ОТ КАКВО МИ СЕ ИСПОТЯВАТ СТЪКЛАТА?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boro72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boro72 » Пон 29 окт 2007 17:27

има на предните врати като ги отвориш на колоната дето са пантите при маркучетата дет са кабелите едни отдушни клапи бръкни вътре с една тел ако са са запушили мое да е от там тая влага в купето на мойта 3-ка едно време ги имаше тея мизерии

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

.

Мнениеот lubo007 » Пон 29 окт 2007 19:18

boro72 написа:има на предните врати като ги отвориш на колоната дето са пантите при маркучетата дет са кабелите едни отдушни клапи бръкни вътре с една тел ако са са запушили мое да е от там тая влага в купето на мойта 3-ка едно време ги имаше тея мизерии

каналите са ми напално чисти. до скоро не ми бачкаше стъклото, и тия канали ги чистих още отдавна. ще търся къде са тия клапи в багажника, незнам ако не е от тях от кво ще е :roll:

Потребителски аватар
Kimi_Raikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kimi_Raikonen » Пон 29 окт 2007 19:53

Виждал съм водолазите да плюят в очилата си, после леко ги изплакват и после- няма потене никакво за изпотяване, макар че условията под водата са идеални за изпотяване, ни НЪЦ- няма го!

Та ако някой иска може да го пробва и този метод отвътре на стъклата. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 окт 2007 22:08

Хихихи... голямо оплюване ще става! :lol: :lol:
Та препарата, дето аз съм си го купил не бил 'Мотокс', а 'Мотип'
След забърсването онзи ден се оказа, че хем се вижда, хем пак си върши работата :yeaha: :dance:
Мнооого лекичко се появи едно петънце изпотяване, но още щом го духна вентилатора и изчезна, та се невидя! Купих го от магазин 'Алати'
Всъщност, купих 2 препарата. Другия беше за външно третиране на стъклата против дъжд. Еквивалент на описваното в тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... t=rain+off
Е верно при движение с 80 км/ч по магистралата не ми се наложи да пускам чистачките... просто беше безсмислено!
Пак е на Мотип и пак от същия магазин.
И двата са на цена около 10 лв. (не помня точно)

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Пон 29 окт 2007 22:08

Както писах по назад в темата провери си клапата за рециркулация една от служебните коли миналата зима постояно се караше с леко отворен прозорец а си го затворил след 5 минути всички стъкла се изпотяваха след като отворихме клапата я запънахме защото механизма беше развален нещата се оправиха.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Пон 29 окт 2007 22:17

А моето потене на стъклата се оказа, че имам спукан радиатор на парното. Днеска колата влезе в бокса и дано скоро да я оправят :( Много неприятна история... Aнтифризa ми изтече върху стелките през въздухопровода до педала на газта там дето духа на краката :oops: :?

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пон 29 окт 2007 22:43

Колегата не е доволен, защото не е изпълнил изискванията за нанасяне на спрея.

Много, ама много старателно прочетох инструкциите на етикета и се постарах да бъда абсолютно педантичен в спазването им!Еми... освен да съм карък... или да не отговаря на спецификациите за стъкла на VW....
Нито на бившия ми Голф2 му понесе, нито на пассатора!

Колеги, и двамата сте прави!
Днес си купих точно спрей против изпотяване на стъкла на Сонакс. Аз напръсках предното стъкло, а детето поиска да помага и се захвана с задното, но нали си е дете - уж нещо там бърса, маза... В резултата предното стъкло беше идеално, нито се изпоти, нито се влоши видимостта. Само че задното стъкло ...... е, като ми светнаха с фарове отзад - малко е размазано, на черти..... дразни и е неприятно. Явно детето се е старало, искаше да помага, но нали е дете, не е хубаво забърсало навсякъде да е сухо, както е по инструкцията. Вероятно за това седи като размазано и зацапано. Но иначе и двете стъкла не се изпотеха. Специално не напръсках страничните стъкла. Само те се изпотиха.
Така, че колеги, и двамата сте прави. И някак си искам да ви припомня оная приказка, че вместо да спорите кой е прав ............по-добре да си ги премерите.
Сорри, ама е така.

Потребителски аватар
lubo007

!?

Мнениеот lubo007 » Пон 29 окт 2007 23:12

х-ммм...!!!

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 30 окт 2007 7:05

най-вероятно колега имаш влага в колата някъде за това е така когато завали дъжд при мен от багажника ми се стича по малко и не мога да разбера от къде точно...не е от стоповете не е от стъклото задното махал съм и газовата бутилка и пак... :roll: не се вижда

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 30 окт 2007 17:12

И мен ми се изпотяват стъклата и се замислям дали не е от клапата за вътрешна циркулация наистина, щото и лапмичката и от известно време не свети.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Вто 30 окт 2007 17:19

Tinko написа:
auubau написа:
dan40 написа:радиторче на парното ...
И на мен това ми се струва. Ако имаш пробив по радиаторчето, излязлата вода и антифриз зе изпаряват от горещото, въздуха се увлажнява много, и като мине покрай студения прозорец влагата се кондензира по прозореца.
Мокър филтър за купето или някаква влага в самото купе също е възможно - колегите го казаха.

Що за глупост? Нали ако е спукан когато загрее колата вътре ще се одуши от пари.... :idea:
Колкото и малка да е дупката при 90° ще избие с пари..... :shock

колега ако е малко спукан никви пари нема просто като пусне духалката да духа на прозорците се изпарява и набива на джама на 2-ката ми цяла зима карах така и немога да разбера що се поти и немога докато накрая се спука цялото и ми протече в краката и разбрах ........до колегата виж дали ти е мазно стъклото мазнолие е от това вземи си меглио и си измии прозореца с него до де падне мазнотията докато си смениш радиаторчето ако е то

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: !?

Мнениеот golfer » Сря 31 окт 2007 0:20

lubo007 написа:х-ммм...!!!

не мрънкай а си смени филтъра на купето.
под пластмасата на чистачките от страната на пасажерската седалка.

няма нужда да пишеш в синьо!
не сме детска градина!
считай го като предупреждение.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Re: !?

Мнениеот angell » Чет 01 ное 2007 11:13

golfer написа:
lubo007 написа:х-ммм...!!!

не мрънкай а си смени филтъра на купето.
под пластмасата на чистачките от страната на пасажерската седалка.

няма нужда да пишеш в синьо!
не сме детска градина!
считай го като предупреждение.

това е напълно вярно... потяха ми се вс. прозорци на голф 4-ката и като вали е смърт вътре. смених филтъра който НЕ беше мокър а само мръсен и от тогава никакво изпотяване... а решението го разбрах от тази тема.
мерсаж :idea:

Потребителски аватар
lubo007

.

Мнениеот lubo007 » Чет 01 ное 2007 12:41

благодаря ви за предложенията, май наистина ще пробвам с нов филтър, макар че моят не е хартиен и съм сигурен че не е от него (може и да греша)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 ное 2007 12:58

филтър на купето.....задължително се почва от него пък ако ще да е от гащите на английската кралица....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”