По-добри спирачки с 20 секунди работа!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Някой по-нагоре в темата беше питал как се разглобява барабанната спирачка. Някой му казал, че се бутало нещо през отворите за болтовете. Да наистина се бутат тея регулировъчни конуси през отворите. Намират се от предната страна (към прдницата). Светваш през отвора и с една отвертка надигаш нагоре конусите (по принцип са здраво запънати) и челюстите се освобождават. След това барабана излиза съвсем леко, независимо колко голям ръб има от износване. 

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
lyubobg написа:dandan написа:Нещо не мога да вдяна как така се променя спирачния път. Това че разстоянието между накладките и барабана намалява значи, че намаля и времето за реакция на спирачките с няколко милисекунди да речем, но от там на сетне налягането е еднакво както на предните така и на задните спирачки. Това че педала се вдига по-нагора не значи че спира по-добре.
Трябва да помисля доста за да го обясня, но факта е че преди усещах че все едно отзад никой не спира, муцуната се забиваше, а задницата яко вдигаше като спирах и все едно някой ме буташе отзад ....
Иначе при не-авариино спирано и бавно натискане на спирачката, не са мили секунди, а си е направо половин секунда
Сега обаче като се позамисля може би докато започнат да се разпъват накладките отзад си има малко съпротивление оказано от кантара и пружините на накладките, което е достатъчно да упражни минимално налягане на предните апарати и те да почнат да спират, по този начин при малко натискане на педала колата започва да спира първо и само с предните колелета и това обяснява спирачния път.
Т.е при душманско натискане на педала ще сработят и 4-те колелета, което ще потвърди твоята теория за равния спирачен път и 2-та случая.
Това мисля отговаря на въпроса ти
Пак не разбрах защо при плавно натискане ще има закъснение от 0.5 сек. Най добре е да се пробва на стенд за потвърждение на теорията.
При нормално натоварена кола или при претоварена клапана на кантара си е отворен и не би трябвало да създава съпротивление в началния момент, пружините преди "интервенцията" са свити и създават сила по-малка от колкото след, защото тогава са по разпънати. А бе ако се потвърди от стенд бих започнал да дерзая по-надълбоко ама няма да е , при мен не знам какво ще стане щото съм с АБС и всяко колело си е на отделен кръг. Работя във фирма за хидравлични изделия та имам малко поглед върху нещата ама нямам за момента обяснение де, пък по-горното не мога да го приема на 100%.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
dandan написа:Пак не разбрах защо при плавно натискане ще има закъснение от 0.5 сек. Най добре е да се пробва на стенд за потвърждение на теорията.
При нормално натоварена кола или при претоварена клапана на кантара си е отворен и не би трябвало да създава съпротивление в началния момент, пружините преди "интервенцията" са свити и създават сила по-малка от колкото след, защото тогава са по разпънати. А бе ако се потвърди от стенд бих започнал да дерзая по-надълбоко ама няма да е , при мен не знам какво ще стане щото съм с АБС и всяко колело си е на отделен кръг. Работя във фирма за хидравлични изделия та имам малко поглед върху нещата ама нямам за момента обяснение де, пък по-горното не мога да го приема на 100%.
под плавно натискане на спирачката имам предвид следното - да натиснеш педала 3 пръста в разстояние на 1 секунда - почваш да натискаш съвсем леко и отдалече - т.е. скоростта ти на натискане е
3 пръста разстояние в секунда, като имаш 2 пъти по-малък ход,
ще изминеш 2 пъти по-малко разстояние и при 1 и съща скорост - ето ти 0.5 секунда

- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Re: По-добри спирачки с 20 секунди работа!
Определено работи този метод, и ако не забравя го правя преди да тръгна!!!!!
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Потвърждавам,че този номер действа и при мен .Колата е Пунто 2002 г.
Педала стана по-чувствителен и колата спира осезаемо по-добре.
Темата си е направо за важна.
Педала стана по-чувствителен и колата спира осезаемо по-добре.
Темата си е направо за важна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
преди 2 3седмици си натегнах кантара все едно колата енатоварена,и дне на снега заницата почна да несе,представам си аккво е без кантар
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Това всеки път ли трябва да се прави, като се запали колата или само веднъж се прави? 

- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах тоя трик и наистина спира супер по добре но само 5-6 спираня след процедурата и после пак същото.Мисля да си сменя сервото с по голямо например от пасат,голф 3,венто.Целта ми е по леко натискане на спирачката и по лесно спиране. 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Смени си помпата, не сервото 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Cocolino написа:Това всеки път ли трябва да се прави, като се запали колата или само веднъж се прави?
И мен ме интересува същото

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз го направих.Понеже съм със сравнително нова спирачна уредба ефекта не беше голям,но като че ли педала взе да реаргира една идея по-рано.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Мисля , че си въобразявате
.
С тази манипулация , ако въобще нещо се променя , то е свободния ход на накладките , съответно на педала на спирачките . Но това не може да промени драстично работата на спирачките като цяло . Необходимото усилие върху педала при спиране би трябвало да си остане същото при идентични ситуации , преди и след упражнението с педала .

С тази манипулация , ако въобще нещо се променя , то е свободния ход на накладките , съответно на педала на спирачките . Но това не може да промени драстично работата на спирачките като цяло . Необходимото усилие върху педала при спиране би трябвало да си остане същото при идентични ситуации , преди и след упражнението с педала .