Въпрос за свещи.......
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за свещи.......
Свещите са беру ,кабелите също ,на свещите отгоре по принцип нали има една месингова пъпка ,която се завива на резба за свеща и тогава се надяват кабелите.Обаче като свалих старите свещи на тях нямаше пъпки ,бяха надянати направо на резбата.В магазина като купих новите свещи питах дали е задължително да ги слагам и казаха да ама като ги сложих нещат да се надянат кабелите на свеща.Дали са си такъв модел кабелите или несъм достатъчно упорит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:andro_ написа:Glove написа:На Volkswagen всички кабели се слагат на свещо без нвити на тях накраиници, до сега не съм виждам такива по нашите коли.
Моята е с "пъпките" на свещите.
Значи кабелите не са ти оригиналните.
Bremi са.Утре ще погледна в книгите(каталозите:D) кабелите за VW.
Няма невъзможни неща - по каталог аз трябва да съм с делко Бош,ама ей го вна с Дюселиер съм.Ханс каквото имал в склада,това сложил.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
andro_ написа: по каталог аз трябва да съм с делко Бош,ама ей го вна с Дюселиер съм.Ханс каквото имал в склада,това сложил.
Такова делко се моинтита само на Голф 2 а това че ти си с Дюселие си направи сам извода защо е там. На Г3 са Бош делката, и не е виновен ханс а някй "кадърен" майстор. Моя съвет да си намериш делко на Бош и да си го смениш, но за настройката на предварениети ще ти трябва компютър и наистина кадърен майстор.

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Моите кабели не са такива.Към делкото куплунгът е на 90 градуса.Нямам основание да си мисля,че не са оригинални.Освен това си мисля.че и тези с правия куплунг ще станат.Малко по неудобни са за монтаж обаче.Нямам и "пъпка" на свещите...Това не е проблем за тези,които имат,защото всички нови свещи ги продават с "пъпка".Ако не ти трябва,просто я развиваш...
- Glove
andro_ написа:Като си избирам капачка+палец в Текдок ме пита дали съм с Дюселиер или Бош,така че положението е ясно.
Че може да е смяняно - може,въпреки че се съмнявам.
Системата Дюселие е само за Г2, на Г3 не е така знам го от опит, а той не е малък.
А за снимките по-горе, това е което идва с колата като оригинално оборудване, после кой какво е слагал е друга работа.
Ако кабелите са за свещи без "пъпки" е задължително да се свалят, защото лулата може да не прави добър контакт със свеща. Двигателя сигурно ще работи, но искрата отслабва, а и може да се повреди бобината, защото напрежението на вторичната намотка нараства. Като се погледне лулата може да се разбере за какви свещи е по отвора в който влиза електрода на свещта.
- Glove
Ljubooo написа:Ако кабелите са за свещи без "пъпки" е задължително да се свалят, защото лулата може да не прави добър контакт със свеща. Двигателя сигурно ще работи, но искрата отслабва, а и може да се повреди бобината, защото напрежението на вторичната намотка нараства. Като се погледне лулата може да се разбере за какви свещи е по отвора в който влиза електрода на свещта.
Колега добре дошъл, но тази тема е от 2007г.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”