Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
balky написа:Айде, колеги да обсъдим кой е най-добрия двигател при модела Golf 3 ?? Питам, защото никъде НЕ срещнах единно мнение за най-добър мотор. Всеки си има своя "кусур", но все пак би трябвало да има фаворит. Моя Голф е 1.6i AEE 1996 год. Нека обсъдим всички(AEE, ABU, ABD, ABS) и др. Кой от всичките двгатели при еднаква подръжка създава най-малко проблеми.
Ако искаш да разбереш кой е най здравият, купи всичките, нареждаш ги в колонка по една ръчна и един камък на гаста и кои гръмне последен той е най здрав

Що за тема???

- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Колега разглобявал ли си го твоя двигател? Аз вече 2 пъти и съвсем сигурно мога да кажа, че твърдението ти не е вярно. Писано е във форума за това. Вдлъбнатината в буталото не е достатъчно голяма в диаметър и клапаните спокойно се удрят в периферията на буталото.jagler написа:най-малкото което го прави добър е че не си удря клапаните при скъсване на ангренажния ремък,защото горивната камера е вдълбана навътре към главата и челата на буталата са с вдлъбнатина....така че колегите с АБС са си щастливци..

ПП. И е идеален за газифициране, не само защото е моно, но и зарди по-високата степен на сгъстяване в сравнение с другите двигатели, което позволява по-добро горене на газ.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
jagler написа:най-малкото което го прави добър е че не си удря клапаните при скъсване на ангренажния ремък,защото горивната камера е вдълбана навътре към главата и челата на буталата са с вдлъбнатина....така че колегите с АБС са си щастливци..
това не е вярно...и аз мислих като теб ,но компетентните колеги ме обориха много убедително!!!!!
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
както казах горивната камера е вдлъбната навътре и да разглобявал съм го с помоща на моите майстори които го твърдят същото и клапаните в натиснато положение потъват не повече от 7-8мм. и почти се изравняват с ръба на главата за другите двигатели не мога да твърдя, но за АБС е такаauubau написа:Колега разглобявал ли си го твоя двигател? Аз вече 2 пъти и съвсем сигурно мога да кажа, че твърдението ти не е вярно. Писано е във форума за това. Вдлъбнатината в буталото не е достатъчно голяма в диаметър и клапаните спокойно се удрят в периферията на буталото.jagler написа:най-малкото което го прави добър е че не си удря клапаните при скъсване на ангренажния ремък,защото горивната камера е вдълбана навътре към главата и челата на буталата са с вдлъбнатина....така че колегите с АБС са си щастливци..Така, че не бъди толкова спокоен, а сменяй ремък навреме! Че да няма
Иначе двигателя е добър за над 200 000 буталата и цилиндрите бяха като нови - само едни сегменти, лагери, водачи на клапани и гарнитури естесвено и става нов!!
Аз го отварях 2 пъти щото първия път не шлайфахме глава, а се оказа че е доста кривичка
и след 15 000 почна да пуска масълце навънка.
ПП. И е идеален за газифициране, не само защото е моно, но и зарди по-високата степен на сгъстяване в сравнение с другите двигатели, което позволява по-добро горене на газ.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”