При експериментите с нови линукс дистрибуции всичко вървеше перфектно, докато не сложих Dreamlinux и след mount на дяла с потребителските директории се оказа че няма нищо останало от предишните създадени в които имаше документи. Грешката разбира се е моя....защото не направих бекъп. Не предполагах, че след като 20 пъти съм правил операцията нещо може да се обърка. Значи пояснявам - имах 2 дяла, първия го маунтвах на /, а втория го маунтвах на /home....изрично бях дал да не се форматира втория. Нито Убунту, нито Слака имаха проблеми с този вид операция до сега. Незнам защо при Dreamlinux се е объркало. Ако някой има идея, ще съм много благодарен.
ПС. Зная, че шанса е почти нулев, но все пак....
Възстановяване на данни от ext2 или ext3 дял...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Извинявам се за ОФФ-а
Колега нали си спомняш темата която бях пуснал със зов за помощ за Линукс .
И аз бях омазал нещата по същия начин , но така и не можах да намеря отговор на този въпрос как стана всичк това . Просто така оплетох нещата че след това не можах да си оправя хард-а
Наложи се да инстална на ново Линук-са и от вече да трия и хард-ве и тем подобни.
Извинявам се отново че не мога да ти помогна

Извинявам се отново че не мога да ти помогна

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyane, бутнах с едно линуксче, маунтнах хда2 където бяха директориите с документите и има само тея новите създадени при инсталацията на последния линукс. нямам идея какво е станало и къде са нещата....доколкото знам от ехт3 е невъзможно да се възстанови нищо. Та затва си мисла че са замазани...
тва е лаптоп, нямам възможност да го закача харда на друга машина, нямам юсб кейс в който да го сложа....
тва е лаптоп, нямам възможност да го закача харда на друга машина, нямам юсб кейс в който да го сложа....
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да не те отчайвам, но след триене на ext2 ext3 дял почти е невъзможно да направиш нещо
.
Единственото за което имаш шанс е да grep-ваш по някой стринг целия дял и така може да си възстановиш поне текстовата информация.
иначе за да може да си работиш спокойно за въстановяването пробвай да си осигуриш някъде дяла:
dd if=/dev/hda2 of=backup_tvoia_dial.bin bs=64
където твоя унищожен дял е например hda2 и не е монтиран.
ПС: сега видях че е лаптоп, ако нямаш място за бакъпа пробвай да го компресираш:
dd if=/dev/hda2 | gzip >backup_tvoia_dial.img.gz2

Единственото за което имаш шанс е да grep-ваш по някой стринг целия дял и така може да си възстановиш поне текстовата информация.
иначе за да може да си работиш спокойно за въстановяването пробвай да си осигуриш някъде дяла:
dd if=/dev/hda2 of=backup_tvoia_dial.bin bs=64
където твоя унищожен дял е например hda2 и не е монтиран.
ПС: сега видях че е лаптоп, ако нямаш място за бакъпа пробвай да го компресираш:
dd if=/dev/hda2 | gzip >backup_tvoia_dial.img.gz2
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Възстановяване на данни от ext2 или ext3 дял...
buFka написа:....защото не направих бекъп
Backup is nur für Memmen, nicht für echte Männer

- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Чудомир написа:buFka написа:....защото не направих бекъп
Backup is nur für Memmen, nicht für echte Männer
Echte Männer laden ihren mist ja auch via FTP hoch, der Rest spiegelt den schon.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
jivkojj написа:...
Дааа, тва го бях забравил

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:dj_tuhla написа:Продават се преходници от 2.5" към нормално IDE на цена 2-3 лв.
Ps: Аз залагам на малоумен инсталатор, който е форматнал дяла без да му пука ти какво искаш.
Аз залагам на кофти английския на буфка и той сам си е форматнал дяла докато е слагал слака щото е полуидиот
тва се прееба кат сложих Дриймлинукс, при Слак и Убунту немаше никви ядове. А чак толко мега гига зле с английския не съм, думата формат все пак ми е ясна....както и да е, за втори път замазвам данни (предния път беше 2003 г), сега барем ми влезе у главата да праа бекъп преди да експериментирам....ако някой има все пак идеи да ги казва, не съм правил почти нищо по замазаната машина, за да запазя шансовете да възстановя нещо, а не да има презаписано отгоре.
ПС. А според мен няма никво значение, дали ше закача харда на друга ОС при положение, че хавата е затрита. Ще пробвам тва с грепа все пак, няква надежда остава. Надеждата ми е не да възстановя всичко, а само най-важните неща....все пак ще го мъча.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чудомир написа:Това видял ли си го вече:
http://www.stellarinfo.com/disk-recover ... -linux.htm
Има и демо...
Не, ще го погледна довечера и ще тествам....мерси!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”