Как да предупреждавам за опасност на пътя?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Как да предупреждавам за опасност на пътя?

Мнениеот Anbuch » Съб 27 окт 2007 21:15

Карам предимно по междуселски път и то през ноща от много години.Поне веднъж месечно ми се случва по пътя да срещна някое загубило се теле(в най-кошмарният случей конче) ,което като види колата стои неподвижно защото се заслепява и точно като приближа до него се подплашва и тръгва да тича хаотично насам-натам ,а понякога право към колата! Понякога това се случва на някой завой и като премина опасноста ,започвам да пресвятквам с фаровете на насрещните коли ,които заради завоят вообще няма да имат време за реакция и може да пострадат. Обаче вместо да намалят скороста те се вбесяват и ми опъват едни дълги светлини които не махат изобщо за да ми обяснят ,че са били на къси ,ама сега така ми се пада ,като съм много отворен. В колата ми досега се е блъскала овца и рава ведъж ме е ритала по-предната броня ,а веднъж подплашена от ч0банина (пастира) ми е смъквала едното странично огледала. Работата не е никак смешна защото на един колега който кара като мен по същият мърсрут един кон му се беше качил на предният капак,беше счупил предният му прозорец и беше стъпил на пасажерската седалка до шофьора :evil: :!:
Та ,имате ли някакви идеи за предупреждаване при опастност на пътя през ноща?

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 27 окт 2007 21:19

щом само светкавицата не помага, след нея пусни и аварийки да мигнат 2 пъти да речем и си карай
може и да помогне :?

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 27 окт 2007 21:22

Това с животните си е страшно, преди месеци една крава как щеше да ме отмести не е исина :shock

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 27 окт 2007 21:31

Насе,прявиш всичко според правилата-т.е.,като има опасност,присвяткаш няколко пъти,а не "облещваш" фаровете,както да покажеш че ти пречат фаровете на другите :wink:
Няма как по друг начин да покажеш,че има "сечено" по пътя.,дори и да слезнеш и да махаш нещо,пак ще те отсвирят.....;
Така че-който разбрал,разбрал...който не-да си прави сметката.....
Правиш квото трябва,пък да става квото ще :idea:
Не им се "зори" толкова-все пак шофирането на автомобил не е само да се върти геврека :wink:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Съб 27 окт 2007 21:34

Загрижеността ти е разбираема, но от друга страна всеки е длъжен да се съобразява с местността, времето, пътната настилка, и евентуалните животни, които могат да се появят. Според мен единично включване на аварийките би било най-ефикасно. От там нататък всеки отговаря сам за себе си.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 27 окт 2007 21:43

megalodon написа:Загрижеността ти е разбираема, но от друга страна всеки е длъжен да се съобразява с местността, времето, пътната настилка, и евентуалните животни, които могат да се появят. Според мен единично включване на аварийките би било най-ефикасно. От там нататък всеки отговаря сам за себе си.

Малко трудно ще ги забележи аварийните от фаровете според мен.Мисля че присвяткане с фаровете е добре.Пък ако се нервят да се спасяват

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 27 окт 2007 21:48

Аз обикновено присветвам няколко пъти.... повече отколкото когато има ченгета после пускам и аварийките

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Съб 27 окт 2007 22:10

prj57 написа:Аз обикновено присветвам няколко пъти.... повече отколкото когато има ченгета после пускам и аварийките

:да: И аз така

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Съб 27 окт 2007 22:31

Аз пресветвам с блица продължително време това го знам от много години :wink:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Съб 27 окт 2007 22:33

marianchev написа:щом само светкавицата не помага, след нея пусни и аварийки да мигнат 2 пъти да речем и си карай
може и да помогне :?

:да:

Потребителски аватар
wishmaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wishmaster » Съб 27 окт 2007 23:08

Сигурно колегата, също като мен е минал по магистрала Хемус днес...

Карам си аз по Хемус, посока София, след Ботевград, точно преди последния тунел - зверска мъгла. Аз карам със 70 на аванта след 1 рейс. Рейса свива рязко - аз с него. И кво да видиш: една КРАВА на магистралата. Нема коментар... А колко е опасно или "Кво става ако се срещнете с кравата" - всеки може да си обясни...
п.с. обадих се в полицията. Все се надявам, че са взели някакви мерки...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 27 окт 2007 23:17

wishmaster написа:Сигурно колегата, също като мен е минал по магистрала Хемус днес...

Карам си аз по Хемус, посока София, след Ботевград, точно преди последния тунел - зверска мъгла. Аз карам със 70 на аванта след 1 рейс. Рейса свива рязко - аз с него. И кво да видиш: една КРАВА на магистралата. Нема коментар... А колко е опасно или "Кво става ако се срещнете с кравата" - всеки може да си обясни...
:shock :shock :shock Преди седмица на същото място имаше крава.Явно там е обичайно вече,така че отваряйте си очите там :roll:

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Съб 27 окт 2007 23:36

wishmaster написа:Сигурно колегата, също като мен е минал по магистрала Хемус днес...

Преди няколко месеца на същото място имаше поне 5-6 крави, разхождаха се спокойно по платното . Мисля по телевизията са давали и друг път за животни в този участък от магистралата. Какво да кажем, и магистралата ни една ....

Аз също като колегите святкам със светкавицата повечко пъти. Включвам и аварийните също. Надявам се да ме разбират хората насреща и да внимават.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Re: Как да предупреждавам за опасност на пътя?

Мнениеот Stefan » Нед 28 окт 2007 9:55

Anbuch написа: един колега който кара като мен по същият мърсрут един кон му се беше качил на предният капак,беше счупил предният му прозорец и беше стъпил на пасажерската седалка до шофьора :evil:

Това да не е той :gruebel
Изображение

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 28 окт 2007 17:41

prj57 написа:Аз обикновено присветвам няколко пъти.... повече отколкото когато има ченгета после пускам и аварийките

и аз така, особено на пътр със завои когато е станала катастрофа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”