1.8 Т загуби мощност- решено (не съвсем)
- BoboRace
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.8 Т загуби мощност- решено (не съвсем)
Колеги помагаите!!.Колата е Б5 1.8 Т AEB двигател, тази сутрин на път за работа на един светофар започнаха да ми играят оборотите и да се тресе колата и угасна. След като запалих едвам потегляше и присецваше и на всеки светофар гаснеше едвам стигнах до офиса. При подаване на газ започва да тресе и едвам да върви.
Последна промяна от BoboRace на Пет 05 окт 2007 9:37, променено общо 2 пъти.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ако четеш руски, виж ТУК. Не съм се заглеждал много по проблемите на бензиновите, ама ми минават през ума бобини, комутатор, дебитомер.
Това, че си сипал OMV 100, не значи че нещата не могат от него да се влошат.
Това, че си сипал OMV 100, не значи че нещата не могат от него да се влошат.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Мога само да гадая, но на мен ми се случи същата ситуация с едно Рено Лагуна, оказа се че едната бобина се е окъсила и почва да работи на 3 цилиндъра. Интересно беше че от време на време се оправя и после пак тресе и няма сила. За няколко дни се скапа тотално и накрая я карах на 3 цилиндъра до майстора. Смениха бобината за 130лв и хайде.
- BoboRace
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега се сблъсках с нов проблем, снощи я понатисках малко и ми се струва че не върви като преди, дали е възможно да има няква разлика в дебитомерите, или аз само си внушавам. От сервиза казаха че е оригинален на bosch и е взет по номера на стария. Аз имам чувството че турбото се развърта по-късно от преди.Дали има възможност да се останови с диагностика ако съществува разлика.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
BoboRace написа:Дебитомера е 360 на bosch, но с обратно изкупуване на стария ми излезе 270. А този клапан ще го видим, имаш ли предложение къде е най-надеждно да ида да го проверят?
По въпроса за вървенето. В повечето случаи на развален дебитомер лампата на таблото светва и компютъра вкарва двигателя в "Safe" режим при който е намалено налягането на турбото и горивната смес не е особенно точна защото компютъра не ползва дебитомера.
След като са сменили дебитомера трябва да изчистят всички кодове от компютъра за да се нагласи обратно към правилният режим на работа.