jettro написа:Veso101 написа:Забрави да кажеш как са ти смените- два работиш , един почиваш вероятно.
Стига си ревал , ако не ти оттърва, строежи много, раб.време 8-18, мога да те уредя един общак при нас да си , пари пак толкова.
Ко ши каиш?
Ама ще ти се спука гъза от носене.
А за закъснението е нормално според мен, има една термин, който в България е мръсна дума и това е ТРУДОВА ДИСЦИПЛИНА.
Бил съм в завод в Германия и съм виждал как със сирена започва и свършва обедната почивка, и никой не остава и секунда повече.
В България работата е следната:
Те ми плащат колкото да не умра, аз им работя колкото да не заспа.
Къ можа да го кажеш това. ни за Германия е вярно ни за България....тука всеки се чуди как да работи повече, как да не почива ама ни цакат с осигоровките и не плащат..... Кви са тее сирени в Германия...там всичко им е 6, тихо, подредено, нема нарушения на закона, нема пари под масата............![]()
Ей само мрънкя тоо народ, ми като не ти харесва, чуковете в джоба и ходи си дири късмета....жалби, стачки, протести.....ем искам тее пари да си вземам ама да не работя толкова или ем искам това да си работя ама повече пари да вземам......
Tи ли си бил в Германия или аз?
Това съм го видял с очите си така че много не приказвай, ако не искаш да ме изкараш луд.
Ха-ха всеки гледал да работи повече, няма такова нещо, в България труда е с най-ниско КПД да го кажем, че забравих термина.
Това за работодателите е друг въпрос, там зависи от хората.