ОТ КАКВО МИ СЕ ИСПОТЯВАТ СТЪКЛАТА?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
.
boro72 написа:има на предните врати като ги отвориш на колоната дето са пантите при маркучетата дет са кабелите едни отдушни клапи бръкни вътре с една тел ако са са запушили мое да е от там тая влага в купето на мойта 3-ка едно време ги имаше тея мизерии
каналите са ми напално чисти. до скоро не ми бачкаше стъклото, и тия канали ги чистих още отдавна. ще търся къде са тия клапи в багажника, незнам ако не е от тях от кво ще е

- Kimi_Raikonen
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хихихи... голямо оплюване ще става!
Та препарата, дето аз съм си го купил не бил 'Мотокс', а 'Мотип'
След забърсването онзи ден се оказа, че хем се вижда, хем пак си върши работата
Мнооого лекичко се появи едно петънце изпотяване, но още щом го духна вентилатора и изчезна, та се невидя! Купих го от магазин 'Алати'
Всъщност, купих 2 препарата. Другия беше за външно третиране на стъклата против дъжд. Еквивалент на описваното в тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... t=rain+off
Е верно при движение с 80 км/ч по магистралата не ми се наложи да пускам чистачките... просто беше безсмислено!
Пак е на Мотип и пак от същия магазин.
И двата са на цена около 10 лв. (не помня точно)

Та препарата, дето аз съм си го купил не бил 'Мотокс', а 'Мотип'
След забърсването онзи ден се оказа, че хем се вижда, хем пак си върши работата

Мнооого лекичко се появи едно петънце изпотяване, но още щом го духна вентилатора и изчезна, та се невидя! Купих го от магазин 'Алати'
Всъщност, купих 2 препарата. Другия беше за външно третиране на стъклата против дъжд. Еквивалент на описваното в тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... t=rain+off
Е верно при движение с 80 км/ч по магистралата не ми се наложи да пускам чистачките... просто беше безсмислено!
Пак е на Мотип и пак от същия магазин.
И двата са на цена около 10 лв. (не помня точно)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата не е доволен, защото не е изпълнил изискванията за нанасяне на спрея.
Много, ама много старателно прочетох инструкциите на етикета и се постарах да бъда абсолютно педантичен в спазването им!Еми... освен да съм карък... или да не отговаря на спецификациите за стъкла на VW....
Нито на бившия ми Голф2 му понесе, нито на пассатора!
Колеги, и двамата сте прави!
Днес си купих точно спрей против изпотяване на стъкла на Сонакс. Аз напръсках предното стъкло, а детето поиска да помага и се захвана с задното, но нали си е дете - уж нещо там бърса, маза... В резултата предното стъкло беше идеално, нито се изпоти, нито се влоши видимостта. Само че задното стъкло ...... е, като ми светнаха с фарове отзад - малко е размазано, на черти..... дразни и е неприятно. Явно детето се е старало, искаше да помага, но нали е дете, не е хубаво забърсало навсякъде да е сухо, както е по инструкцията. Вероятно за това седи като размазано и зацапано. Но иначе и двете стъкла не се изпотеха. Специално не напръсках страничните стъкла. Само те се изпотиха.
Така, че колеги, и двамата сте прави. И някак си искам да ви припомня оная приказка, че вместо да спорите кой е прав ............по-добре да си ги премерите.
Сорри, ама е така.
- lubo007
!?
х-ммм...!!!
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:auubau написа:И на мен това ми се струва. Ако имаш пробив по радиаторчето, излязлата вода и антифриз зе изпаряват от горещото, въздуха се увлажнява много, и като мине покрай студения прозорец влагата се кондензира по прозореца.dan40 написа:радиторче на парното ...
Мокър филтър за купето или някаква влага в самото купе също е възможно - колегите го казаха.
Що за глупост? Нали ако е спукан когато загрее колата вътре ще се одуши от пари....
Колкото и малка да е дупката при 90° ще избие с пари.....
колега ако е малко спукан никви пари нема просто като пусне духалката да духа на прозорците се изпарява и набива на джама на 2-ката ми цяла зима карах така и немога да разбера що се поти и немога докато накрая се спука цялото и ми протече в краката и разбрах ........до колегата виж дали ти е мазно стъклото мазнолие е от това вземи си меглио и си измии прозореца с него до де падне мазнотията докато си смениш радиаторчето ако е то
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: !?
lubo007 написа:х-ммм...!!!
не мрънкай а си смени филтъра на купето.
под пластмасата на чистачките от страната на пасажерската седалка.
няма нужда да пишеш в синьо!
не сме детска градина!
считай го като предупреждение.
Re: !?
golfer написа:lubo007 написа:х-ммм...!!!
не мрънкай а си смени филтъра на купето.
под пластмасата на чистачките от страната на пасажерската седалка.
няма нужда да пишеш в синьо!
не сме детска градина!
считай го като предупреждение.
това е напълно вярно... потяха ми се вс. прозорци на голф 4-ката и като вали е смърт вътре. смених филтъра който НЕ беше мокър а само мръсен и от тогава никакво изпотяване... а решението го разбрах от тази тема.
мерсаж

- lubo007
.
благодаря ви за предложенията, май наистина ще пробвам с нов филтър, макар че моят не е хартиен и съм сигурен че не е от него (може и да греша)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”