Свещи на марката Denso

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Сря 10 окт 2007 18:10

chy написа:
Vextor написа:
Tatrata написа:Момчета, количката ми даваше 10/11 градско, като я ръчкам здраво, а сега (след 500км. тестове) ми падна на 8 градско. Карам я колицата само с ОМВ супер 100.
Е това си направо.......меко казано супер !!!
:lol: Какви свещи купи та ти свалиха 3 литра разход бе :lol: :P

Какви ли са били старите....на колко км???? :gruebel :gruebel :gruebel

За 30000 км, които съм навартял на колата, това са ми 4-тите свещи. Никога не съм ги задържал повече от 7000 км !!

radostin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radostin » Сря 10 окт 2007 19:03

искам да попитам дали някои продава скоростна кутия за поло!
94 год
1000
каква цена?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 10 окт 2007 20:12

radostin написа:искам да попитам дали някои продава скоростна кутия за поло!
94 год
1000
каква цена?
колега-добре дошъл...ама пусни си твоя тема

Tatrata-колега,извинявай,ама за 30-тината хиляди аз още не съм сменял свещи(май и преди това не са сменяни :!: )-откровенно казано-не виждам и смисъла за тая операция:4,5-5,2 извън града(макс120км/ч :D -толкова си може :!: )иначе -повече от 6-6,5 София-градско-не ми е дала....Освен това като ги сваля-кат' чисто нови са!!!!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 10 окт 2007 22:20

Те нещо Denso и Marelli май се посъбраха mhihi
Аз возя в багажника едни такива едноелектродни.
Без впечатления от тях - знам че иридиума серията е добра - аз съм с едни французки и съм доволен.
Отношението цена/качество е перфектно.

Потребителски аватар
Tatrata

Мнениеот Tatrata » Сря 10 окт 2007 22:52

Значи, сменям си свещите толкова често, не защото им има нещо, а защото знам, че се сменят на 10000км и гледам да не превишавам тази граница, а относно Иридиума, това са мои наблюдения, имам един и същи стил на каране, така че....... ваш е избора дали ще си ги купите или не. Аз казвам просто, че съм ВПЕЧАТЛЕН от тези свещи и според мен си заслужават парите !! На който не му изнася да дава по 35 лв. за свещ да не ги взима, да си купи Beru или NGK, нищо против, аз просто споделям мнение. Никой не пришпорвам да си купи такива, просто мисля за редно да споделя еднин положителен начин да накарате колата ви да харчи по-малко и да върви повече. Това е от мен, на себе си бях полезен, надявам се и на вас !
Ако искате заключваите темата.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 11 окт 2007 0:13

Tatrata написа:Значи, сменям си свещите толкова често, не защото им има нещо, а защото знам, че се сменят на 10000км и гледам да не превишавам тази граница, а относно Иридиума, това са мои наблюдения, имам един и същи стил на каране, така че....... ваш е избора дали ще си ги купите или не. Аз казвам просто, че съм ВПЕЧАТЛЕН от тези свещи и според мен си заслужават парите !! На който не му изнася да дава по 35 лв. за свещ да не ги взима, да си купи Beru или NGK, нищо против, аз просто споделям мнение. Никой не пришпорвам да си купи такива, просто мисля за редно да споделя еднин положителен начин да накарате колата ви да харчи по-малко и да върви повече. Това е от мен, на себе си бях полезен, надявам се и на вас !

Никой не оспорва качествата на иридиум свещите-аз имам преки наблюдения в/у НЖК иридиум,знам ги-чудесни са,колата е по-пъргава,по-икономична-всичкото което пишеш е вярно!!!!
Не съм искал да поставям под съмнение думите ти-нямах това в предвид с предния пост...Но всичко е и до възможности-ти си купил,доволен си,споделяш...аз лично ти благодаря за мнението за тази марка-ще се възползвам от споделената информация. :предавам се :предавам се :предавам се

Потребителски аватар
Tatrata

Мнениеот Tatrata » Чет 11 окт 2007 0:35

chy написа:
Tatrata написа:Значи, сменям си свещите толкова често, не защото им има нещо, а защото знам, че се сменят на 10000км и гледам да не превишавам тази граница, а относно Иридиума, това са мои наблюдения, имам един и същи стил на каране, така че....... ваш е избора дали ще си ги купите или не. Аз казвам просто, че съм ВПЕЧАТЛЕН от тези свещи и според мен си заслужават парите !! На който не му изнася да дава по 35 лв. за свещ да не ги взима, да си купи Beru или NGK, нищо против, аз просто споделям мнение. Никой не пришпорвам да си купи такива, просто мисля за редно да споделя еднин положителен начин да накарате колата ви да харчи по-малко и да върви повече. Това е от мен, на себе си бях полезен, надявам се и на вас !

Никой не оспорва качествата на иридиум свещите-аз имам преки наблюдения в/у НЖК иридиум,знам ги-чудесни са,колата е по-пъргава,по-икономична-всичкото което пишеш е вярно!!!!
Не съм искал да поставям под съмнение думите ти-нямах това в предвид с предния пост...Но всичко е и до възможности-ти си купил,доволен си,споделяш...аз лично ти благодаря за мнението за тази марка-ще се възползвам от споделената информация. :предавам се :предавам се :предавам се

Извинявай и аз..... :beer :yeaha: :drive

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 11 окт 2007 7:38

Колега как 35лв за свещ бре? Ти сериозно ли?Иначе имам една молбичка към теб? Понеже знам че си търсил и т.н. би ли споделил няколко от предпочитаните марки със съответните им цени! Благодаря ти много ако го направиш че и на мен ми предстои покпка и незнам какво да взема за моя AFH-чо!
Примерно
NGK Iridium ....... лв
NGK ................. лв
Мagnetti Marelli .. лв
Bosch ................лв
и т.н. т.н.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 11 окт 2007 8:34

Ще хвана и аз да сложа на дзверо. Един колега сложи на Е36 такива. Ще го поразпитам. Ми тез 100-120лв ще ги избиеш бързо според мене :wink:
Какъв пробег им дават?

Потребителски аватар
Tatrata

Мнениеот Tatrata » Чет 11 окт 2007 10:50

lrlmodo написа:

Ще хвана и аз да сложа на дзверо. Един колега сложи на Е36 такива. Ще го поразпитам. Ми тез 100-120лв ще ги избиеш бързо според мене :wink:
Какъв пробег им дават?

Значи те са на модели, но най-малкия мисля беше 50000км.
Koksane, забравил съм ги като цени другите, но повече от 40-50лв за комплекта не са били.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 11 окт 2007 11:32

lrlmodo написа:Ще хвана и аз да сложа на дзверо. Един колега сложи на Е36 такива. Ще го поразпитам. Ми тез 100-120лв ще ги избиеш бързо според мене :wink:
Какъв пробег им дават?

Единствените ми преки наблюдения са за НЖК иридиум-8свещи,10 "спортни"кабела и един ФК спортен филтър= 300 Us долари...уловката е че ги донесоха "на ръка" :D :D :D -няма епей,няма доставки и дъра-бъра-просто човек се връщаше в родината и ги купи и донесе...
На кутиите на свещите пишеше 60к,на кабелите пишеше 150к,на филтъра също-ама в мили :D.Така че определено си заслужава!

Последна промяна от chy на Чет 11 окт 2007 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 11 окт 2007 12:38

Не ,че е баш по темата ама.... да споделя:
Снощи пих бирички с един приятел дето има сервиз и ми разправяше за едно ауди дето буталото му се прецакало заради това ,че единият електрод на свещите му се е откъснал и попаднал до буталото. Така,че трябва много да се внимава с ментаците

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Чет 11 окт 2007 15:06

Аз на Алфата съм с Денсо Иридиум,и на Полото съм с Денсо за модела и смея да твърдя че свещите са много добри :idea: :idea: :idea: :idea: Във нашия форум/на Алфа/ доста хора карат с Денсо и са адски доволни :wink: :wink:

nikicar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

свещи

Мнениеот nikicar » Чет 11 окт 2007 19:44

Колега какъв е кода на свещите DENSO IRIDIUM POWER които са ти дали за твоята кола ??????? :?: :roll: Ако са IK20 или IW20 то цена от 35лв./за бр. ми се струва че са ти взели малко повече отколкото трябва. :wink:

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Пет 12 окт 2007 11:02

Малко информация за тези които карат с BOSCH. Сайта на BOSCH съобщава, че в България са намерени 20000 свещи ментета BOSCH. Колко са в магазините не е известно.
Колегите могат да познаят много лесно ментетата. Надписите върху свеща са дълбоко накатени и материала около надписа изпъква над основната повърхност. Оригиналните надписи са наравно с основната повърхност, направени по метод различен от накатяването.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”