странно биене на предни колела
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
странно биене на предни колела
Здравеите!Понеже не намерих задоволителен отговор с търсачката и реших да попитам .Става въпрос за голф 3 .При ниска скорост до 50 км/ч във волана на колата с усеща биене на предните колела а при висока скорост всичко е наред не се усеща биене в предницата, предните гуми не са нови така дойдоха с колата от Италия вече са поизтъркани но имат грайфер около 3 мм.Ходих на гумаджия той качи предните колелета едно по едно на баланс машината , и каза че всичко е наред няма биене.Според вас какво може да е другата причина да бият предните колела така.Между другото регулираха ми и предният мост.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:А случайно да чуваш и леко цикане някъде отпред?
Едно такова гадно, като мишчица?
Като ми се криввнаха дисковете (беш_ли_що!), почна така да прави.
Още на следващата седмица ги смених и край!
При следваща смяна сложи феродоооооооо

Аз като слезнах един ден след бясно каране от двете страни пушеше..... свалих спецялно накладките да ги видя нищо им няма.... дисковете са огледало....

Та колега пиши точно какво чуваш.... вдигни колата на крик разклати гумата виж дали няма лувт и ако има погледни къде е и пиши да помогнем....

-
биене
Когато я купих колата (понеже е на жена ми),смениха и един вътрешен накрайник и вътрешните втулки на предните носачи,след това я карах на реглаж на преден мост.Предните накладки бяха останали на 2 мм и смениха и тях с накладки феродо.При натискане на спирачки не се усеща вибриране във волана всичко е нормално. Само това биене на малка скорост, което изчезва при голяма скорост.На предното дясно колело леко се чува как накладките се опират в диска явно челюстите на спирачния апарат не се връщат до край но като натисна спирачката щумът изчезва.Аз си го обяснявам може би накладките са нови и затова апарата не ги връща до край.Иначе всичко е добре.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: биене
rim написа:Когато я купих колата (понеже е на жена ми),смениха и един вътрешен накрайник и вътрешните втулки на предните носачи,след това я карах на реглаж на преден мост.Предните накладки бяха останали на 2 мм и смениха и тях с накладки феродо.При натискане на спирачки не се усеща вибриране във волана всичко е нормално. Само това биене на малка скорост, което изчезва при голяма скорост.На предното дясно колело леко се чува как накладките се опират в диска явно челюстите на спирачния апарат не се връщат до край но като натисна спирачката щумът изчезва.Аз си го обяснявам може би накладките са нови и затова апарата не ги връща до край.Иначе всичко е добре.
Ами да!!! Там където е бил цилиндъра се е раздвижил а по към края му е пораждясал, и когато се сложат новите накладки тои се връща бая на вътре и в тази част е направил ръб и по-трудно се движи но след 1000км си улягва перфект. Ако чуваш този шум не се втелясвай при всички е така.....

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И според мене е от гумите 99% от предните гуми, оставам 1% да е от задните, но ако е от тях ще ти бие при по висока скорост 100-120км в ч.При такава скорост биенето от заде се прехвьрля вьрху предницата(дизбаланс,центробежни сили и те така)И аз отначало гледах така
но е доказано.Сьс 4 нови иокохами и заспа се едно слезе от конвеира барсак.Лошото е че ако караш така може и да се разхлопа и по предницата нещо.

-
биене
Тази седмица ще ходя да поръчвам 4 нови гуми Toyo vario V2, че във Варна за такива гуми става само с поръчка, да може жена ми да кара спокойнои се надявам биенето да изчезне.Благодаря на всички за съветите!
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Колега "rim" не се претеснявай... моя савет е да смениш предните сас задните колела за да разбереш дали е от гумите или джантите....Аз съм със същия проблем и намене ми бие така волана и се оказа че е от гумите, а те наистина са стари и явно са се осукали теловете ама то лятото сварши такаче .. догодина нови.. 

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Kimi_Raikonen
- Автомобил:
- Двигател:
Почукването (биене) по волана идва от вътрешните( дългите) накрайници, които са завити към рейката. Техните ябълки са скрити под предпазните маншони и трудно се вижда луфта при разклащане на колелото. Там обаче много по- малки хлабини от износени външни накрайниси се усещат осезаемо, защото са натоварени аксиално и предават всички трептения на волана.
Препоръка- смяна и на двата.
Ако се вземат 2- ра употреба- проверка на място още преди майстора да ги развие от рейката за аксиален луфт- усеща се при рязко придърпване на ръка.
Препоръка- смяна и на двата.
Ако се вземат 2- ра употреба- проверка на място още преди майстора да ги развие от рейката за аксиален луфт- усеща се при рязко придърпване на ръка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”