Решен проблема с температурата на ABD :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 29 окт 2007 21:43

lamer4e написа:Като стигнеш до читъв термостат кажи и аз да си зема че до момента 130 кинта назад и ми е много добре :)

ооо термостати няма да купувам...4 ми стигат :) сега почвам "периферията"...

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 29 окт 2007 22:53

chefito написа:
lamer4e написа:Като стигнеш до читъв термостат кажи и аз да си зема че до момента 130 кинта назад и ми е много добре :)

ооо термостати няма да купувам...4 ми стигат :) сега почвам "периферията"...

Проблема не е в термостатите , дано откриеш откъде идват всичките неволи :)

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пет 02 ное 2007 15:30

Фирмата "Косер" продават доста сериозни части на сравнително човешки цени, почти съм сигурен, че имат офиси и във Вашите градове:
http://www.kosser.net/shops.php

Защо не проверите за свестен термостат при тях ?

П.П. Току що звънях на Косер - Варна (нали и аз имам проблем с термостата), та за нашите мотори АБД имат 2 вида:
С пластмасов корпус - отваря на 87 градуса и е с цена 21,50 лева.
С метален корпус - отваря на 84 градуса и е с цена 16,50 лева.
И 2 -та били немски с марката "Берр".
Смятам да мина утре натам, евентуално да си купя. Казаха обезателно със старият термостат, защото тези двата били с различни размери (явно има някакви различия в нашите колици).

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 02 ное 2007 22:25

Моят от юнитрейд затопля долната тръба при 70 градуса :banghead: дадох за него 43 лева,отделно преди него 3 по 15...сега съм решил да се пробвам в Хеед 91

Последна промяна от maks на Съб 03 ное 2007 13:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Съб 03 ное 2007 9:31

аз днес изгорях с още 1 термостат щото да си кажа чесно тоя разход на гориво от 13 на 100 хич не ми хареса :? поле ше го мотирам пък да видим дали ще има ефект или ще си правя перката с копче за принудително пускане щото вече съм 200 кинта на зад заради тия води :(

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 ное 2007 10:46

днес е поредният ден в борба за 90-те градуса.....слизам въоръжен и няма да се предавам :evil:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 03 ное 2007 12:12

chefito написа:днес е поредният ден в борба за 90-те градуса.....слизам въоръжен и няма да се предавам :evil:

Вземи чук,по-голям.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 03 ное 2007 13:12

чефи, как реши проблема бе?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 ное 2007 13:21

След огромни неравни борби накрая проблема се реши. Термостатите ми са наред, но при самия монтаж не са залепвали добре към пластмасата и от там се е протичала водичка...след завиране на половината ми телеса в коша на мотора успях да забележа отвътре самата пластмаса, в която ляга термостата....един поглед ми трябваше и веднага разбрах къде съм грешал. Има си 2 улея и като не погледнеш а просто го сложиш, той отива в първия и съответно не уплътнява....системата като вдигне леко налягане и започва да цвърчи водица яко към радиатора...просто се наведете и сложете термостата на точното място. Градско сега си дига и държи 87-88....извънградско закова на 82, което е доста добър резултат според мен...ако взема термостат на 87 ще ми залепи градско 90 а извънградско 86 някъде....

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 03 ное 2007 13:25

за кво ти е, ти с твойте максимални 80 км/ч нема смисъл от друг термостат.....

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Съб 03 ное 2007 13:36

Бравос :D

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 03 ное 2007 13:41

chefito написа:... Има си 2 улея и като не погледнеш а просто го сложиш, той отива в първия и съответно не уплътнява....системата като вдигне леко налягане и започва да цвърчи водица яко към радиатора...просто се наведете и сложете термостата на точното място. ...
Е убаво де,при мен е по същия начин,слагам термостата по диагонал от долу на горе.Първо пъхам термостата,после го придържам с пръст и намествам фланеца.Ама за да затворя фланеца трябва да си извадя пръста и те тогава явно се размества...чудя се дали неможе някакво уплътненийце нещо.Инак след малко отивам да си взема новия,дано са го получили.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 ное 2007 18:13

maks написа:
chefito написа:... Има си 2 улея и като не погледнеш а просто го сложиш, той отива в първия и съответно не уплътнява....системата като вдигне леко налягане и започва да цвърчи водица яко към радиатора...просто се наведете и сложете термостата на точното място. ...
Е убаво де,при мен е по същия начин,слагам термостата по диагонал от долу на горе.Първо пъхам термостата,после го придържам с пръст и намествам фланеца.Ама за да затворя фланеца трябва да си извадя пръста и те тогава явно се размества...чудя се дали неможе някакво уплътненийце нещо.Инак след малко отивам да си взема новия,дано са го получили.

А много точно го обясни....в момента в който си извадиш ръката и той се размества....аз го залепих с 2 капчици локтайд...за да не се размести и след това внимателно слагам фланеца.....

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 03 ное 2007 20:23

chefito написа:....аз го залепих с 2 капчици локтайд...за да не се размести и след това внимателно слагам фланеца.....
Ханс,магаре тъпо,що не спомена за гяволията та са откриваме топлата вода...днес сложих новия,същата работа.Вдруги ден ще пробвам с двете капчици :D

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Съб 03 ное 2007 20:30

chefito написа:...............ако взема термостат на 87 ще ми залепи градско 90 а извънградско 86 някъде....
И аз сполучих и се движа точно с тя температура :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”