Radar Jammers

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 16 окт 2007 16:29

Интересно е и как се доказва наличие на radar jammer в колата?

Не вярвам полицаите да са оборудвани с техника, която да ги разпознава. В най-добрият случай ще намерят устройство, което прилича на jammer и ще го изземат като доказателство.

Имат ли право? Юристите?

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Вто 16 окт 2007 16:39

Vlad777 написа:Интересно е и как се доказва наличие на radar jammer в колата?

Не вярвам полицаите да са оборудвани с техника, която да ги разпознава. В най-добрият случай ще намерят устройство, което прилича на jammer и ще го изземат като доказателство.

Нямат такава техника - принципа на действие на jammer-ите горе долу следния - 1. по евтин вариант - засича честотата на която излъчва радара и излъчва шум на същата, вследствие на което полицейския радар може да отчете от -500 до 500 км/ч., т.е. показанието е нереално но все пак има някакво. Вторият вариант са по интелигентни но и доста по скъпи (около 1300$ гледах последно) - засича честотата, пресмята параметрите на импулса, и излъчва не шум а импулс (обратен или противофаза) в следствие на което радара отчита 0 - винаги.

Монтира се антената отпред а самата електроника може да я завреш на невероятни места - без да разглобят колата на болтчета може и да не успеят да го намерят.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 16 окт 2007 17:23

Лесно е (и трябва) да се укрие така че без много яко разглобяване да не може да се намери, и трябва да се изключва, и то така че да не могат да го включат сами по никакъв начин, колкото и да ровят.

Проблема е че като видят странните показания на радара си може да те спрат и да се почнат безкрайни заяждания. Това му е лошото.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 16 окт 2007 18:07

аве аз незнам кое му е лошото и кое не ....
Но едно знам тези устройсва са забранени от закона!!!
И да ви кажа не ми прай никак кеф да гледам как във този форум където уж има правила вече във 2-ра тема се обсъжда как да прецакаме закона!
Още повече не ми прай кеф да забележа, че някои от най-заинтересованите от въпроса са хората който трябва да контролират появата и на насоката на такива теми.

Аз доколкото съм запознат радар детектора за сега не е забранен. Ако искате дайте 300+ лв и ползвайте. Мен лично ме дразни в града да ми пищи през 2 сек, щото фанал на магазина врата или прочие.
Аз не ползвам такива устройства. Извън градско няколко пъти са ме спасявали премигващите фарове на отсрешния автомобил и най- много вяра имам на тях.

П.С относно лепенките въху номерата е това наистина може да бъде полезно, още повече както се нося постояно слухове за нови и нови камери в градовете.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 16 окт 2007 18:19

То и на просяците им е забранено да се крият в храстите и да искат подкупи, но го правят.

Също така няма автомобилен път в България, който да позволява повече от 130 км/ч, но не е забранено да се продават автомобили, които могат да превишат 3 пъти това ограничение.

Тук дискутираме къде се продават radar jammers, как работят и как законът се справя с тях, така че не виждам никакво нарушение на закона.

Също така в този сайт: http://www.radarscramblers.com/product_rmr_rs202d.htm , се споменато:

Legal in all states except California, Nebraska, Minnesota, Oklahoma, Virginia and Washington D.C

Т.Е. дори и американците с тяхната полицейщина са го забранили само в 6 щата. Аз искам да го ползвам в АРИЗОНА! Там е законно!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 16 окт 2007 19:51

Аз видях междуграски автобус с някаква синкава пластмаса ( или нещо от сорта ) на номера която поразмазваше малко самия номер. Това съм го виждал и в София на едно корс поло.... до колкото в Гърция се продават доста такива ... и аз не знам кво е ... ама е добро ако предпазва от камерите, а те както наслагаха навсякъде трябва и за отпред и за отзад такава щуротия да се крием :) но пък е забележима от невоаражено око и ако някъде ни спре полицай за проверка и го види може и да си го отнесем .... :( Докато аз за тия антирадари и радар-детектори съм се замислил от доста време да си закупя едно устройство, но ме е страх да не вземе да ми фраснат акт и да ми го приберат и се чудя все още къде може да се скрие .. тук четох за някъде в бронята което не е лоша идея :) За извънградско за сега разчитам само на къси-дълги от колегите в насрещното. Поздрави !

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 16 окт 2007 21:10

Повдигам отново темата - откъде да си купим плаки?

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 17 окт 2007 9:25

Vlad777 - те ти го джамера - http://www.radar-express.com/product.php?mid=6&cid=2

още инфо и тестове - http://www.speedzones.com/

R@do написа:Повдигам отново темата - откъде да си купим плаки?

И аз от това се интересувам!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 17 окт 2007 9:29

longora, за радар-детектор не могат да ти праснат акт, законно е.
Но няма лошо да го скриеш, най-малкото заради наркоманите.
По-лесно е да го скриеш в купето, например може да разглобиш сенника и да го вградиш вътре, някой коли имат на тавана между сенниците и стъклото издутини - и там може - под тапицерията. Важното е да няма нищо метално пред него.
Може и в бронята, даже ще работи по-добре там, но ще видиш зор да го защитиш от влага - трябва да е в херметична кутийка със пликче силикагел вътре. Варианти много, зависи от колата. Ако е с пластмасова решетка пред радиатора - може и зад нея, в подходяща кутийка. А може и да се оформи в корпус от клаксон менте (от турските пластмасовите). :-)

А в "прецакването" на закон който е писан с цел да ни прецаква няма нищо лошо. :-)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 17 окт 2007 12:07

устройството смущава ли дейността на полицейските радари
ако да-незаконно е
ама докато се усетят ти ще си отминал, като стане масово, ще се научат и тогава вече не се знае кой кого

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 17 окт 2007 17:49

Pichaga написа:устройството смущава ли дейността на полицейските радари
ако да-незаконно е
ама докато се усетят ти ще си отминал, като стане масово, ще се научат и тогава вече не се знае кой кого

Pichaga към теб има следните въпроси:

Как се доказва наличие на radar jammer в колата?

Имат ли право?

Могат ли да конфискуват колата за техническа експертиза?

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 17 окт 2007 18:32

Vlad777 написа:Как се доказва наличие на radar jammer в колата?

Не съм Pichaga, ама ще се обадя. Когато радарът отчете 500 или -500 км/ч, опитният полицай веднага ще те спре. Оттам-нататък не е ясно.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 17 окт 2007 18:34

а как ще докаже че е точно тази кола?
защо да не е колата зад мен или пред мен?

и интересното е като те спре какво може да направи?
да ти конфискува колата ли какво?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 17 окт 2007 19:08

DragoGT написа:а как ще докаже че е точно тази кола?

еми същото е както сега те спрат за превишена скорост.....как ги караш да ти доказват че си ти а не друга кола?

а по втория въпрос.....като си с минус айде, да кажеме че минаваш метър.....ама ако отчете 186 км/ч при ограничение 90, как ще доказваш че не си минал с толко?

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 17 окт 2007 19:35

DragoGT написа:а как ще докаже че е точно тази кола?

ами по този повод знам една история :) един познат работи на летище Варна. Спират го кат за превишена скорост, но и той не бил сам ами били поне 4-5 коли около него. И той като ги почнал, ама вие от къде занете че това е мойта скорост. Аз работя еди къде си и по цял ден само с радари се занимавам, не може да това да е мойта скорост, неможе през 2 коли мойта да засечете.... И го пуснали, явно са си казали тоз няма смисал да му пишем акт ще го обори.

Ама недейте да мислите че ще мите метър, те са хитри от кат също. Е в София колко пъти съм го виждал това. Возиме се с колегата dimitkoto, а той има радар детектор виждаме ги и понеже караме бавно тамън като подминем и детектора писва на на мах, демек пускат го да фант тоз зад нас с колко кара.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”