разход на 1.6 16v 105к.с и 1.6 101к.с.
разход на 1.6 16v 105к.с и 1.6 101к.с.
каква е разликата във вървежа и харченето на двата ДВГ? става въпрос за Бора.дали 1.6 16v е по икономичен защото в немското мобиле му дават ср. разход 7.0 а на 1.6-7.7 

1.6-16 V с индекс:ATN,AUS,AZD,BCB 105 к.с/148 Нм/4500 об.мин.,BAD-110 к.с. /155 Нм/4400 об.мин.по принцип го дават да се кара с 98 окт. бензин поради по-високата степен на сгъстяване и тогава вероятно е малко по-икономичен,а иначе с 95 ще си гори същото,че и отгоре,а и на вървенето ще се отрази.Иначе си е по-нов мотор за добро или зло.Като цяло тези няколко конски сили в повече и 3 Нм,които идват в по-високи обороти не мисля,че ще се отразят чувствително във вървенето и едва ли ще дават кой знае какво предимство.BAD ще върви повече естествено,но този мотор е доста рядък и екзотичен ми се струва,тъй като не съм срещал да се продава Г4 с този мотор и вероятно е от последните години на производство на модела=скъп на втора ръка +почти невъзможен за намиране.По удачен според мен е 1.6-8V AEH,AKL,APF, 101 к.с./145 Н.м./3800 об.мин.AVU 102 к.с./148 Нм./3800 об.мин.-по евтино обслужване идентичен разход на гориво и вървене,произвеждан повече години съответно с изчистени всички проблеми.
Заменя 1.8 125 к.с. мотора през 2000 г.със същия въртящ момент е като него,но на по-ниски обороти и определено ще тегли добре .В основата на този мотор според мен стои изпитания GTI на Г3 мотор 2Е/ADY и би трябвало да е здрав ,а извън града да има поносим разход на гориво,но на градско ще хапва повечко,двата литра трябва с нещо да се пълнят все пак.Пълно инфо за техническите данни на моторите и повечето неща свързани с VW Golf , които те интересуват може да намериш на www.doppel-wobber.de -библията на голфаджията 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
16V винаги ще бяга повече и ще гори по-малко при един и същ мотор
- така че е за предпочитане.В тоя случей явно не са гонени конете и разликата в мощноста не е голяма.Колегата GodLIKE сигурно сравнява два мотора с подобни мощности-единия по-голям с 8V и другия по-малък ,но 16V и за тва е останал с впечатление че се развърта само на по-високи оборти.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”