Осветяване на табло и уреди голф III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
spensaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spensaaa » Сря 10 окт 2007 20:22

murder написа:
ila написа:
bombala написа:сериозно ли има лампа и за задния пепелник.Каде се намира

свети бялата точка на пепелника. като го вдигнеш има специална букса и крушка. Аз сложих зелен диод

На мен там ми липсва буксата и кабелчето.. какво да направя :D
май не си само ти и аз нямам прекарани кабели плафончета и тем подобни до там. май заводски са така тоя модел

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Сря 10 окт 2007 20:43

Някой да дава идея и снимков материял как се прекарват, че двамата със spensaaa май нямаме схема :lol:

Потребителски аватар
vasko0001
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko0001 » Чет 11 окт 2007 13:12

на мен все пак не ми става ясно ше се навие ли някой да ми помогне с тва осветление или не? взимам всичко необходимо, сядаме, слагаме 4,5 диодчета за 1/2-1 час и пийваме по 1,2 бири

Потребителски аватар
spensaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spensaaa » Чет 11 окт 2007 14:39

сьбота и неделя ако имам време ще направя нещо по вапроса :077: и ше пусна някоя снимка

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 окт 2007 15:41

vasko0001 написа:на мен все пак не ми става ясно ше се навие ли някой да ми помогне с тва осветление или не? взимам всичко необходимо, сядаме, слагаме 4,5 диодчета за 1/2-1 час и пийваме по 1,2 бири
чакай сега,искаш да слагаш диоди или обикновенни крушки?
Ако е за обикновенни съм съгласен веднага да ти помогна :wink:

Изображение

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Чет 11 окт 2007 18:55

marianchev написа:
murder написа:
marianchev написа:аз си прекарах инсталация за задния пепелник, ток взех от копчето за реотаните на задното стъкло, боднах син светодиод и готово
а на пепелника (предния) също нямах осветление, направих му дупки отгоре, боднах мигащи диоди - син,червен,зелен и стана супер но няма как да снимам как свети, утре мога да покажа снимки как съм го направил

Колега ако дойда в Неделя ще помогнеш ли :D

ако ще идваш само тази неделя-няма
шегувам се :wink:
с каквото мога бих помогнал разбира се

Нов съм.. от 3-4 седмици и още не съм идвал, но обещавам че ще идвам когато съм свободен :)

Потребителски аватар
NenoG60
Автомобил: Audi S2
Двигател: 2.2_20V

Мнениеот NenoG60 » Чет 11 окт 2007 23:36

Zavisi kakvo iskash! Ako iskash tabloto da ti sveti niakakav cviat otivash v niakoi to magazinite za elektronni chasti i si haresvash cvetni diodi i si kopuvash i zaedno s tiah shte si vzemash i saprotivlenia 1OM! sveto diodite imat dva izvoda + i - (anod i katod) na + sovia krai zapoiava6 saprotivlenieto t.e + na dioda da minava prez rezistora! i rabotata e gotova!
P.S Ako iskash obache da ti sveti gotino tabloto s cveta na diodite koito si izbral triabva da go tuningovash malko! :D t.e da mahne6 zelenata lentichka koiato sedi pred kru6kite v samoto tablo i originalno go pravi da sveti zeleno!

nandro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nandro » Чет 11 окт 2007 23:50

Колега Васко 0001,преди да почнеш с творчеството ще ти кажа една тайна-заместването на крушките с диоди е меко казано приключение за този,който ще ги сменя.Нема да ти казвам за кво ТНТМ става дума.Цената хич няма да ти хареса,а светлината от диодите още по-малко.Светят на точка,която няма начин да се разсее равномерно,демек панелчето с врътките на места ще е много светло,на други по-тъмно и...В крайна сметка всички ще сумтят недоволно-жичкаджията че се е изкривил от чанч,а ти щото не се е получило баш как си требе.
А на всички,дето не им светят пепелниците и запалките-ми тя крушката е една.Обаче е много смотана и се продава заедно с цокъла.За 2 лв.

nandro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nandro » Чет 11 окт 2007 23:57

На вниманието на колегата Нено ГЕ 60!Ако закачиш 10Мегаома резистор на диода и той светне ще ти купя 100 диода по избор да си осветиш цялата кола.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 12 окт 2007 7:23

Колега НеноГ, съгласен съм с предишния пост, с такова съпротивление ще светне, ама няма да е сега ;) За колегата, който иска осветление с диоди.... Има раслични видове - за да не свети на точка ти трябва дифузен диод, той свети с разсеяна светлина, получава се добре, аз съм с Г2 и съм сменил всички крушки по бутоните, че горяха една след друга. За изчисляване на съпротивлението което ти трябва - зависи от броя на диодите и дали са свързани последователно или успоредно. Те хората са го направили.... Виж тук http://ledcalc.com/. За закрепването на диодите не мисля, че ще е приключение, според мен навсякъде може да се сложи диод (или няколко диода) вместо крушка. За по-любознателните ето как го правят хората: http://www.blauetachos.de/doc/vw/index.htm. Разгледайте, помислете и правете - страшно няма и забравяте за изгорелите крушки. Успех.
П.С. Продават се диоди с различна сила на светене-имайте предвид :idea:

Потребителски аватар
vasko0001
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko0001 » Пет 12 окт 2007 14:42

LILO&STICH написа:
vasko0001 написа:на мен все пак не ми става ясно ше се навие ли някой да ми помогне с тва осветление или не? взимам всичко необходимо, сядаме, слагаме 4,5 диодчета за 1/2-1 час и пийваме по 1,2 бири
чакай сега,искаш да слагаш диоди или обикновенни крушки?
Ако е за обикновенни съм съгласен веднага да ти помогна :wink:

Изображение

няколко крушки: таблото, панела на парното, пепелника и запалката.
много ше съм ти благодарен ако помогнеш. бирите си остават :beer
дай накъв телефон, моя е 0878620309.

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 07 авг 2008 10:22

Хора някой може ли да ми помогне с малко информация. Подсветката на дисплея за часовника на таблото ми е изгоряла явно. Само тя! Можете ли да ми кажете дали е лампичка, светодиод или нещо по сложно за да мога първо да си го купя от магазина и направо да го монтирам като го отворя а не да разглобявам няколко пъти предния панел. Също така какъв цвят е и няква характеристика по която да го търся (ако ми покажете и снимка в нета ще ми е доста удобно).Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Чет 07 авг 2008 10:40

nandro има свето диоди на 120 градуса ъгъл на оветяване и не светят в 1 точка , а същия ефект се получава ако на обикновения диод му одрежеш или пилнеш леко върха :wink:

п.п : алигатор изгоряла ти е крушката която осветява дисплея , първо я свали и тогава купувай нова като идеш със старата в магазина 4е има няколко вида такива крушки да несе набуташ (не че много скъпи ама се пак 1-2 лв са някъде ама... )

cherenchainik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cherenchainik » Пет 08 авг 2008 10:48

alligator написа:Хора някой може ли да ми помогне с малко информация. Подсветката на дисплея за часовника на таблото ми е изгоряла явно. Само тя! Можете ли да ми кажете дали е лампичка, светодиод или нещо по сложно за да мога първо да си го купя от магазина и направо да го монтирам като го отворя а не да разглобявам няколко пъти предния панел. Също така какъв цвят е и няква характеристика по която да го търся (ако ми покажете и снимка в нета ще ми е доста удобно).Благодаря ви предварително.

аз имам същия проблем но с дисплея за километрите... pls help!

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 08 авг 2008 12:05

Здравейте колеги,
Вчера за първи път си отварях таблото защото лявата част скоростомера не ми светеше. От магазина си бях купил две малки крушки по 70 ст 12V 1,2 W без метален цокъл само стъкло и двете телчета които излизат от него прегънати. Отворих таблото но не можах да го извадя напълно защото не успях да извадя куплунга с кабелите от него, а пък и не исках да го напъвам. Отгоре на таблото има две лампи в зелена пластмаса, която като се завърти и се изважда лампата. Крушката се оказа изправна , сигурно не е контактувала добре има към нея едни метални пластинки , които ги няма на тези които купих от магазина. За подмяна на крушка сигурно тези пластини трябва да се запоят към новата крушка и тогава да се монтира. Не успях да видя отдолу на таблото има ли лампи и колко броя са. За километража нямам жило а е с проводници. Някой може ли да обясни как се вади куплунга с кабелите от таблото за да може да излезе напълно от мястото си ???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”