Та ,имате ли някакви идеи за предупреждаване при опастност на пътя през ноща?
Как да предупреждавам за опасност на пътя?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Как да предупреждавам за опасност на пътя?
Карам предимно по междуселски път и то през ноща от много години.Поне веднъж месечно ми се случва по пътя да срещна някое загубило се теле(в най-кошмарният случей конче) ,което като види колата стои неподвижно защото се заслепява и точно като приближа до него се подплашва и тръгва да тича хаотично насам-натам ,а понякога право към колата! Понякога това се случва на някой завой и като премина опасноста ,започвам да пресвятквам с фаровете на насрещните коли ,които заради завоят вообще няма да имат време за реакция и може да пострадат. Обаче вместо да намалят скороста те се вбесяват и ми опъват едни дълги светлини които не махат изобщо за да ми обяснят ,че са били на къси ,ама сега така ми се пада ,като съм много отворен. В колата ми досега се е блъскала овца и рава ведъж ме е ритала по-предната броня ,а веднъж подплашена от ч0банина (пастира) ми е смъквала едното странично огледала. Работата не е никак смешна защото на един колега който кара като мен по същият мърсрут един кон му се беше качил на предният капак,беше счупил предният му прозорец и беше стъпил на пасажерската седалка до шофьора
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Насе,прявиш всичко според правилата-т.е.,като има опасност,присвяткаш няколко пъти,а не "облещваш" фаровете,както да покажеш че ти пречат фаровете на другите
Няма как по друг начин да покажеш,че има "сечено" по пътя.,дори и да слезнеш и да махаш нещо,пак ще те отсвирят.....;
Така че-който разбрал,разбрал...който не-да си прави сметката.....
Правиш квото трябва,пък да става квото ще
Не им се "зори" толкова-все пак шофирането на автомобил не е само да се върти геврека
Няма как по друг начин да покажеш,че има "сечено" по пътя.,дори и да слезнеш и да махаш нещо,пак ще те отсвирят.....;
Така че-който разбрал,разбрал...който не-да си прави сметката.....
Правиш квото трябва,пък да става квото ще
Не им се "зори" толкова-все пак шофирането на автомобил не е само да се върти геврека
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
megalodon написа:Загрижеността ти е разбираема, но от друга страна всеки е длъжен да се съобразява с местността, времето, пътната настилка, и евентуалните животни, които могат да се появят. Според мен единично включване на аварийките би било най-ефикасно. От там нататък всеки отговаря сам за себе си.
Малко трудно ще ги забележи аварийните от фаровете според мен.Мисля че присвяткане с фаровете е добре.Пък ако се нервят да се спасяват
- wishmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сигурно колегата, също като мен е минал по магистрала Хемус днес...
Карам си аз по Хемус, посока София, след Ботевград, точно преди последния тунел - зверска мъгла. Аз карам със 70 на аванта след 1 рейс. Рейса свива рязко - аз с него. И кво да видиш: една КРАВА на магистралата. Нема коментар... А колко е опасно или "Кво става ако се срещнете с кравата" - всеки може да си обясни...
п.с. обадих се в полицията. Все се надявам, че са взели някакви мерки...
Карам си аз по Хемус, посока София, след Ботевград, точно преди последния тунел - зверска мъгла. Аз карам със 70 на аванта след 1 рейс. Рейса свива рязко - аз с него. И кво да видиш: една КРАВА на магистралата. Нема коментар... А колко е опасно или "Кво става ако се срещнете с кравата" - всеки може да си обясни...
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
wishmaster написа:Сигурно колегата, също като мен е минал по магистрала Хемус днес...
-
Ivo_
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
wishmaster написа:Сигурно колегата, също като мен е минал по магистрала Хемус днес...
Преди няколко месеца на същото място имаше поне 5-6 крави, разхождаха се спокойно по платното . Мисля по телевизията са давали и друг път за животни в този участък от магистралата. Какво да кажем, и магистралата ни една ....
Аз също като колегите святкам със светкавицата повечко пъти. Включвам и аварийните също. Надявам се да ме разбират хората насреща и да внимават.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Re: Как да предупреждавам за опасност на пътя?
Anbuch написа: един колега който кара като мен по същият мърсрут един кон му се беше качил на предният капак,беше счупил предният му прозорец и беше стъпил на пасажерската седалка до шофьора![]()
Това да не е той

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”