става въпрос за голф 2ка 1.6 CL
за около 2 месеца ми намалява с 1/3 течността в резервоара. Колкото и да е, ми се стува че не е нормално?
Гледал съм и не виждам течове, също така маркучи разни ми се виждат ок, има ли начин да го хвана от къде е това чудо?
То верно, че в момента концентрацията на антифриз е малко, щото е лято, и не е кой знае какво като пари, но все пак
загуба на охладителна течност
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе малко малко, ама много по-бързо загрява колата спрямо пълен резервоар, то верно че перката се включва, ама като леко почне да порегрява, колата изпада в лек резонанс (по-скоро волана) при празех ход,
е като погаля педал на газта се оправя, но ако го пусна пак същото
като не е подминала средата на стрелката за температурата това го няма
е като погаля педал на газта се оправя, но ако го пусна пак същото
като не е подминала средата на стрелката за температурата това го няма
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
dude написа:...колата изпада в лек резонанс (по-скоро волана) при празех ход, е като погаля педал на газта се оправя, но ако го пусна пак същото като не е подминала средата на стрелката за температурата това го няма
Това е нормално, като е студена оборотите на празен ход са по-високи /1000-1100/ и не тресе, като е добре загряла падат до 750-800 и е нормално да има леки вибрации. Просто няма връзка с проблема това.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: загуба на охладителна течност
dude написа:за около 2 месеца ....
това колко е като изминати километри?
какъв е вида на каране-градско/извънградско?
загрява ли често?
надува ли маркучите?
имаш ли АГУ?
стрелям на посоки,но ако я караш в градски цикъл и загрява е възможно да изпуска през клапана на капачката на разширителя.
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: загуба на охладителна течност
golfer написа:.....
не повече от 800-900 км е
само градско
загрява не много често, щото почти няма време за това, карам я точно 6-7 минути до работа максимум и епизодично за повече време,
да има газ и я карам само на газ,
а какво значи дали надува маркучите?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо не пробваш с течност за запушване
dendini написа:Да добавя само, че го има и момента че тогава перката върти на по-високата си скорост, а тя си е серизен консуматор на ток, което товари допълнително алтернатора респ. и ДВГто ...Та си е норм. тва леко падане на оборотите ....пробвай да пуснеш и фаровете в тоя момент да видиш за кво иде реч
Продават ги на много бензиностанции, може да ти намалее парното от тази течност, но други проблеми не съм имал.
Принципно няма логика директно от 2 ра степен да тръгва перката, или датчика не е като хората или нещо с перката.
Ако доливаш по-повече от 300 мл седмично това е доста, и на дълъг път можеш да останеш изненадан.
Можеш да разбираш колко вода имаш по парното ако няма парно значи си с критично малко вода.
Имай в предвид, че се получава в един момент ефект, в който няма да включи перката на радиатора, ако няма достатъчно вода.
1. Маркучи съединения: пълниш догоре, ама яко догоре на студено. Палиш колата, тя загрява нормално след това гасиш, и гледаш след 1/2 час някъде дали не е капало, или дали няма мокро някъде.
2. Маркучите при нормална вода в системата трябва да са малко по-твърди ама в никакъв случай корави от налягането ако са яко твърди - гарнтура
3. Пресечено масло или масло в охл. система - гарнитура
4. Яко бял дим отзад, особенно при бързо тръгване от светофар, след като си постоял малко - гарнитура
5. Погледни хубаво радиатора, разгледай дали няма признаци на течове - побеляла ивица и т.н.
И само да спомена, че вода от охл. течност не се изпарява, по простата причина че охл. система е херметизирана.
Принципно когато отваряш капачката трява де има характерен звък на вакум, или на налягане /зависи от темп на системата./
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dude написа:хмм като отворя капачката си се чува звука, и аз си мисля, че няма откъде д асе ипзари от там
другото, парно има, и то си е съвсем ок
а и аз се чудя, защо понякога перката не се включва, мерси че ме светна, че е от малко вода не тръгва
остава да видя другите неща
Идеята е, че толкоз трябва да нямаш вода, че да не може да стигне до датчика който е за перката и е на 1/3 от височината на радиатора..
Аналогично значи че нямаш повече от 1/3 от ол. с-ма.
Един съвет: Като наливаш вода на топъл мотор винаги трябва да РАБОТИ и наливаш по малкичко, щото се получава много неприятно, да влезне на топличт мотор директно студена вода и да не се раздвижи бързо да се стопли....
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1/3 да липсва! т.е. да имаш 2/3
dude написа:ee чак една трета не е стигакла никога,
начи имам някъде "хлабав" конткат, друго обяснение няма
а иначе винаги наливам, преди да съм я карал колата.
поне до толкова акъла ми стига
Това са някъде около или под 2 л.
Ти колко често доливаш?
Щото и аз така навремето доливах на един голф 1.3, та се прибрах от 150 км с около 10 л вода

Е после и гарнитурка ама това друга бира...
Вземи си измери компресията, ако не е като хората на тези цилиндри от към ангр. ремък, може да те довежда на размисли за гарнитура... но най добре е преди това просто да гледаш яко по маркучите да видиш дали не сълзи някъде..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”