и случайно ако речеш да я оправиш ходи после да ти напишат добавък за отстранена щетаVlad777 написа:само ако искаш. ама ако не я оправиш и имаш пак там щета, не я плащат втория пътmukche написа:аз имам следното питане след като изплатят щетата задължително ли трябва да я оправя или ако искамкъм дзи съм питам щото вече излетяха парите
![]()
Изплащане на щета
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
IvoG написа:А в бул инс ми казаха че не е нужно да се отписва щетата, тъй като била снимана и при евентуален нов удар на същото място ще се разбере. Отписвали се само щети които са описани при слагане на нов стикер за годината.

- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
santo_trafficante написа:IvoG написа:А в бул инс ми казаха че не е нужно да се отписва щетата, тъй като била снимана и при евентуален нов удар на същото място ще се разбере. Отписвали се само щети които са описани при слагане на нов стикер за годината.![]()
и после казват "понеже сме ти платили веднъж щета на този калник цега ще ти изплатиме 30% от щетата"
![]()
![]()
един френд така го прекараха за сеат 2000год
![]()
Да засади от всякаде общо взето

мога ли и аз да питам нещо? значи аз имам застраховка в ДЗИ, агента дето ме застрахова да речем че беше мой човек и не е описвал нищо (защото като я гледаше бях вече с две ожулени и пукнато едното огледало
)) може ли сега да взема някакви пари, все едно сега е станало? аз нарочно я застраховах на по-висока цена от пазарната, така че процента при оценка на щетите да е по-висок... ама не знам как се роцедира
благодаря предварително

благодаря предварително
- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
assd написа:мога ли и аз да питам нещо? значи аз имам застраховка в ДЗИ, агента дето ме застрахова да речем че беше мой човек и не е описвал нищо (защото като я гледаше бях вече с две ожулени и пукнато едното огледало)) може ли сега да взема някакви пари, все едно сега е станало? аз нарочно я застраховах на по-висока цена от пазарната, така че процента при оценка на щетите да е по-висок... ама не знам как се роцедира
благодаря предварително
Можеш , но е подсъдно !!!
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От каското винаги гледам да избия пари .. дори излизам напред ... На Голф 2 съм излизал с 1000лв напред ... в моя джоб. С Пасата за всичко отивам да ми пишат щети .. сега освен боя на капака от камъчета и драскотини по други части на колата ще ми плащат и 3 нови гуми... Но задължително за да ти дават повече пари трябва да имаш връзки .... Последния път на голфа за изчукване на калник и боя ми дадоха 70лв, което е 1/2 от стойността на ремонта и за това мисля да се местя в ДЗИ ... чувал съм че изплащат много по-добре от БУЛИНС. На колегата с Пасат Б5.5 на който е му е счупено огледалото .... ти не си ли по фактури ... отиваш във Сакар за ново огледало и им носиш на БУЛИНС фактурка да ти дават паричките .....
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Re: Изплащане на щета
IvoG написа:Здравейте
Имам един въпрос към колегите които имат опит от подобни щети.
Значи застрахован съм в бул инс и вчера минах на оглед и ми писаха
следните щети: предна лява врата: степен 1+боя заден ляв панел: степен 2+боя.
Та въпроса ми е каква сума горе долу ще изплатят.
Не знам общите условия на Булинс, но ако щетата беше по Гражданска отговорност, съгласно Методиката на Гаранционен фонд(Наредба 24) за коли до 14 годишна възраст ти се полагат :
12,7 човеко часа по 8 лева = 101,6 лева за труд-изчукване, боядисване
и 88 лева за боя металик
Общо 189,60лева
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”