Изплащане на щета

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 27 сеп 2007 7:55

Vlad777 написа:
mukche написа:аз имам следното питане след като изплатят щетата задължително ли трябва да я оправя или ако искам :lol: към дзи съм питам щото вече излетяха парите :BBQ :drunk
само ако искаш. ама ако не я оправиш и имаш пак там щета, не я плащат втория път
и случайно ако речеш да я оправиш ходи после да ти напишат добавък за отстранена щета

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 27 сеп 2007 8:34

А в бул инс ми казаха че не е нужно да се отписва щетата, тъй като била снимана и при евентуален нов удар на същото място ще се разбере. Отписвали се само щети които са описани при слагане на нов стикер за годината.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 27 сеп 2007 8:41

IvoG написа:А в бул инс ми казаха че не е нужно да се отписва щетата, тъй като била снимана и при евентуален нов удар на същото място ще се разбере. Отписвали се само щети които са описани при слагане на нов стикер за годината.
:lol: :lol: и после казват "понеже сме ти платили веднъж щета на този калник цега ще ти изплатиме 30% от щетата" :lol: :lol: :lol: един френд така го прекараха за сеат 2000год :lol: :lol:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Чет 27 сеп 2007 10:52

santo_trafficante написа:
IvoG написа:А в бул инс ми казаха че не е нужно да се отписва щетата, тъй като била снимана и при евентуален нов удар на същото място ще се разбере. Отписвали се само щети които са описани при слагане на нов стикер за годината.
:lol: :lol: и после казват "понеже сме ти платили веднъж щета на този калник цега ще ти изплатиме 30% от щетата" :lol: :lol: :lol: един френд така го прекараха за сеат 2000год :lol: :lol:

Да засади от всякаде общо взето :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 27 сеп 2007 11:06

мизерници
задължително да я снимат отново и добавък към застраховката че е окей щетата и е оправена
ако го правиш с възлагателно писмо в доверен сервиз се приема, че е оправено
ааа
освен това дозастраховай до първоначалната стойност на колата

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Чет 27 сеп 2007 12:18

мога ли и аз да питам нещо? значи аз имам застраховка в ДЗИ, агента дето ме застрахова да речем че беше мой човек и не е описвал нищо (защото като я гледаше бях вече с две ожулени и пукнато едното огледало :lol: )) може ли сега да взема някакви пари, все едно сега е станало? аз нарочно я застраховах на по-висока цена от пазарната, така че процента при оценка на щетите да е по-висок... ама не знам как се роцедира
благодаря предварително

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 27 сеп 2007 12:23

assd написа:мога ли и аз да питам нещо? значи аз имам застраховка в ДЗИ, агента дето ме застрахова да речем че беше мой човек и не е описвал нищо (защото като я гледаше бях вече с две ожулени и пукнато едното огледало :lol: )) може ли сега да взема някакви пари, все едно сега е станало? аз нарочно я застраховах на по-висока цена от пазарната, така че процента при оценка на щетите да е по-висок... ама не знам как се роцедира
благодаря предварително

Можеш , но е подсъдно !!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 27 сеп 2007 12:37

можеш...не е много морално, ама можеш

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Чет 27 сеп 2007 12:41

Pichaga написа:можеш...не е много морално, ама можеш

е не е морално, ама и вноските са ми бая високи (на 6500 съм я застраховал) трябва да избия някой лев :lol:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 27 сеп 2007 13:56

От каското винаги гледам да избия пари .. дори излизам напред ... На Голф 2 съм излизал с 1000лв напред ... в моя джоб. С Пасата за всичко отивам да ми пишат щети .. сега освен боя на капака от камъчета и драскотини по други части на колата ще ми плащат и 3 нови гуми... Но задължително за да ти дават повече пари трябва да имаш връзки .... Последния път на голфа за изчукване на калник и боя ми дадоха 70лв, което е 1/2 от стойността на ремонта и за това мисля да се местя в ДЗИ ... чувал съм че изплащат много по-добре от БУЛИНС. На колегата с Пасат Б5.5 на който е му е счупено огледалото .... ти не си ли по фактури ... отиваш във Сакар за ново огледало и им носиш на БУЛИНС фактурка да ти дават паричките .....

mukche
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mukche » Вто 09 окт 2007 0:13

батковци сега имам малко друг въпрос поне направих една беля на ръчна се забих в един тротоар та въпроса ми е следния имах една щета преди това ново огледало и пръскане на калник поне ми беше издрана боята та сега ако отида да ми платят за тая дали ще ме псуват или ще плащат :roll:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: Изплащане на щета

Мнениеот K22 » Вто 09 окт 2007 7:45

IvoG написа:Здравейте :)
Имам един въпрос към колегите които имат опит от подобни щети.
Значи застрахован съм в бул инс и вчера минах на оглед и ми писаха
следните щети: предна лява врата: степен 1+боя заден ляв панел: степен 2+боя.
Та въпроса ми е каква сума горе долу ще изплатят.

Не знам общите условия на Булинс, но ако щетата беше по Гражданска отговорност, съгласно Методиката на Гаранционен фонд(Наредба 24) за коли до 14 годишна възраст ти се полагат :

12,7 човеко часа по 8 лева = 101,6 лева за труд-изчукване, боядисване
и 88 лева за боя металик
Общо 189,60лева

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 09 окт 2007 16:04

Абе не знам на какво мнение сте, но ако е за изчукване и/или боядисване на ламарини специално за БулИнс по-добре е да си я даде човек да му оправят щетата в техен сервиз. Аз бях надрал десен калник и малко от бронята, изчукаха калника, боя и доста добре стана.

mukche
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mukche » Вто 09 окт 2007 16:21

въпросът ми беше друг май не прочетохте както трябва тая щета с пръскането и огледалото и калника е стра сега имам нова но с тарата несам я оправял дали ще ми платят следващата ако несъм оправил първата

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 09 окт 2007 16:30

ако не е на един и същи елемент, би трябвало

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”