Като за начало искам да кажя привет на всички съфорумници

Следя Форума от шест месеца , но на скоро се регистрирах и най-после реших да пусна и аз една тема свързана с моите проблеми . Виждам ,че повечето хора които пишат тук са сериозни и разбират от WV-та
Сега към моите проблеми :
1.Когато си купих колата ( по долу ще напиша точния модел ) при натискане на съединителя от скоростната кутия се чуваше виене . Решението беше смяна на лагера който притиска "пръчката" и на плочката която се намира от другия край на "пръчката" . Проблема се оправи за 2 седмици

и пак почна да вие . Ходих по майстори , казаха ми че само с свалянето на скоростната кутия съм стъпал на 120 лв от там лагер за смяна и евентуално плочка . Така и въпроса ми е някой дали се е сблъсквал с такъв проблем и дали си струва да се оправя тази скоростна кутия за 2ри път или направо да търся по моргите за друга ? Лагера се намира от единия край на кутията под капака един разглобяем капак мога ли да отворя само капака и да сменя лагерчето без да свалям кутията ?
2.Климатика ми когато я купих работеше хладеше добре . Преди около седмица когато натисна копчетата вобще не се включва . Само като дам на контакт някаква перка под жабката бръмчи

Каква може да е причина да не иска да се вкючва и мога ли да я изключа тази перка по някакъв начин , защотото много дразни шумът и .
Мисля , че е това за сега . Колата е :
VW GOLF 3/1.8mi/90Hp/ABS engine/
При свалянето на кутията е сменян и феродов диск пиша го за информация .
Благодаря предварително на всички които се отзовът и се извинявам ако съм написъл нещо неточно или неясно .