агренажен ремък сервиз???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

агренажен ремък сервиз???

Мнениеот DimoNN » Вто 30 окт 2007 0:23

искам да си сменя ангренажния ремък.... препоръчайте ми сервиз... колко би струвало и трябва ли да се сменя ремък на водна помпа или нещо друго покрай агренажния... колата е голф 4 1.8 AGN... предварително благодаря

Последна промяна от DimoNN на Вто 16 фев 2010 12:06, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 окт 2007 0:29

Водната ти помпа се върти от ангренажа.Аз бих си я сменил в случая,защото ако реши да блокира стаа мазало.Ако си купиш хубава да си вземеш - Bugatti,Saleri,Kolbenschmidt фащаш ми мисълта :D .
Настоявай за качествен ремък - да кажем цяло KTB на Dayco,с ролки ИНА и да е оригинално и не от Евро 07.
Номерът по Дайко е KTB327 за твойто матор.
Примерно Илиев Авточасти имат оригинално Дайко.Не ми плащат за рекламата,но просто тях знам,като сигурен вносител.Има и други,сигурен съм,просто не ги зная,иначе бих ги написъл.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Вто 30 окт 2007 8:41

Какво мислиш за Ицо в Хеед? И той не ми плаща за реклама, но като чета из форума колегите са доволни :wink:
Към предишното мнение бих добавил помпа HEPU.

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 30 окт 2007 18:51

ремък около 40-50 Гейтс примерно, водна помпа от 70 италиянска и около 100 кинта немска. Работа някъде към 50-100 може би.Пробвай при майсторите на форума Никси и Ваското.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 30 окт 2007 19:00

everlastt написа:ремък около 40-50 Гейтс примерно, водна помпа от 70 италиянска и около 100 кинта немска. Работа някъде към 50-100 може би.Пробвай при майсторите на форума Никси и Ваското.

:shock

ремък Gates Powergrip от ауто плюс 9 лева....
ролката 29

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 30 окт 2007 19:07

Хмм :shock за голф 4 9 лв.?? ще го проверя това.Или са ме пръжнали жестоко или си в грешка.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Вто 30 окт 2007 19:15

Cyberloner написа:
everlastt написа:ремък около 40-50 Гейтс примерно, водна помпа от 70 италиянска и около 100 кинта немска. Работа някъде към 50-100 може би.Пробвай при майсторите на форума Никси и Ваското.

:shock

ремък Gates Powergrip от ауто плюс 9 лева....
ролката 29
Братче моля те си поправи или направо изтрий мнението че след малко ше оспамят темата на момчето.Тва не е 1.8 моно инжекция.Не се излагай.Всеки тип мотор има различни ролки ремъци водни помпи и т.н.Тва не е женския пазар деа.
Виждам че нямаш идея за какво се говори и искаш да трупнеш някое и друго мнение.Не се съмнявам че искаш и да помогнеш,но тук трябва да си поне малко компетентен за да пишеш.Съвет от мен ,като не си сигурен в нещо просто недей писа :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: агренажен ремък сервиз???

Мнениеот GARTNER » Вто 30 окт 2007 19:43

DimoNN написа:искам да си сменя агренажния ремък.... препоръчайте ми сервиз... колко би струвало и трябва ли да се сменя ремък на водна помпа или нещо друго покрай агренажния... колата е голф 4 1.8 AGN... предварително благодаря

Аз преди месец сменях всички ролки и ремъци+масло+труд=450лв

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 окт 2007 21:42

ceci_rohe написа:
DimoNN написа:искам да си сменя агренажния ремък.... препоръчайте ми сервиз... колко би струвало и трябва ли да се сменя ремък на водна помпа или нещо друго покрай агренажния... колата е голф 4 1.8 AGN... предварително благодаря

Хах друсали са те пич,яката.Ама ко да праиш...

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Вто 30 окт 2007 22:18

andro_ написа:
ceci_rohe написа:

Колега не са ме друсали със сигурнос защото майстура ми е приятел и всички части са сменени ремъците са Геиц а Ролките са Ина -80лв е труда защото безплатен обяд няма и 50лв е маслото така че не са ме друсали със сигурнос :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :ble:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 окт 2007 22:21

ceci_rohe написа:
andro_ написа:
ceci_rohe написа:

Колега не са ме друсали със сигурнос защото майстура ми е приятел и всички части са сменени ремъците са Геиц а Ролките са Ина -80лв е труда защото безплатен обяд няма и 50лв е маслото така че не са ме друсали със сигурнос :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :ble:

На AFN смяната струваше 60 лева за труд.А е диесел и не се сменя лесно.А колкото до цената на частите - мисля,че знаеш,че майсторите пазаруват с 30% отстъпка...На 1.8 125 коня ангренажа е от най-простите със позлатена ролка да е няма е скъп,вервай ми.
Моят ангренаж с ролката на ИНА и ремък,подсилен на Дайко е около 36 лева на дребно...Абе както и да е,радвай се на колата.
Масло за 50 лева на Г4 - купи си хубаво следващия път,ако 50-те лева са цена на дребно.

Потребителски аватар
jetta75
Автомобил: VW BORA Variant 4motion
Двигател: AJM 2000

Мнениеот jetta75 » Вто 30 окт 2007 22:35

Вземи си КТВ от Илиев или от Хаджиев.Те са вносители на DAYCO.Комплектите им са истински ролките вътре са INA SLOVAKIA но от това по-добро като цена и качество не знам.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 30 окт 2007 22:53

Колеги не бъркайте Г3 с Г4 моля ви се.
Разликата в ремъците и ролките е в ПЪТИ.
Също така не бъркайте за смените - разликата между смяна при г3 и г4 е също огромна.
На АФН-а /на г3 го сменям 2 пъти по-бързо от на кой да е г4/. Просто тези тампони дето минават между ремъка бъркат много работата.
Съвсем грубо инфо от съвсем скоро - Г4 1.6 100 к.с., ремък - 50, ролка - 80

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 окт 2007 22:54

°niksi° написа:Колеги не бъркайте Г3 с Г4 моля ви се.
Разликата в ремъците и ролките е в ПЪТИ.
Също така не бъркайте за смените - разликата между смяна при г3 и г4 е също огромна.
На АФН-а /на г3 го сменям 2 пъти по-бързо от на кой да е г4/. Просто тези тампони дето минават между ремъка бъркат много работата.
Съвсем грубо инфо от съвсем скоро - Г4 1.6 100 к.с., ремък - 50, ролка - 80

А,добре майстор каза тежката дума.Вярвам вече.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 30 окт 2007 23:04

по повод горния ми пост.... моя грешка, не видях, че става дума за ABN :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”