Въпрос за разни врътки и джиджавки?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за разни врътки и джиджавки?

Мнениеот theater » Съб 13 авг 2005 17:49

Здрасти,
днес реших да отделя малко време на любовницата (както я нарича жена ми), а именно Пасат Б3.
Цели - смазване и регулиране на дръжките на вратите и подмяна на изгорели крушки.
След като установих как се регулират вратите ги смазах с някакъв спрей за смазване, но установих, че пластмаските, които служат за доуплътняване на дръжката след като се фиксира с болта, липсват на 3 от вратите ми. От тук въпрос нумеро уно - откъде могат да се намерят такива хуйовинки, защото всеки път като си отварям вратите имам чувството, че ще ми остане дръжката във ръката - има гаден луфт.
По втора точка. Установих, че ми е изгоряла крушката на 3-те врътки за парното, както и установих късно, че за да се подмени не е необходимо да се разглоби цялото табло. :oops: Та въпрос нумеро дуе е откъде мога да си купя такава крушка, защото ми изглежда много джиджана (признавам, че досега не съм я търсил никъде).
Третия ми въпрос - видях един зелен светодиод на черен куплунг, който беше включен под тези 3 врътки (с 2-жилен кабел), но кабела му минаваше много по български и се чудя някой има ли представа за какво служи той и къде трябва да се завре?
Благодаря на всички, склонни да ме светнат по тези не толкова важни въпроси, които водят по-скоро до някакво лично удовлетворение, отколкото до нещо кой-знае колко важно. :lol:

Поздрави,
theater

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за разни врътки и джиджавки?

Мнениеот georgipass » Съб 13 авг 2005 18:07

theater написа:
Третия ми въпрос - видях един зелен светодиод на черен куплунг, който беше включен под тези 3 врътки (с 2-жилен кабел), но кабела му минаваше много по български и се чудя някой има ли представа за какво служи той и къде трябва да се завре?

Това по-скоро трябва да крушката(или в случая диод) за осветлението на пепелника....пък колко го осветява това е друг въпрос :P

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Съб 13 авг 2005 18:20

georgipass написа:
theater написа:

Това по-скоро трябва да крушката(или в случая диод) за осветлението на пепелника....пък колко го осветява това е друг въпрос :P

Диод на Б3 малко вероятно, може да се е стопила пластмасата ако е слагана гадна крушка лично съм си го правил този номер.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 13 авг 2005 20:22

По 1 въпрос и аз съм така ама ще ги смажа та поне като падат да падат "мазно" mhihi . Виж това http://chris.quietlife.net/passat/doorfix/ - някой от форума го беше правил /в Направи си сам беше темата/ ама май нямало ефект, а и незнам при тебе не са ли други дръжките.
По 2 въпрос вадиш средната врътка /внимателно/ с дърпане и зад нея е крушката, от нея със световоди се предава и на другите врътки. По-лесно се намират мисля, че 1W, но има и 2.2 W , каквато е оригиналната /50ст. или 1 лв. беше/

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Съб 13 авг 2005 23:32

georgipass написа:
theater написа:

това е крушка за осветление на пепелника и се продава заедно с куплонга(нераглобяемо е) и струва 8лв в юнитрейд-х

Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот theater » Нед 14 авг 2005 8:30

Направо ми охлади ентусиазма - няма да ползвам пепелник на фарове ! :lol:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 14 авг 2005 19:32

popeye написа:това е крушка за осветление на пепелника и се продава заедно с куплонга(нераглобяемо е) и струва 8лв в юнитрейд-х

Принципно си прав, но при моята поялника просто сътвори чудеса :)
Така и така като е изгоряла е за изхвърляне, нищо не пречи и пича да се пробва колко е сръчен :roll:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 14 авг 2005 19:53

Крушка за врътките на парното можеш да си вземеш от всеки магазин за авто части те са без цокъл и са 0.5 вата.Аз си копувах за моя от магазин за Лада.50 стинки парчето

За осветлението на пепелника (поне при мене) крушката се подменя без проблем тя е като тази за врътките.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 14 авг 2005 20:46

Извинявам се за отклонението ама за да не пускам нова тема реших да питам тука. Един познат имаше пасат В3 комби и на пепелника който е зад ръчната бялата точица светеше в зелено като са пуснати фаровете, а на моя не свети и лампичка няма. Също гледах на един Г3 и също нямаше. По принцип трябва ли да има?

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Нед 14 авг 2005 21:44

трябва да има, а иначе и аз се заиграх с поялника и стана

Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот theater » Пон 15 авг 2005 8:33

Ами преди бях виртуоз с поялника (ама и скромен), така че ще пробвам. :lol:
Само да питам 0.5W е тази за врътките - ОК, а тъй като подозирам, че ми е изгоряла и една от крушките на таблото - там колко вата са (видях, че са 3, които много приличаха на тези от врътките)?

Поздрави !

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 15 авг 2005 8:35

крушката от парното се вади просто-никви поялници!
зеленото с неопределена форма нещо е само цокъл. крушката си е от стандартна-по стандартна!

Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот theater » Пон 15 авг 2005 10:58

vaskoto1 написа:крушката от парното се вади просто-никви поялници!
зеленото с неопределена форма нещо е само цокъл. крушката си е от стандартна-по стандартна!

Да - това го установих след като разглобих цялото табло. :oops:
А иначе за мощностите на крушките? По 0.5 вата ли са всичките или на самия километраж са по-яки?

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 15 авг 2005 11:02

popeye написа:това е крушка за осветление на пепелника и се продава заедно с куплонга(нераглобяемо е) и струва 8лв в юнитрейд-х

Може би колега говориш за крушката на запалката :roll:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 15 авг 2005 19:11

Крушките пък дет са за таблото се продават с фасунката, защото крачетата и са запоени за нея.Само я отвърташ от платката на таблото и слагаш нова.При мен тази над оборометъра не светеше.Не беше изгоряла, но не даваше добър контакт на платката.

Върни се в “Passat”