Как се сменя дистрибуторна капачка и палец?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се сменя дистрибуторна капачка и палец?

Мнениеот BastunSelski » Вто 09 окт 2007 10:33

Мога ли да си сменя сам тези двете и може ли да се обърка нещо? Въпросът ми е трудно ли се свалят тези двете? А и имам някаква метална обвивка върху палеца,която да я слагам ли пак после?
Двигателят е АЕХ! Ако някой има и снимки ще е готино ;).

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 09 окт 2007 11:13

Лесно е-откачаш старата капачка както си е с кабелите,махаш палеца,слагаш новия.След това закачаш новата капачка и започваш да редиш кабелите,един по един -откъдето сваляш кабела там го слагаш на новата капачка...(много тъпо го обясних,надявам се да ме разбра :oops: )
Аз лично не махам нищо което ми се струва излишно-щото не разбирам койзнае колко-щом е сложено там,значи има причина.
На мойта няма метален предпазител ВЪРХУ палеца,а пластмасов Преди него-предполагам че е защита от евентуални искри

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

и аз да питам

Мнениеот amikus » Съб 13 окт 2007 14:01

моята капачка ми я смениха щото ми прекъсваше на газ капачка +палец =36лева сега не прекъсва ама няма мощност на газ.на бенз не знам щото велики маистори като ми сменяха радиаторчето на парното ми преебах ключа за смяна на бенз и газ не му светят и диодите!
Зачи заради тия прекъсвания смених:
свещи NGK =32 лева
газов клапан 35 с монтаж
3 пъти газ анализатор
сега центровка ли и трябва обороти държи ниски ама от 750 до 3000 се чуди а от 3 до 6 е ок?????

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: и аз да питам

Мнениеот chy » Съб 13 окт 2007 14:40

amikus написа:моята капачка ми я смениха щото ми прекъсваше на газ капачка +палец =36лева сега не прекъсва ама няма мощност на газ.на бенз не знам щото велики маистори като ми сменяха радиаторчето на парното ми преебах ключа за смяна на бенз и газ не му светят и диодите!
Зачи заради тия прекъсвания смених:
свещи NGK =32 лева
газов клапан 35 с монтаж
3 пъти газ анализатор
сега центровка ли и трябва обороти държи ниски ама от 750 до 3000 се чуди а от 3 до 6 е ок?????

Иди при газаджиите,кажи им за смяната на капачката...може би леко ще завъртят новата,за да дадат нужното предварение на запалването(или нещо такова :oops: :oops: :oops: )...
И ключа сигур ще сменят :!:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 13 окт 2007 15:06

A палеца ако е станал с гз нагоре, ше ти трее бая напиняне да го смъкнеш...освен ако не си като ветърна мелничка у ръцете mhihi

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 12 ное 2007 12:39

Ами смених си ги:) Обаче сега не съм сложил металното предпазителче на новата капачка. А и има един пластмасов пръстен,който служи като прахоъловител и при мене е леко счупен,ама никъде го нямат и сега съм със стария :).
Верно си беше лесно и не трябват специални иструменти освен отверка,която е да се освободят скобите,които държат капачката.
А и може и клещи,че аз го махах тоя палец 30 минути,защото беше заял и дърпааай.Направо предмишницата ми стана като на Попай :).

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 12 ное 2007 12:56

Виж и това http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=61002&postdays=0&postorder=asc&start=15.

Може да ти е от полза :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”