Давате ли предимство на пешеходците?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Давате ли предимство на пешеходците?

да
143
76%
не
6
3%
само когато съм на кеф
35
19%
а те имат ли права?!
4
2%

Общо гласове: 188
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 18 авг 2005 14:26

:D :D :D :D

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Чет 18 авг 2005 14:49

Давам им път в повечето случаи. Когато са с предимство де!

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 18 авг 2005 15:02

гласувах с "Да", защото пускам пешеходците винаги, тъй като знам колко е неприятно, когато има пешеходна пътека, а не можеш да пресечеш... примери за това много... редовно ми се случва да пресичам ломско шосе, тези които живеят в надежда знаят за какво става дума...

ма не е само в софия тва.. и да не разправят, че в софия имало само луди шАфьори...

във варна, пресичам булеварда на светофара до ВИНС-а и естествено НИКОЙ от завиващите НЕ СПРЯ! Даже един дядка с лада и една леля с корса се опитаха да ми държат сметка как така пресичам и се пречкам на движението НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, когато те с цялата си БОЖЕСТВЕНОСТ трябва да направят мизерния си завой.... айде стига че се ядосах :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 18 авг 2005 15:04

Dosy написа:не гуеедай,не гуеееедай,това гази, не е"е

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 18 авг 2005 15:05

Jerom написа:
СантбернаР написа:...Сигорно повечето шофьори са фенове на Сталин. :lol:
:heavymetal: :heavymetal: :heavymetal: По принцип ги пускам хорицата...ама от скоро само като съм на кеф :roll: :oops:

Ако требе да съм честен и аз съм така, бро.....

Или по-скоро като съм с кола съм с предимство, а като съм пеш пак.........обаче си имам едно наум като съм пеш. :lol: ......ех как не съм кат онзи БЕН от великолепнета четворка или нещо от сорта......пича спре цял тир с тялото си. :lol: :lol: :lol: , доста коли ще има да се замислят преди да му се препречат на тоз пич. :lol:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 18 авг 2005 15:13

Аз също винаги гледам да ги пускам. Особено кофти е контраста като си бил в нормална държава и свикнеш че като се доближиш до пешеходна пътека и всичке заковават, и след като се върнеш в БГ и още на първата някой минава на 20 см от тебе с мръсна газ.

Другия любим вариант е да пускам някой пешеходец, а той гледа невярващо 2 минути и аз чакам и се изнервям.

Някой гледал ли е скеча на "Улицата" с трабанта и пешеходеца?

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 18 авг 2005 16:06

Когато това е възможно винаги им давам предимство.
Искам да кажа обаче че когато съм с кола псувам пешеходците, когато аз съм пешеходец псувам тези с колите. Защо е така ли? Ами просто - нашите управляващи копират дословно правилниците от развитите държави (имам пред вид че е с предимство всеки пешеходец, озовал се на платното), а забравят да направят и инфраструктурата като тяхната. Пример: - мой колега беше на гости у сестра си в щатите и като дойде тука взе само да повтаря "пешеходците са с предимство, пешеходците са с предимство и т.н.) Питам го: за тези 3 месеца в щатите колко пешеходци видя на платното за движение на автомобили? , той се замисли и каза " нито един". Та според мен тези там кметчета и други управници вместо да се занимават с финансиране с общински пари на разни смесени дружества трябва да пренасочат парите именно за развитие на инфраструктурата на градовете, да разширят улиците, да осигурят достатъчно места за паркиране, да премахнат тези пешеходни пътеки, поставени на рискови места и за пешеходци и за коли, вместо тях да построят подлези и надлези и т.н.
И още: не съм съгласен КАт да се крият в засади като средновековни бандити, а да излязат на улицата и да работят така както ние очакваме от тях, а именно да виждат всички нарушители на пътя, а не от десетина нарушения направени едновременно и в ограничен участък да спират само един и да му вменяват вина едвали не за световната икономическа криза.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 18 авг 2005 16:09

ila написа:Когато това е възможно винаги им давам предимство.
Искам да кажа обаче че когато съм с кола псувам пешеходците, когато аз съм пешеходец псувам тези с колите. Защо е така ли? Ами просто - нашите управляващи копират дословно правилниците от развитите държави (имам пред вид че е с предимство всеки пешеходец, озовал се на платното), а забравят да направят и инфраструктурата като тяхната. Пример: - мой колега беше на гости у сестра си в щатите и като дойде тука взе само да повтаря "пешеходците са с предимство, пешеходците са с предимство и т.н.) Питам го: за тези 3 месеца в щатите колко пешеходци видя на платното за движение на автомобили? , той се замисли и каза " нито един". Та според мен тези там кметчета и други управници вместо да се занимават с финансиране с общински пари на разни смесени дружества трябва да пренасочат парите именно за развитие на инфраструктурата на градовете, да разширят улиците, да осигурят достатъчно места за паркиране, да премахнат тези пешеходни пътеки, поставени на рискови места и за пешеходци и за коли, вместо тях да построят подлези и надлези и т.н.
И още: не съм съгласен КАт да се крият в засади като средновековни бандити, а да излязат на улицата и да работят така както ние очакваме от тях, а именно да виждат всички нарушители на пътя, а не от десетина нарушения направени едновременно и в ограничен участък да спират само един и да му вменяват вина едвали не за световната икономическа криза.

100% те подкрепям.
Въпреки, че се старая да давам предимство на пешеходците, не винаги го правя и знам, че греша. Понякога се срамувам от себе си... :dummy:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 18 авг 2005 16:12

vasstop написа:Понякога се срамувам от себе си... :dummy:

Сигурно има защо :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 18 авг 2005 16:14

CellNet ™ написа:
vasstop написа:Понякога се срамувам от себе си... :dummy:

Сигурно има защо :lol:

ОФФ: А пък тези белите варненски микробуси ако знаеш как ги обичам дето карат с 90-100км/ч в най-лявата лента... :twisted:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 18 авг 2005 16:17

ОФФ: За теб песни се пеят във Варна mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 18 авг 2005 16:29

о аз обичам да пускам пешеходците ( най вече тия с касите поли),
иначе си има и нахалитети от тях, но кво да правиш ,
а си има случай , каде не ги "уважавам" толкова ......

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Чет 18 авг 2005 17:07

По- принцип, когато съм на кеф, винаги на майки с деца, или деца, чат пат на възрастни хора. Има някои много нахални хора, на които с кеф бих им минала през пръстчетата.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 18 авг 2005 17:26

На пешеходни пътеки-винаги-ама разни дроги, пияни и вечно разсеяни пенсионери много ме нервят-вчера на Хладилника псувах като каруцар една бабушкера-добре че заради задръстването карахме бавно та спрях на сантиметри от нея-бих я пренесъл на ръце и тук таме с ритници до другия тротоар,ама щях да направя голямо задръстване :lol: Размина и се само с псуване -като иска да се самоубива -да ходи да ляга на релсите на влака,що трябва да ме вкарва в затвора-да не говорим ,че в ЗДВП пише,че пешеходецът е длъжен да сигнализира с изправена на 90 градуса спрямо тялото ръка намерението си да пресече платното за движение!

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Давате ли предимство на пешеходците?

Мнениеот Roberta » Чет 18 авг 2005 19:14

53 шофьори са глобени през юни в Плевенско заради отнемане предимството на пешеходци, информират от сектор "Пътна полиция - КАТ" при РДВР-Плевен.

spam мдаааа, никакво предимство за пешеходците ........ в Плевен (да ме извинят колегите от там, нищо лично)! :)

Предимство на пешеходец винаги давам, няколко минути не биха ме забавили за никъде! Предпочитам да го пусна и да съм сигурна, че е минал, отколкото да изкочи на платното в момент, в който най-малко очаквам! :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”