Gigabyte написа:[КАТ започва да мери грайферите Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм, обясниха още от Пътна полиция. Всеки заловен с износени гуми шофьор ще плаща по 50 лева глоба. Освен това КАТ ще отнема и по 6 точки от контролния му талон.Източник: StandartNews
Pichaga написа:batmilko написа:Pichaga написа:аз ли съм ТЪП, но не мога да намеря в закона точно колко мм требе да са грайферите, мисля че съм го чел
тъп си
дай цитат, че ще изперкам
а че съм тъп си знам, кво ми го повтаряте постоянно![]()
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
9. по колелата и гумите:
а) гумата не съответства по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство;
б) гумата има разкъсвания;
в) джантата е повредена или деформирана, липсва или е повреден елемент за закрепване на джантата към главината на колелото;
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;
е) не са балансирани колелата на лекия автомобил;
12. по осветителната уредба: б) светлините не са регулирани;
Pichaga написа:това е правилника, към ОТМЕНЕНИЯ закон за ДВ П от 1973 година
толкова ли не можеха да го турнат у закона деа
а да ми слагат §10 в закона, който да казва че подзаконовите нормативни актове по отменения закон от 1973 действат, ако не противоречта на насотящия закон
кво требва да чета и двете и да се чуда кое на кое или на кое не противоречи
тъпотии само
с две думи е 1,6 мм
а някой да знае на колко мм е издатината на гумата дето се слага от производителя, все си мисля че е поне 2 мм
Pichaga написа:SnowMaster написа:а пише ли някъде че е задължително да си със зимни гуми и колко на брой трябва да са(зимните)
не, или съм много ТЪП
Pichaga написа:SnowMaster написа:а пише ли някъде че е задължително да си със зимни гуми и колко на брой трябва да са(зимните)
не, или съм много ТЪП
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: alpinab и 61 госта