Интересно е и как се доказва наличие на radar jammer в колата?
Не вярвам полицаите да са оборудвани с техника, която да ги разпознава. В най-добрият случай ще намерят устройство, което прилича на jammer и ще го изземат като доказателство.
Имат ли право? Юристите?
Radar Jammers
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Интересно е и как се доказва наличие на radar jammer в колата?
Не вярвам полицаите да са оборудвани с техника, която да ги разпознава. В най-добрият случай ще намерят устройство, което прилича на jammer и ще го изземат като доказателство.
Нямат такава техника - принципа на действие на jammer-ите горе долу следния - 1. по евтин вариант - засича честотата на която излъчва радара и излъчва шум на същата, вследствие на което полицейския радар може да отчете от -500 до 500 км/ч., т.е. показанието е нереално но все пак има някакво. Вторият вариант са по интелигентни но и доста по скъпи (около 1300$ гледах последно) - засича честотата, пресмята параметрите на импулса, и излъчва не шум а импулс (обратен или противофаза) в следствие на което радара отчита 0 - винаги.
Монтира се антената отпред а самата електроника може да я завреш на невероятни места - без да разглобят колата на болтчета може и да не успеят да го намерят.
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Лесно е (и трябва) да се укрие така че без много яко разглобяване да не може да се намери, и трябва да се изключва, и то така че да не могат да го включат сами по никакъв начин, колкото и да ровят.
Проблема е че като видят странните показания на радара си може да те спрат и да се почнат безкрайни заяждания. Това му е лошото.
Проблема е че като видят странните показания на радара си може да те спрат и да се почнат безкрайни заяждания. Това му е лошото.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аве аз незнам кое му е лошото и кое не ....
Но едно знам тези устройсва са забранени от закона!!!
И да ви кажа не ми прай никак кеф да гледам как във този форум където уж има правила вече във 2-ра тема се обсъжда как да прецакаме закона!
Още повече не ми прай кеф да забележа, че някои от най-заинтересованите от въпроса са хората който трябва да контролират появата и на насоката на такива теми.
Аз доколкото съм запознат радар детектора за сега не е забранен. Ако искате дайте 300+ лв и ползвайте. Мен лично ме дразни в града да ми пищи през 2 сек, щото фанал на магазина врата или прочие.
Аз не ползвам такива устройства. Извън градско няколко пъти са ме спасявали премигващите фарове на отсрешния автомобил и най- много вяра имам на тях.
П.С относно лепенките въху номерата е това наистина може да бъде полезно, още повече както се нося постояно слухове за нови и нови камери в градовете.
Но едно знам тези устройсва са забранени от закона!!!
И да ви кажа не ми прай никак кеф да гледам как във този форум където уж има правила вече във 2-ра тема се обсъжда как да прецакаме закона!
Още повече не ми прай кеф да забележа, че някои от най-заинтересованите от въпроса са хората който трябва да контролират появата и на насоката на такива теми.
Аз доколкото съм запознат радар детектора за сега не е забранен. Ако искате дайте 300+ лв и ползвайте. Мен лично ме дразни в града да ми пищи през 2 сек, щото фанал на магазина врата или прочие.
Аз не ползвам такива устройства. Извън градско няколко пъти са ме спасявали премигващите фарове на отсрешния автомобил и най- много вяра имам на тях.
П.С относно лепенките въху номерата е това наистина може да бъде полезно, още повече както се нося постояно слухове за нови и нови камери в градовете.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
То и на просяците им е забранено да се крият в храстите и да искат подкупи, но го правят.
Също така няма автомобилен път в България, който да позволява повече от 130 км/ч, но не е забранено да се продават автомобили, които могат да превишат 3 пъти това ограничение.
Тук дискутираме къде се продават radar jammers, как работят и как законът се справя с тях, така че не виждам никакво нарушение на закона.
Също така в този сайт: http://www.radarscramblers.com/product_rmr_rs202d.htm , се споменато:
Legal in all states except California, Nebraska, Minnesota, Oklahoma, Virginia and Washington D.C
Т.Е. дори и американците с тяхната полицейщина са го забранили само в 6 щата. Аз искам да го ползвам в АРИЗОНА! Там е законно!
Също така няма автомобилен път в България, който да позволява повече от 130 км/ч, но не е забранено да се продават автомобили, които могат да превишат 3 пъти това ограничение.
Тук дискутираме къде се продават radar jammers, как работят и как законът се справя с тях, така че не виждам никакво нарушение на закона.
Също така в този сайт: http://www.radarscramblers.com/product_rmr_rs202d.htm , се споменато:
Legal in all states except California, Nebraska, Minnesota, Oklahoma, Virginia and Washington D.C
Т.Е. дори и американците с тяхната полицейщина са го забранили само в 6 щата. Аз искам да го ползвам в АРИЗОНА! Там е законно!
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз видях междуграски автобус с някаква синкава пластмаса ( или нещо от сорта ) на номера която поразмазваше малко самия номер. Това съм го виждал и в София на едно корс поло.... до колкото в Гърция се продават доста такива ... и аз не знам кво е ... ама е добро ако предпазва от камерите, а те както наслагаха навсякъде трябва и за отпред и за отзад такава щуротия да се крием
но пък е забележима от невоаражено око и ако някъде ни спре полицай за проверка и го види може и да си го отнесем ....
Докато аз за тия антирадари и радар-детектори съм се замислил от доста време да си закупя едно устройство, но ме е страх да не вземе да ми фраснат акт и да ми го приберат и се чудя все още къде може да се скрие .. тук четох за някъде в бронята което не е лоша идея
За извънградско за сега разчитам само на къси-дълги от колегите в насрещното. Поздрави !
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 - те ти го джамера - http://www.radar-express.com/product.php?mid=6&cid=2
още инфо и тестове - http://www.speedzones.com/
И аз от това се интересувам!
още инфо и тестове - http://www.speedzones.com/
R@do написа:Повдигам отново темата - откъде да си купим плаки?
И аз от това се интересувам!
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
longora, за радар-детектор не могат да ти праснат акт, законно е.
Но няма лошо да го скриеш, най-малкото заради наркоманите.
По-лесно е да го скриеш в купето, например може да разглобиш сенника и да го вградиш вътре, някой коли имат на тавана между сенниците и стъклото издутини - и там може - под тапицерията. Важното е да няма нищо метално пред него.
Може и в бронята, даже ще работи по-добре там, но ще видиш зор да го защитиш от влага - трябва да е в херметична кутийка със пликче силикагел вътре. Варианти много, зависи от колата. Ако е с пластмасова решетка пред радиатора - може и зад нея, в подходяща кутийка. А може и да се оформи в корпус от клаксон менте (от турските пластмасовите).
А в "прецакването" на закон който е писан с цел да ни прецаква няма нищо лошо.
Но няма лошо да го скриеш, най-малкото заради наркоманите.
По-лесно е да го скриеш в купето, например може да разглобиш сенника и да го вградиш вътре, някой коли имат на тавана между сенниците и стъклото издутини - и там може - под тапицерията. Важното е да няма нищо метално пред него.
Може и в бронята, даже ще работи по-добре там, но ще видиш зор да го защитиш от влага - трябва да е в херметична кутийка със пликче силикагел вътре. Варианти много, зависи от колата. Ако е с пластмасова решетка пред радиатора - може и зад нея, в подходяща кутийка. А може и да се оформи в корпус от клаксон менте (от турските пластмасовите).
А в "прецакването" на закон който е писан с цел да ни прецаква няма нищо лошо.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Pichaga написа:устройството смущава ли дейността на полицейските радари
ако да-незаконно е
ама докато се усетят ти ще си отминал, като стане масово, ще се научат и тогава вече не се знае кой кого
Pichaga към теб има следните въпроси:
Как се доказва наличие на radar jammer в колата?
Имат ли право?
Могат ли да конфискуват колата за техническа експертиза?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:а как ще докаже че е точно тази кола?
защо да не е колата зад мен или пред мен?
и интересното е като те спре какво може да направи?
да ти конфискува колата ли какво?
еми същото е както сега те спрат за превишена скорост.....как ги караш да ти доказват че си ти а не друга кола?
а по втория въпрос.....като си с минус айде, да кажеме че минаваш метър.....ама ако отчете 186 км/ч при ограничение 90, как ще доказваш че не си минал с толко?
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoGT написа:а как ще докаже че е точно тази кола?
защо да не е колата зад мен или пред мен?
и интересното е като те спре какво може да направи?
да ти конфискува колата ли какво?
ами по този повод знам една история
Ама недейте да мислите че ще мите метър, те са хитри от кат също. Е в София колко пъти съм го виждал това. Возиме се с колегата dimitkoto, а той има радар детектор виждаме ги и понеже караме бавно тамън като подминем и детектора писва на на мах, демек пускат го да фант тоз зад нас с колко кара.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”