консумация на CD alpine

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

консумация на CD alpine

Мнениеот bu4komobil » Нед 07 окт 2007 17:16

имах съмнения че имам утечка на ел.инсталацията на голфа ми но за щастие се оказа фалшива тревога(като не си карах колата повече от 2 дена и ми падаше акумулатора).след направените замервания се установи че имам постоянна консумация от 0,16А.установих че не е утечка а е от диска.демонтирах го и го тествах самостоятелно(без говорители само захранване за да съм сигурен)пак я има консумацията и е същата като стойност.като махна единия кабел(те нали са жълт и червн към +)и нямам вече консумация ама цд-то не работи,а то е на 3 месеца гаранционно е от технополис.знае ли някои защо се получава така

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Нед 07 окт 2007 17:28

щом е гаранционно не пипай нищо по него ,защото после няма да ти признаят гаранцията.а тва за червения и жълтия кабел е нормално ,защото червения е "+" ,а жълтия е "стент бай" режима.ако двата не са свързани към захранването на автомобила цд-то посмъртно не можге да тръгне. :wink: принципно винаги има консумация на тока ,заради часовника ,но това не трябва да представлява трудност за акумулаторната батерия.съветствай се със специалист или друг вариант е да си сложиш ключе на захранването и като свири е вкл ,като спреш музиката изключваш и ключа и няма консумация на тока.но така ще трябва всеки път да слагаш твоите настроики ,защото при първоначалното му стартиране то почва да свири със заводски настройки.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 07 окт 2007 19:48

Колега гледам че караш 2-ка с Alpine точно както и аз та пусни си един директен кабел от акомулатора с едно бушонче както аз съм направил ,а колкото до "Stand By" (жълтия кабел) ако имаш "+" който се ръководи от ключа ти за запалване си го вържи към него та при контакт да ти тръгва плеера но при някой коли казвам при някой кабелите са завартяни на буксата. Постоянния "+" тие жълт който е за паметта ,а червения ти е "Stand By" който се връзва към контактния ключ. Но консумацията нети идва от плеера тъй като той харчи някаде от порядака на 0.400 mV когато е в "Stand By".

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Нед 07 окт 2007 22:21

благодаря колега за отзивчивостта но имам директен + и жълтия ми е станд бай,а червения +,но както вече писах пробвах цд-то самостоятелно т.е. акумулатор,цд,ампермер и само това на масата в гаража и пак дава същата консумация

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Пон 08 окт 2007 11:50

колега защо не пробваш от настройките на ЦД-то да изключиш сички часовници и темподобни и да видиш каква консумация ще ти даде

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пон 08 окт 2007 18:57

Колега за коя серия на Алпайн става на въпрос ? И другото което е защо несе обърнеш към елтехник относно плеера та да види защо дава такава консумация ;)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”