:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Чистачката не опира в стъклото.

Техническа и сервизна информация за Passat
kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

за чистачката

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 20 сеп 2007 16:56

Dpop: за лепилото което даваш да си залепи рамото на чистачката e идея, но дали ще върши яка работа през зимата когато падне Снежко. Dpop - Гледам във форума бая си разпилял, твоите работодатели не ти намират работа. Поздрави :beer

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: за чистачката

Мнениеот Dpop » Пет 21 сеп 2007 9:05

kibo_tom_8440 написа:Dpop: за лепилото което даваш да си залепи рамото на чистачката e идея, но дали ще върши яка работа през зимата когато падне Снежко. Dpop - Гледам във форума бая си разпилял, твоите работодатели не ти намират работа. Поздрави :beer

Доказано е на практика. Пробвано е на пасат, на който така залепено издържа 5 години.

Простете ми за ОФФ-а.
:wink: За второто шшшшт да не те чуе :twisted: . Ти затова ли си метнал тоя гранатомет, за респект на :074: работодателите.
Живи и здрави.

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Re: за чистачките

Мнениеот Mladenski » Пон 08 окт 2007 17:08

kibo_tom_8440 написа:Проблема го реших. Сваляш цялото рамо, откачаш пружината и под дългото рамо има 2 зъба които опират в другата долна част. Тези зъби фактически регулират натиска на рамото върху чистачката и съответно върху стъклото. На тези които не опират перата в стъклото тези зъби са по дълги от необходимото. Това може да се провери просто- сваляш перото от рамото и виждаш дали рамото опира в стъклото, ако не опира както беше при моя случай няма как перото да чисти. Трябва да се намали ъгъла който се образува от двете части който се образува между нези две части на рамото. След като изпилих малко от тези два зъба около 1 -1,5 мм, рамото заспа. Общата дължина на тези зъби е около 2-2,5 мм. И да се изпилят до дъно не го бърка но има вероятност натиска да е голям и да скърцат чистачките. :lol: :beer

Моята шофьорска чистачка хем не чисти добре, хем скърца. Почнах да пиля тези зъби и като че ли има малко подобрение. Но и скърцането май се усили. Какво да правя? :?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: за чистачките

Мнениеот dlug » Пон 08 окт 2007 22:44

Mladenski написа:Моята шофьорска чистачка хем не чисти добре, хем скърца. Почнах да пиля тези зъби и като че ли има малко подобрение. Но и скърцането май се усили. Какво да правя? :?

Смени си перото. Проблема като цяло идва от износването на оста на раммото (или втулката в която све върти) така че другият начин на рамонт е смяна на целият механизъм(това ме спираше дълго). При мен проблема с чистенето се реши като изпилих зъбите. Доста бърз и евтин вариант. Благодаеско на kibo_tom_8440 :bowdown

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

за чистачките

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 11 окт 2007 13:40

:lol: Радвам се че помогнах на някой от Вас. Проблема за скърцането е да смениш чистачките със силиконови, тъй като караш със графитени. Те са по твърди и при изсъхване на стъклото се появява това скърцане. Може да пробваш и със същия вид ама да са нови, защото старите сигурно са опекли на слънцето и сами разбирате че при опечена и твърда гума няма как да работят перфектно. Възможно е и натиска на рамото да е увеличен така че може да пробвате да регулирате чрез изкривяване но опасността пък да не чистят се увеличава. :beer

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Чет 11 окт 2007 16:29

Силиконовите също скърцат :( Аз съм с такива и от известно време дори бяха започнали да замазват - а уж са нови ? Може да ви звучи невероятно , но обърнах чистачките и засега работят идеално. Само да поясня-не са с посока и не съм сменял лявата с дясната .

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Пет 12 окт 2007 10:39

Между другото, само да вметна, че онзи ден сипах течност за чистачки от тези, където ги продават в МЕТРО (мисля че е Nigrin). Сипах по-малко, отколкото пишеше на шишето, но въпреки това се получи следния ефект:
1) течността, която излиза от дюзите, сега образува доста пяна
2) чистачките започнаха да се хлъзгат по стъклото

Така че внимавайте за концентрацията при използването на такава течност, ако не искате после пак да досипвате вода :)

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

аз имам проблем само на лявата чистачка

Мнениеот Aylan » Съб 10 ное 2007 18:49

Чистачката откъм пасажера, не чисти само в долу вдясно в ъгълчето, малко стърчи и не прилепва достатъчно/чистачките са 53см/. Иначе като тръгне перфектно чисти и съм супер доволен, но това ъгълче защо не ще не мога да си отговоря. Ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели да не пускам нова тема.

Пасата е 1991 Б3 комби.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 12 ное 2007 18:25

Пробвай внимателно да изкривиш самото перо в края - при мен поне така се оправи.

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Re: Чистачката не опира в стъклото.

Мнениеот kolia76 » Чет 03 сеп 2009 15:48

Хораы това със изпилването на зъбите е просто уникално. Нямате си напредстава колко съм си играл да ги кривя сменям и кво ли не. БРАТ ТИ СИ ФАКИР ! ДЪЛБОК ПОКЛОН И ГОРЕЩО СТИСКАНЕ НА РЪКА ! :да: :bowdown

Върни се в “Passat”