol:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 03 окт 2007 21:03

faf4o написа:
А така.Ква бира ще пиеш? :lol:

Черпи фреш от портокал :lol:
Не пия алкохол,не пуша и по.... :stumm mhihi

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 03 окт 2007 21:21

Аз подкрепям учителите и смятам,че са абсолютно прави в протестите си.
В тая нашата държавица е крайно време доходите на ВСИЧКИ да се увеличат.Нека се започне от учителите.Не може вечно да сме бедни (като цяло).Вече 5-6 века сме бедни и отритнати.Докога?

Е,има си и богати хора,радвам се за тях и им завиждам за финансовите възможности.Как са си спечелили парите е техен проблем.Дори и забогателите по тъмни начини заслужават да са богати - можели са,успяли са да надхитрят другите по един или друг начин.

И таксиджиите подкрепям.Нека си вадят пари хората.Поне част от населението нека живее по-добре.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 окт 2007 22:41

Някой ще ме светне ли как да стачкувам в частния сектор?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 04 окт 2007 8:23

Даскала™ написа:САМО ТАКА ЩЕ НАКАРАМЕ ТЕЯ ИЗРОДИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И ДА СПРАТ ДА ОТКЛОНЯВАТ ПАРИТЕ НА "ДРУГИ" МЕСТА!!!

С палене на сгради ефектът ще е друг, особено пък НС.

Наказателният кодекс написа:Чл. 106. (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения унищожи или повреди обществени сгради, строежи, инсталации, съоръжения, транспортни или съобщителни средства или друго значително обществено имущество, се наказва за диверсия с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

Да не ме разбере някой погрешно, аз съм също за това, учителите да получават справедливо и достойно заплащане. НО, това не става по този начин, не и с палежи, което от устата на един учител, звучи малко ... почвам да се чудя на какво може той да научи моето дете?

Пък и когато става въпрос за увеличаване на възнаграждение в определен сектор посредством стачни действия, искане за 100 % като принцип е немислимо. Не че като се увеличат заплатите със 100 % учителите ще забогатеят - дори и така заплатите им пак ще са ниски. Но процентно няма как да стане - това означава да се увеличат средствата със 100 % за фонд работна заплата, което за един цял сектор би било фатално от финансова гледна точка.
За част от родителите и ученици не ми се говори - учителите без подкрепа от родителите нищо не могат да направят, колкото и да искат (въпреки, че има част от тях, на които им е все тая). Безпардонно поведение на ученици и родители би трябвало да се наказва директно с изключване.
Ученици набили преподавател :shock - преди време за такова нещо се отиваше в ТВУ. Сега почват да ми разследват дали ученика не бил предизвикан - всяка форма на саморазправа трябва да се наказва, независимо от това от какво е предизвикана, защото в противен случай води до лавина от подобни действия. И като, подобно поведение води като цяло до неуважение към учителската професия. А след като липсва уважение, как да повярват учениците, че тези хора могат да им дадат, да ги научат на нещо полезно.
Много са проблемите на образованието, но те не се решават с едно 100%-но увеличение на заплатите, при това издействано под натиска на стачни действия в началото на учебната година.

Потребителски аватар
vw_passat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_passat » Чет 04 окт 2007 14:38

Vizor написа:Има хора който не са убивали за да станат богати
ама май ги убиха ....

:lol: :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”