Нормално ли е това!???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 30 окт 2007 17:50

jettro написа:
Veso101 написа:Забрави да кажеш как са ти смените- два работиш , един почиваш вероятно.
Стига си ревал , ако не ти оттърва, строежи много, раб.време 8-18, мога да те уредя един общак при нас да си , пари пак толкова.
Ко ши каиш? :roll:
Ама ще ти се спука гъза от носене.
А за закъснението е нормално според мен, има една термин, който в България е мръсна дума и това е ТРУДОВА ДИСЦИПЛИНА.
Бил съм в завод в Германия и съм виждал как със сирена започва и свършва обедната почивка, и никой не остава и секунда повече.
В България работата е следната:
Те ми плащат колкото да не умра, аз им работя колкото да не заспа.

Къ можа да го кажеш това. ни за Германия е вярно ни за България....тука всеки се чуди как да работи повече, как да не почива ама ни цакат с осигоровките и не плащат..... Кви са тее сирени в Германия...там всичко им е 6, тихо, подредено, нема нарушения на закона, нема пари под масата............ :lol:
Ей само мрънкя тоо народ, ми като не ти харесва, чуковете в джоба и ходи си дири късмета....жалби, стачки, протести.....ем искам тее пари да си вземам ама да не работя толкова или ем искам това да си работя ама повече пари да вземам......

Tи ли си бил в Германия или аз?
Това съм го видял с очите си така че много не приказвай, ако не искаш да ме изкараш луд.
Ха-ха всеки гледал да работи повече, няма такова нещо, в България труда е с най-ниско КПД да го кажем, че забравих термина.
Това за работодателите е друг въпрос, там зависи от хората.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 30 окт 2007 17:53

Съгласен съм че тука КПДто е много ниско. Каде е причината - можеби колкото хора толкова обяснения! Но е факт!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 30 окт 2007 17:55

Ходи се жалвай в инспекцията по труда,макар че смятам,че няма да има никаква полза :idea:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 30 окт 2007 17:59

da6o_amvr написа:Ходи се жалвай в инспекцията по труда,макар че смятам,че няма да има никаква полза :idea:

За мене това значи да хапеш ръката която те храни, но всеки си знае.
Според мен различните хора по различен начин приемат нещата.
Ако си им много сърдит не дей да работиш за тях. Друг ще се намери.

П.С. Това го казвам с уговорката че имам предвид конкретната ситуация която описва Метката. Не смятам че нещо страшно е станало.
Има ситуации в които си трябва не жалване ами незнам какво.........но не смятам че тази е такава

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 30 окт 2007 18:08

zaro написа:
da6o_amvr написа:Ходи се жалвай в инспекцията по труда,макар че смятам,че няма да има никаква полза :idea:

За мене това значи да хапеш ръката която те храни, но всеки си знае.
Според мен различните хора по различен начин приемат нещата.
Ако си им много сърдит не дей да работиш за тях. Друг ще се намери.

П.С. Това го казвам с уговорката че имам предвид конкретната ситуация която описва Метката. Не смятам че нещо страшно е станало.
Има ситуации в които си трябва не жалване ами незнам какво.........но не смятам че тази е такава

От една страна е така,но от друга това не е законно,а това е верига магазини която се ползва с добро име и не е хубаво зад фасадата да се случват такива неща.Но обстановката като цяло в нашата родина е сбъркана,и затова такива мисли като моите се разбират лошо.Но пак казвам-няма смисъл :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 окт 2007 18:09

където аз работя също има нощни смени.

по закон ако смяната ти е над 4 часа след 22 ч. вечерта, то смяната ти не може да е по-дълга от 7 часа общо.

т.е. Ако работиш примерно от 17 ч. до 02 ч. - с 1 час почивка, то това са 8 работни часа, от които 4 часа са след 22 ч. - така става.

но ако работиш от 21 ч., то смяната ти трябва да е максимум 7 часа работни. т.е. от 21 до 05 ч с един час почивка или от 21 до 04 без почивка.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 30 окт 2007 19:02

Мети е на работа сигурно :lol: , и така и не каза колко дни работи и колко почива

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 30 окт 2007 19:09

Vlad777 написа:
по закон ...

По закон е така, ама кой ти го гледа тоя закон :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 30 окт 2007 19:29

jettro написа:
Veso101 написа:Забрави да кажеш как са ти смените- два работиш , един почиваш вероятно.
Стига си ревал , ако не ти оттърва, строежи много, раб.време 8-18, мога да те уредя един общак при нас да си , пари пак толкова.
Ко ши каиш? :roll:
Ама ще ти се спука гъза от носене.
А за закъснението е нормално според мен, има една термин, който в България е мръсна дума и това е ТРУДОВА ДИСЦИПЛИНА.
Бил съм в завод в Германия и съм виждал как със сирена започва и свършва обедната почивка, и никой не остава и секунда повече.
В България работата е следната:
Те ми плащат колкото да не умра, аз им работя колкото да не заспа.

Къ можа да го кажеш това. ни за Германия е вярно ни за България....тука всеки се чуди как да работи повече, как да не почива ама ни цакат с осигоровките и не плащат..... Кви са тее сирени в Германия...там всичко им е 6, тихо, подредено, нема нарушения на закона, нема пари под масата............ :lol:
Ей само мрънкя тоо народ, ми като не ти харесва, чуковете в джоба и ходи си дири късмета....жалби, стачки, протести.....ем искам тее пари да си вземам ама да не работя толкова или ем искам това да си работя ама повече пари да вземам......

В момента бачкам като монтажник, първият месец се минава през цеха, та там си беше със сирени ,начало 8:30, почивка 15 мин в 10:30 , 30 мин в 12:30 , 15 мин в 15:30, край на работния ден в 17:30.
Тъй че не навсякъде е мизерия :)
Осигуровки на 5/6 от работната заплата, отпуски , болнични - няма проблеми :)

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 30 окт 2007 20:48

Айде и аз да се изкажа. Няма да правя реклама или да споменавам, къде беше една от работите ми. Беше електронна медия. 9 месеца блъсках по 12 часа на смяна - дневна, нощна, 2 дена почивка. Взимах 327 лв. чисто! Защо не си тръгнах след първия месец ли?! Защото работих в ЕКИП и ми беше интересно, и си изградих САМОДИСЦИПЛИНА. Дали българите са мързеливи - ДА, всеки е велик на 5 ракии и може всичко, но все нещо или някой му пречи или не му достига. След тази диплома, която гоня сега спирам да уча и вярвам, че в България рано или късно ще натежат кадърните, мислещите, вярващите и патриотични хора.

П.С. Имах по 10 минути почивка на всеки 2 часа за тези 12 часови смени. На който не му харесва тука да бяга навън. Аз оставам...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 30 окт 2007 21:07

Green_Madness написа: На който не му харесва тука да бяга навън. Аз оставам...

Евала , и аз оставам! :)
Като не ми стигат парите бачкам и уикенда каквото изпадне и мога да кажа, че изкарвам достатъчно :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 окт 2007 21:14

Meти написа:Мерси все пак за информацията,май Европа ще има много да ги гоним!

Приеми реалноста както ти я казаха колегите.За 600+ лева в магазин си трябва бачкане ,иначе както казаха 8 часа и 180 лева.Ако те осигуряваха на 600 осигуровката щяха да я зимат от теб и да ти дават 500 - ти си помисли кое е по-добре 100 лева днеска ,или някога след 40 години на пенсия дето я камилата я ......Това което можеш да направиш е да следиш обявите за работа/примерно jobs.bg/,да разбереш какво можеш да правиш по добре от всеки стандартен нехранимайко и да ходиш на интервюта за работа.Като падне по-добра оферта просто напускаш.Тогава лошия трудов договор ще е на твоя страна :wink:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 30 окт 2007 22:36

Определено колегите са прави.
Мене си ме осигуряват на пълната заплата, въпреки че бих предпочел да ме усигоряват като тебе на минималната а другите на ръка.
нерви напрежение в днешно време навсякъде има.
Аз съм на този принцип. Спазвам поговорката за лудо работи за лудо не стой.Помагам и на колегите и се доказвам че съм можещ и упорит.
Ако не ме оценят събирам парцалчетата и да ме няма.
С каквото съм се захванал съм го свършил.
Докъто съм здрав и жив няма да се оплаша от никоя работа.

След работа доста често изкарвам и допълнително.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Сря 31 окт 2007 9:13

Veso101 написа:
Tи ли си бил в Германия или аз?
Това съм го видял с очите си така че много не приказвай, ако не искаш да ме изкараш луд.
Ха-ха всеки гледал да работи повече, няма такова нещо, в България труда е с най-ниско КПД да го кажем, че забравих термина.
Това за работодателите е друг въпрос, там зависи от хората.

Колега не си разбрал иронията в мнението ми, извинявам се за което. Там кадето работих с картите и часовниците нямаше сирени но имаше звънец ...в 10.00 - 10.15, 12.45 - 13.15, 14.00 - 14.15.
П.С. А това - "Tи ли си бил в Германия или аз?".....не само ти си бил в Германия..... :D

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 31 окт 2007 9:57

Мети, ако ще пишеш жалба или квото и да е писменно до където и да било, вземи някой да ти я напише.... щото.... :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”