Чистачката не опира в стъклото.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за чистачката
Dpop: за лепилото което даваш да си залепи рамото на чистачката e идея, но дали ще върши яка работа през зимата когато падне Снежко. Dpop - Гледам във форума бая си разпилял, твоите работодатели не ти намират работа. Поздрави 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: за чистачката
kibo_tom_8440 написа:Dpop: за лепилото което даваш да си залепи рамото на чистачката e идея, но дали ще върши яка работа през зимата когато падне Снежко. Dpop - Гледам във форума бая си разпилял, твоите работодатели не ти намират работа. Поздрави
Доказано е на практика. Пробвано е на пасат, на който така залепено издържа 5 години.
Простете ми за ОФФ-а.

Живи и здрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за чистачките
kibo_tom_8440 написа:Проблема го реших. Сваляш цялото рамо, откачаш пружината и под дългото рамо има 2 зъба които опират в другата долна част. Тези зъби фактически регулират натиска на рамото върху чистачката и съответно върху стъклото. На тези които не опират перата в стъклото тези зъби са по дълги от необходимото. Това може да се провери просто- сваляш перото от рамото и виждаш дали рамото опира в стъклото, ако не опира както беше при моя случай няма как перото да чисти. Трябва да се намали ъгъла който се образува от двете части който се образува между нези две части на рамото. След като изпилих малко от тези два зъба около 1 -1,5 мм, рамото заспа. Общата дължина на тези зъби е около 2-2,5 мм. И да се изпилят до дъно не го бърка но има вероятност натиска да е голям и да скърцат чистачките.![]()
Моята шофьорска чистачка хем не чисти добре, хем скърца. Почнах да пиля тези зъби и като че ли има малко подобрение. Но и скърцането май се усили. Какво да правя?

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: за чистачките
Mladenski написа:Моята шофьорска чистачка хем не чисти добре, хем скърца. Почнах да пиля тези зъби и като че ли има малко подобрение. Но и скърцането май се усили. Какво да правя?
Смени си перото. Проблема като цяло идва от износването на оста на раммото (или втулката в която све върти) така че другият начин на рамонт е смяна на целият механизъм(това ме спираше дълго). При мен проблема с чистенето се реши като изпилих зъбите. Доста бърз и евтин вариант. Благодаеско на kibo_tom_8440

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за чистачките

-
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото, само да вметна, че онзи ден сипах течност за чистачки от тези, където ги продават в МЕТРО (мисля че е Nigrin). Сипах по-малко, отколкото пишеше на шишето, но въпреки това се получи следния ефект:
1) течността, която излиза от дюзите, сега образува доста пяна
2) чистачките започнаха да се хлъзгат по стъклото
Така че внимавайте за концентрацията при използването на такава течност, ако не искате после пак да досипвате вода
1) течността, която излиза от дюзите, сега образува доста пяна
2) чистачките започнаха да се хлъзгат по стъклото
Така че внимавайте за концентрацията при използването на такава течност, ако не искате после пак да досипвате вода

- Aylan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз имам проблем само на лявата чистачка
Чистачката откъм пасажера, не чисти само в долу вдясно в ъгълчето, малко стърчи и не прилепва достатъчно/чистачките са 53см/. Иначе като тръгне перфектно чисти и съм супер доволен, но това ъгълче защо не ще не мога да си отговоря. Ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели да не пускам нова тема.
Пасата е 1991 Б3 комби.
Пасата е 1991 Б3 комби.
Re: Чистачката не опира в стъклото.
Хораы това със изпилването на зъбите е просто уникално. Нямате си напредстава колко съм си играл да ги кривя сменям и кво ли не. БРАТ ТИ СИ ФАКИР ! ДЪЛБОК ПОКЛОН И ГОРЕЩО СТИСКАНЕ НА РЪКА !