проблем с АФТ 1,6 101к.с. когато е студена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GSportVW
Автомобил:
Двигател:

проблем с АФТ 1,6 101к.с. когато е студена

Мнениеот GSportVW » Пет 02 ное 2007 0:36

Когато е студена при подаване на газ губи мощност и всякаш се дави карах я на диагностика с МЕТАХА му е програмата на майстора ама ми каза че е от един температурен датчик който го смених и не се оправи мислех че е от катализатора обаче и него го смених с резонансно гарне и пак същото моля за съвет или телефон на сервиз който ще помогне иначе мотора е в много добро състояние не губи нито масло нито вода а и разхода май е в рамките на нормалното 6,5-7л. на 100 градско

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Пет 02 ное 2007 8:59

Mоят мотор е АЕК и аз го имам същия проблем. Вече не му обръщам толкова внимание, но ако е температуения датчик, то той май не е скъп. Аз пробвах с подмяна на свещите и смених перфектни NGK с едни измислени двуполюсни BOSCH и като цяло малко сякаш поизчезна този проблем, но не изцяло. Та, идеята ми е, че може и да е от свещите.
Въпреки всичко си мисля да ги махам тези BOSCH, че малко сякаш заприлича на селскостопанска машина....по звука на мотора де. Може и да си въобразявам... :)
Кажи, къде е този температурен датчик, че си нямам идея и сам мога ли да го сменя..
Ако пък това ти е наистина разхода градско в София.... :shock си голям щастливец... :D
Поздрави !

Потребителски аватар
kiko26
Автомобил: VW
Двигател: Passat B8

Мнениеот kiko26 » Пет 02 ное 2007 14:01

Карам пасат с този мотор АЕК.Смених кабели свещи капачка палец бобина горивен филтър този темперетурен датчик за които казвате и проблема си го има.Не съм ги смениал само заради този пробллем а за да мие мирна главата като карам на газ.Така че мисля да не му обръщате толкова внимание и това.Като гледам при почти всеки го има с този мотор.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 02 ное 2007 18:01

и при мен е така. :gruebel

george1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот george1988 » Пет 02 ное 2007 18:12

дам и аз имам проблем наподобяващ този.(двг АЕК)

Потребителски аватар
fre6kidice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fre6kidice » Пет 02 ное 2007 20:21

При мен е същата работа, явно това е характерно за АЕК/АFT мотора.Като загрее малко обаче няма проблеми. :)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 02 ное 2007 20:41

При мен като е студена дърпа като дива свиня :twisted:
след 20секунди се чува ЦЪК - някво реле цъка, нещо става
и почва да си върви нормално :roll:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пет 02 ное 2007 21:43

същата работа, само дето не е всеки ден...прави го веднъж на 2-3 дни и то само като е студено първите 200-300 метра. Миналата зима така, лятото ОК сега пак.... взех да не му обръщам внимание

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 02 ное 2007 21:47

Аве я всичкото собственик на АФТ/АЕК да си откачите едната клема на акумулатора за малко.
Знам много добре,че така грешки на Мотроник и Симос не се трият,но после има ефект,защото дроселовата клапа се обучава наново.

Моя которник върви супер,само дето иска нови гумички и водачи на клапаните,ама лятоска.

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пет 02 ное 2007 22:28

:wink: за пробването , ще пробвам...но преди 6 месеца ми чистиха дросел в Юнитрейд...едва ли е това но си струва да се опита, все ще намеря 10 мин си настроя сд-то again.... при мен е по-скоро температурен датчик, но да видим кога ще му дойде времето....

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 03 ное 2007 13:44

Аз бях написал пост ама нещо го няма :?: Значи според мен е от ламбда сондата, нагревателя ти е изгорял...Като е студена колата първите 5 минути и нагревателя и не работи тя е студена и не отчита, колата като загрее ламбдата работи и всичко е наред...Така ти харчи малко повече като е студена.

Потребителски аватар
GSportVW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GSportVW » Съб 03 ное 2007 19:17

Мерси насодотком ще го проверя и това звучи логично :lol:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с АФТ 1,6 101к.с. когато е студена

Мнениеот T.Spark » Чет 20 авг 2009 18:13

Първо да се извиня, че разкопавам архива. :mrgreen: Не исках да пускам нова тема, защото въпросът ми съвпад с този на toncheff (второто мнение в темата)

Попадна ми един голф3 с АЕК мотор. Трябва да му се смени температурния датчик. Да обаче аз карам ABS и там няма такава чорба от датчици и кабели....

Та... чудя се къде е този датчик в АЕК мотора. Разбрах,че има един отляво на всмукателните колектори, който мери температурата на входящия въздух. На мен ми трябва този, който мери темп. на водата и дава данни на компютъра. Тройникът го намерих отстрани на главата зад делкото. Веднага го познах, щото шурти като лейка mhihi . Температурният датчик на тройника ли е сложен или някъде до него :?:

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Чет 20 авг 2009 20:09

Колеги и аз да изпозвам темата, имам GOLF GT AFT и да ви кажа и аз усещам на студено едно леко замисляне което в никакъв случай не може да се нарече загуба на мощност. То се изразява в това че като подам малко повечко газ в първата минута две мотора се замисля леко , но като натисна малко повечко колата се ускорява както трябва. Но на мен за сега не ми пречи защото все пак когато двигателя е студен не трбва да се форсира много. :wink:

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 20 авг 2009 20:44

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 12:35, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”