май не си само ти и аз нямам прекарани кабели плафончета и тем подобни до там. май заводски са така тоя моделmurder написа:ila написа:bombala написа:сериозно ли има лампа и за задния пепелник.Каде се намира
свети бялата точка на пепелника. като го вдигнеш има специална букса и крушка. Аз сложих зелен диод
На мен там ми липсва буксата и кабелчето.. какво да направя
Осветяване на табло и уреди голф III
- spensaaa
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
чакай сега,искаш да слагаш диоди или обикновенни крушки?vasko0001 написа:на мен все пак не ми става ясно ше се навие ли някой да ми помогне с тва осветление или не? взимам всичко необходимо, сядаме, слагаме 4,5 диодчета за 1/2-1 час и пийваме по 1,2 бири
Ако е за обикновенни съм съгласен веднага да ти помогна

- murder
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
marianchev написа:murder написа:marianchev написа:аз си прекарах инсталация за задния пепелник, ток взех от копчето за реотаните на задното стъкло, боднах син светодиод и готово
а на пепелника (предния) също нямах осветление, направих му дупки отгоре, боднах мигащи диоди - син,червен,зелен и стана супер но няма как да снимам как свети, утре мога да покажа снимки как съм го направил
Колега ако дойда в Неделя ще помогнеш ли
ако ще идваш само тази неделя-няма
шегувам се![]()
с каквото мога бих помогнал разбира се
Нов съм.. от 3-4 седмици и още не съм идвал, но обещавам че ще идвам когато съм свободен

- NenoG60
- Автомобил: Audi S2
- Двигател: 2.2_20V
Zavisi kakvo iskash! Ako iskash tabloto da ti sveti niakakav cviat otivash v niakoi to magazinite za elektronni chasti i si haresvash cvetni diodi i si kopuvash i zaedno s tiah shte si vzemash i saprotivlenia 1OM! sveto diodite imat dva izvoda + i - (anod i katod) na + sovia krai zapoiava6 saprotivlenieto t.e + na dioda da minava prez rezistora! i rabotata e gotova!
P.S Ako iskash obache da ti sveti gotino tabloto s cveta na diodite koito si izbral triabva da go tuningovash malko!
t.e da mahne6 zelenata lentichka koiato sedi pred kru6kite v samoto tablo i originalno go pravi da sveti zeleno!
P.S Ako iskash obache da ti sveti gotino tabloto s cveta na diodite koito si izbral triabva da go tuningovash malko!

Колега Васко 0001,преди да почнеш с творчеството ще ти кажа една тайна-заместването на крушките с диоди е меко казано приключение за този,който ще ги сменя.Нема да ти казвам за кво ТНТМ става дума.Цената хич няма да ти хареса,а светлината от диодите още по-малко.Светят на точка,която няма начин да се разсее равномерно,демек панелчето с врътките на места ще е много светло,на други по-тъмно и...В крайна сметка всички ще сумтят недоволно-жичкаджията че се е изкривил от чанч,а ти щото не се е получило баш как си требе.
А на всички,дето не им светят пепелниците и запалките-ми тя крушката е една.Обаче е много смотана и се продава заедно с цокъла.За 2 лв.
А на всички,дето не им светят пепелниците и запалките-ми тя крушката е една.Обаче е много смотана и се продава заедно с цокъла.За 2 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега НеноГ, съгласен съм с предишния пост, с такова съпротивление ще светне, ама няма да е сега
За колегата, който иска осветление с диоди.... Има раслични видове - за да не свети на точка ти трябва дифузен диод, той свети с разсеяна светлина, получава се добре, аз съм с Г2 и съм сменил всички крушки по бутоните, че горяха една след друга. За изчисляване на съпротивлението което ти трябва - зависи от броя на диодите и дали са свързани последователно или успоредно. Те хората са го направили.... Виж тук http://ledcalc.com/. За закрепването на диодите не мисля, че ще е приключение, според мен навсякъде може да се сложи диод (или няколко диода) вместо крушка. За по-любознателните ето как го правят хората: http://www.blauetachos.de/doc/vw/index.htm. Разгледайте, помислете и правете - страшно няма и забравяте за изгорелите крушки. Успех.
П.С. Продават се диоди с различна сила на светене-имайте предвид

П.С. Продават се диоди с различна сила на светене-имайте предвид

- vasko0001
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:чакай сега,искаш да слагаш диоди или обикновенни крушки?vasko0001 написа:на мен все пак не ми става ясно ше се навие ли някой да ми помогне с тва осветление или не? взимам всичко необходимо, сядаме, слагаме 4,5 диодчета за 1/2-1 час и пийваме по 1,2 бири
Ако е за обикновенни съм съгласен веднага да ти помогна
няколко крушки: таблото, панела на парното, пепелника и запалката.
много ше съм ти благодарен ако помогнеш. бирите си остават

дай накъв телефон, моя е 0878620309.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хора някой може ли да ми помогне с малко информация. Подсветката на дисплея за часовника на таблото ми е изгоряла явно. Само тя! Можете ли да ми кажете дали е лампичка, светодиод или нещо по сложно за да мога първо да си го купя от магазина и направо да го монтирам като го отворя а не да разглобявам няколко пъти предния панел. Също така какъв цвят е и няква характеристика по която да го търся (ако ми покажете и снимка в нета ще ми е доста удобно).Благодаря ви предварително.
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nandro има свето диоди на 120 градуса ъгъл на оветяване и не светят в 1 точка , а същия ефект се получава ако на обикновения диод му одрежеш или пилнеш леко върха
п.п : алигатор изгоряла ти е крушката която осветява дисплея , първо я свали и тогава купувай нова като идеш със старата в магазина 4е има няколко вида такива крушки да несе набуташ (не че много скъпи ама се пак 1-2 лв са някъде ама... )

п.п : алигатор изгоряла ти е крушката която осветява дисплея , първо я свали и тогава купувай нова като идеш със старата в магазина 4е има няколко вида такива крушки да несе набуташ (не че много скъпи ама се пак 1-2 лв са някъде ама... )
-
- Автомобил:
- Двигател:
alligator написа:Хора някой може ли да ми помогне с малко информация. Подсветката на дисплея за часовника на таблото ми е изгоряла явно. Само тя! Можете ли да ми кажете дали е лампичка, светодиод или нещо по сложно за да мога първо да си го купя от магазина и направо да го монтирам като го отворя а не да разглобявам няколко пъти предния панел. Също така какъв цвят е и няква характеристика по която да го търся (ако ми покажете и снимка в нета ще ми е доста удобно).Благодаря ви предварително.
аз имам същия проблем но с дисплея за километрите... pls help!
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Здравейте колеги,
Вчера за първи път си отварях таблото защото лявата част скоростомера не ми светеше. От магазина си бях купил две малки крушки по 70 ст 12V 1,2 W без метален цокъл само стъкло и двете телчета които излизат от него прегънати. Отворих таблото но не можах да го извадя напълно защото не успях да извадя куплунга с кабелите от него, а пък и не исках да го напъвам. Отгоре на таблото има две лампи в зелена пластмаса, която като се завърти и се изважда лампата. Крушката се оказа изправна , сигурно не е контактувала добре има към нея едни метални пластинки , които ги няма на тези които купих от магазина. За подмяна на крушка сигурно тези пластини трябва да се запоят към новата крушка и тогава да се монтира. Не успях да видя отдолу на таблото има ли лампи и колко броя са. За километража нямам жило а е с проводници. Някой може ли да обясни как се вади куплунга с кабелите от таблото за да може да излезе напълно от мястото си ???
Вчера за първи път си отварях таблото защото лявата част скоростомера не ми светеше. От магазина си бях купил две малки крушки по 70 ст 12V 1,2 W без метален цокъл само стъкло и двете телчета които излизат от него прегънати. Отворих таблото но не можах да го извадя напълно защото не успях да извадя куплунга с кабелите от него, а пък и не исках да го напъвам. Отгоре на таблото има две лампи в зелена пластмаса, която като се завърти и се изважда лампата. Крушката се оказа изправна , сигурно не е контактувала добре има към нея едни метални пластинки , които ги няма на тези които купих от магазина. За подмяна на крушка сигурно тези пластини трябва да се запоят към новата крушка и тогава да се монтира. Не успях да видя отдолу на таблото има ли лампи и колко броя са. За километража нямам жило а е с проводници. Някой може ли да обясни как се вади куплунга с кабелите от таблото за да може да излезе напълно от мястото си ???
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”