Помощ за проблеми със скоростна кутия и др.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ за проблеми със скоростна кутия и др.

Мнениеот chirenski » Пон 08 окт 2007 21:54

Като за начало искам да кажя привет на всички съфорумници :) Следя Форума от шест месеца , но на скоро се регистрирах и най-после реших да пусна и аз една тема свързана с моите проблеми . Виждам ,че повечето хора които пишат тук са сериозни и разбират от WV-та :)
Сега към моите проблеми :

1.Когато си купих колата ( по долу ще напиша точния модел ) при натискане на съединителя от скоростната кутия се чуваше виене . Решението беше смяна на лагера който притиска "пръчката" и на плочката която се намира от другия край на "пръчката" . Проблема се оправи за 2 седмици :( и пак почна да вие . Ходих по майстори , казаха ми че само с свалянето на скоростната кутия съм стъпал на 120 лв от там лагер за смяна и евентуално плочка . Така и въпроса ми е някой дали се е сблъсквал с такъв проблем и дали си струва да се оправя тази скоростна кутия за 2ри път или направо да търся по моргите за друга ? Лагера се намира от единия край на кутията под капака един разглобяем капак мога ли да отворя само капака и да сменя лагерчето без да свалям кутията ?

2.Климатика ми когато я купих работеше хладеше добре . Преди около седмица когато натисна копчетата вобще не се включва . Само като дам на контакт някаква перка под жабката бръмчи :) Каква може да е причина да не иска да се вкючва и мога ли да я изключа тази перка по някакъв начин , защотото много дразни шумът и .

Мисля , че е това за сега . Колата е :

VW GOLF 3/1.8mi/90Hp/ABS engine/

При свалянето на кутията е сменян и феродов диск пиша го за информация .

Благодаря предварително на всички които се отзовът и се извинявам ако съм написъл нещо неточно или неясно .

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Сря 10 окт 2007 22:08

Моля ви помогнете

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 10 окт 2007 22:31

:welcomee
На първия въпрос колегите с тез кутии с "пръчките" да кажат.
За климатика има датчици по него, които не позволяват включването му, когато нещо не е в ред. Мое фреон, мое компресор....
Решението - виж в раздела за сервизи за препоръчван сервиз за климатици и отивай.
Ползвай търсачката - може да е разглеждани и обсъждани твойте въпроси :wink:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 10 окт 2007 22:39

По първият ти въпрос ще ти отговоря с ДА можеш да смениш аксиалното лагерче без да сваляш цялата кутия но първо източваш маслото ест за да не изтече.Сваляш капачето като внимаваш да запазиш зеленката гарнитурка и го сменяш.Търси всевъзможно най добото в най хубавия магазин че ментета от тях колкото щеш.Най вероятно си попаднал на такова и затова е изкарало 2седмици.Другото което се сещам е смяна на маслото в кутията (желателно е)Предполагам знаеш какво трябва да сложиш ако не знаеш 75W90 задължително пълна синтетика колкото може по свястно.По вторият ти въпрос не се притеснявай климатика ти иска дозарядка,това се прави на всеки 2год. горе долу но сега идва зима изчакай пролетта и за 30-40лв ще ти го заредят.Не се безпокой не е развален :wink:

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Чет 11 окт 2007 22:39

Благодаря за помоща . Другата седмица ще пробвам да сменя лагера и ще пиша за резултати :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”