Даскала™ написа:САМО ТАКА ЩЕ НАКАРАМЕ ТЕЯ ИЗРОДИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ И ДА СПРАТ ДА ОТКЛОНЯВАТ ПАРИТЕ НА "ДРУГИ" МЕСТА!!!
САМО СЪС СТАЧКИ И ПАЛЕНЕ НА СГРАДИ ОТ ТИПА "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"!!!!
С палене на сгради ефектът ще е друг, особено пък НС.
Наказателният кодекс написа:Чл. 106. (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения унищожи или повреди обществени сгради, строежи, инсталации, съоръжения, транспортни или съобщителни средства или друго значително обществено имущество, се наказва за диверсия с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
Да не ме разбере някой погрешно, аз съм също за това, учителите да получават справедливо и достойно заплащане. НО, това не става по този начин, не и с палежи, което от устата на един учител, звучи малко ... почвам да се чудя на какво може той да научи моето дете?
Пък и когато става въпрос за увеличаване на възнаграждение в определен сектор посредством стачни действия, искане за 100 % като принцип е немислимо. Не че като се увеличат заплатите със 100 % учителите ще забогатеят - дори и така заплатите им пак ще са ниски. Но процентно няма как да стане - това означава да се увеличат средствата със 100 % за фонд работна заплата, което за един цял сектор би било фатално от финансова гледна точка.
За част от родителите и ученици не ми се говори - учителите без подкрепа от родителите нищо не могат да направят, колкото и да искат (въпреки, че има част от тях, на които им е все тая). Безпардонно поведение на ученици и родители би трябвало да се наказва директно с изключване.
Ученици набили преподавател

- преди време за такова нещо се отиваше в ТВУ. Сега почват да ми разследват дали ученика не бил предизвикан - всяка форма на саморазправа трябва да се наказва, независимо от това от какво е предизвикана, защото в противен случай води до лавина от подобни действия. И като, подобно поведение води като цяло до неуважение към учителската професия. А след като липсва уважение, как да повярват учениците, че тези хора могат да им дадат, да ги научат на нещо полезно.
Много са проблемите на образованието, но те не се решават с едно 100%-но увеличение на заплатите, при това издействано под натиска на стачни действия в началото на учебната година.