И аз се подмокрих

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 29 окт 2007 23:10

Митко, Румба, имате ли шибидаци..., ако отговора е да е възможно дренажите ви да са запушени и да преливат.Всичко се стича по тавана и оттам по предните колони и в краката.
При мен беше от това.В летните дъждове бях като аквариум :).

При Румен може да е още от жилото за предния капак и от кутията с предпазителите.Уплътнението и не е много добро и може от там да влиза вода.Дупката си е сериозна.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 30 окт 2007 8:18

bobcho написа:Митко, Румба, имате ли шибидаци..., ако отговора е да е възможно дренажите ви да са запушени и да преливат.Всичко се стича по тавана и оттам по предните колони и в краката.
При мен беше от това.В летните дъждове бях като аквариум :).

При Румен може да е още от жилото за предния капак и от кутията с предпазителите.Уплътнението и не е много добро и може от там да влиза вода.Дупката си е сериозна.

Бобчо имам шибедах,но ако искаш убийме но неможахда ги намерия тези дренажи :oops: ,обещавам кат се прибера на Монтана да ти се обадия и да кажеш аджеба къдеса,мое ми пратиш некъв телефон на лични :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 30 окт 2007 8:29

dobrinb написа:Григор имаше такива проблеми, ама мисля намери решение...

Не, моите проблеми са по-други, и още не съм намерил решение.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 30 окт 2007 8:46

Ами отдясно -> улътненията на вратата, някъде покрай стъклото и евентуално уплътнението през което влизат тръбите на климатика. Апропо отдолу има един отвор през който изтича конденза на климатика - евентуално би могло в движение да вкара наобратно вода, но е малко вероятно. Провери пак дренажните отвори и от двете страни.
При мен не тече от дъжд, но съм забелязал че като по-дълго се заиграя с пароструйката около вратите -> вкарва вода вътре :shock

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 30 окт 2007 9:11

Аз пък докато си карам вчера и изведнъж ми се включват чистачките, без да съм пипал нищо. И не мога да ги спра. Отбих встрани и загасих колата. Махнах бушона на чистачките и ми направи впечатление, че там около бушоните е мокро. Явно нещо тече от някъде. Избърсах бушончето и го пъхнах пак и после като запалих не ми се включиха. И така си карам, но ме притеснява не е хубаво да има вода там.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 30 окт 2007 10:10

Неодавана (...хм а-ве бая одавна ше да е било щото не можах да си го намеря) бях писал как течовете от страната на водача може да са породени от лошо уплътнение на кутията на компютъра. Тя има един сериозен отвор през който преминават всички кабели от купето към него и към двигателния отсек. Същите течове (от страната на водача) трябва да бъдат безкрайно обезпокоителни за всеки с В5 защото в краката му (на водача както казах) се намира т.нар. комфорт модул (компютъра който управлява заключването, алармата, ел-стъкла, огледала и т.н. конфорт-екстри). Ако този комфорт модул се овлажни (дай баже никой да не стига до наводняване) ще има доста неприятни изживявания с колата си. А понеже лично съм го виждал - от необезпокоителното протичане до сериозния теч има относително малко време, бих посъветвал колегите с "поблем в ляво" да се занимаят с него. В противен случай много скоро ще пускат теми "прозорците ми се свалят сами по време на движение", "колата ми се самоотключва/заключва" и все от този род.
Моя проблем обаче все пак е в дясно (мястото на пасажера). А шибидах нямам което води до отпадане на вероятността за дренажните маркучи.
Ровейки се по проблема - ето какво е направил един ентусиаст от Германия. Аз отдавна му "ползвам" съветите. Даже и такава кора си имам, но явно е имало развитие.

http://www.passatplus.de/umbauten/wasse ... /index.htm

разгледайте секцията Pollenfilterkasten. Май и там се очертава потенциялен източник на водопроникване.

Изображение

Изображение

Въпреки това обаче моите съмнения че водата е проникнала през уплътнението в долния край на прага на вратата остават защото днес по светло забелязах нещо, което много ми наподобява на остатъци от струйки по които е текло. Но направо се чудя- тези които имат такива коли са запознати с конструкцията на вратата (визирам гумираните паргове), знаят как вратата ляга ... и в да влезе вода от долната част ... направо не мо го побира акъла.

KOM6U
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KOM6U » Вто 30 окт 2007 17:37

Same shit here :(
При мен обаче теча е на мястото зад шофьора и водата излиза от тръбите на климатроника под шофьорската седалка, когато съм на лек наклон нагоре примерно. От каде по дяволите идва тази вода мамка му :banghead: :censored:

Nisko
Автомобил:
Двигател:

и аз се подмокрих

Мнениеот Nisko » Сря 31 окт 2007 4:42

Колеги, и аз се подмокрям само че между предна и задна седалка в дясно. И ако отпред все пак има откъде да протече то отзад освен от тапите не знам откъде може да е. Така ще е ако колата се движи, а то и когато е оставена в покой.Като гледам задната дясна врата се затваря добре. Изглежда ще трябва да седя в колата когато вали и да дебна?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: и аз се подмокрих

Мнениеот zfa159 » Сря 31 окт 2007 7:26

Nisko написа:Колеги, и аз се подмокрям само че между предна и задна седалка в дясно. И ако отпред все пак има откъде да протече то отзад освен от тапите не знам откъде може да е. Така ще е ако колата се движи, а то и когато е оставена в покой.Като гледам задната дясна врата се затваря добре. Изглежда ще трябва да седя в колата когато вали и да дебна?

Четох някъде (ама незнам дали се отнасяше за твоя модел или за друг) че през парното и въздуховодите се мокри отзад между предните и задните седалки.Явно се заблатява там,където е входа на парното.
Дано не съм те заблудил!
Успех!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 31 окт 2007 8:05

Колега Nisko, провери си дали найлона,който е под кората на вратата е здрав. Ако е скъсан - подлизва от там и тече в купето.

Nisko
Автомобил:
Двигател:

и аз се подмокрих

Мнениеот Nisko » Сря 31 окт 2007 23:43

Колеги, благодаря Ви за съветите.Не съм и предполагал че може от въздуховодите да влиза вода. За вратата имах известни съмнения.Благодаря още веднъж.През почивните дни ще се занимавам с проблема.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Сря 31 окт 2007 23:49

Dart написа:Колега Nisko, провери си дали найлона,който е под кората на вратата е здрав. Ако е скъсан - подлизва от там и тече в купето.

Е те това е голям бич. Аз си патих на Октавията. Найлоните бяха скъсани и стелките се пълнеха с вода. И пори мен изглеждаше, че уж тече от уплътнението на врата, но излезе от найлоните. Когато я спирах странично наклонена още повече течеше, докато не ги оправих.

Потребителски аватар
AngelVT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AngelVT » Пон 05 ное 2007 20:00

Благодаря за всички съвети и мнения.
И аз се наводних преди две седмици, отляво, по описания от Румен начин - заради запушен отвор за отичане. Вече имам в колата един електрод, за почистване :) .

B5, 2000 г.

Върни се в “Passat”