консумация на CD alpine
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
консумация на CD alpine
имах съмнения че имам утечка на ел.инсталацията на голфа ми но за щастие се оказа фалшива тревога(като не си карах колата повече от 2 дена и ми падаше акумулатора).след направените замервания се установи че имам постоянна консумация от 0,16А.установих че не е утечка а е от диска.демонтирах го и го тествах самостоятелно(без говорители само захранване за да съм сигурен)пак я има консумацията и е същата като стойност.като махна единия кабел(те нали са жълт и червн към +)и нямам вече консумация ама цд-то не работи,а то е на 3 месеца гаранционно е от технополис.знае ли някои защо се получава така
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
щом е гаранционно не пипай нищо по него ,защото после няма да ти признаят гаранцията.а тва за червения и жълтия кабел е нормално ,защото червения е "+" ,а жълтия е "стент бай" режима.ако двата не са свързани към захранването на автомобила цд-то посмъртно не можге да тръгне.
принципно винаги има консумация на тока ,заради часовника ,но това не трябва да представлява трудност за акумулаторната батерия.съветствай се със специалист или друг вариант е да си сложиш ключе на захранването и като свири е вкл ,като спреш музиката изключваш и ключа и няма консумация на тока.но така ще трябва всеки път да слагаш твоите настроики ,защото при първоначалното му стартиране то почва да свири със заводски настройки.

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Колега гледам че караш 2-ка с Alpine точно както и аз та пусни си един директен кабел от акомулатора с едно бушонче както аз съм направил ,а колкото до "Stand By" (жълтия кабел) ако имаш "+" който се ръководи от ключа ти за запалване си го вържи към него та при контакт да ти тръгва плеера но при някой коли казвам при някой кабелите са завартяни на буксата. Постоянния "+" тие жълт който е за паметта ,а червения ти е "Stand By" който се връзва към контактния ключ. Но консумацията нети идва от плеера тъй като той харчи някаде от порядака на 0.400 mV когато е в "Stand By".
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”