Здравейте,пасат-5 1.9 тди 1998 г.
Изчетох всичко във форума, но не ми стана ясно как да прибера буталото на задния спирачен апарат.(той на резба ли е или е като предния с водач, това развъртане само за освобождаване на буталото ли е или наистина има някаква резба) Моля да ми пишат само хора, които са се сблъсквали с този проблем а и разбира се са го решили.
Благодаря Ви предварително!!!
задни накладки B5 ????!!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кората, които са се сблъсквали с този проблем а и разбира се са го решили ти казват,че буталото трябва хем да се натиска лекичко навътре,хем да се върти в няма значение коя посока.Обърни внимание на хартийката в кутийката с накладките,там е описано как се действа,при задни дискови спирачки,с устройство за донятагане на ръчната
.
Може да натискаш буталото с малка дърводелска стегичка и да въртиш с клещи,тип"гарги",като внимаваш да не нараниш гумичката.

Може да натискаш буталото с малка дърводелска стегичка и да въртиш с клещи,тип"гарги",като внимаваш да не нараниш гумичката.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
ха
а няма ли опасност да нараня самото бутало от гаргите и след това да потече ......
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ха
MAKAROW написа:а няма ли опасност да нараня самото бутало от гаргите и след това да потече ......
Ти ще го въртиш в горните 3-4 мм,които никога няма да контактуват с гумичката в цилиндъра.Ако искаш си намери специалният VAG инструмент за целта - именно той влиза в страничните "прорези",кото няма как да не си видял.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
да
благодаря ти
ясно защо днес не стана със сила........
знам за този инструмент.....но каде да го намеря.....?
ясно защо днес не стана със сила........
знам за този инструмент.....но каде да го намеря.....?
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
д
ок
в крайна сметка има ли значение посоката?
в крайна сметка има ли значение посоката?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хихихи... има! По часовниковата стрелка!
А инструментчето аз си го направих сам:
Парче желязна шина я стъгнах на шмиргел по средата, така, че в края на шината от двете страни да щръкнат рогчетата, които влизат в буталото. Тази шиничка се поставя в един срязан челно (от към резбата) болт М10, на койо има навита гайка и голяма, дебела шайба. С ключ (в моя случай имбус) въртя болта. Не само натиска навътре буталото, но и го завива.
Всъщност, завий го и го развий няколко пъти, за да се раздвижи вътре резбата и да се избутат евентуално попадналите там болкучета и начални фазички на корозия, ако има такава.
Имай предвид, че стъпката на стандартен М10 е малко по-голяма от стъпката на резбата на буталцето. Да не ти заклини шайбата, че едвам я разхлабих аз
Нама много място за гаечен ключ.
А инструментчето аз си го направих сам:
Парче желязна шина я стъгнах на шмиргел по средата, така, че в края на шината от двете страни да щръкнат рогчетата, които влизат в буталото. Тази шиничка се поставя в един срязан челно (от към резбата) болт М10, на койо има навита гайка и голяма, дебела шайба. С ключ (в моя случай имбус) въртя болта. Не само натиска навътре буталото, но и го завива.

Всъщност, завий го и го развий няколко пъти, за да се раздвижи вътре резбата и да се избутат евентуално попадналите там болкучета и начални фазички на корозия, ако има такава.
Имай предвид, че стъпката на стандартен М10 е малко по-голяма от стъпката на резбата на буталцето. Да не ти заклини шайбата, че едвам я разхлабих аз

- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
ок
ок виждам че си от пловдив-може ли да ти ползвам самоделката????
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... с удоволствие, но до сега копах и не успях да я изкопая тая самоделка
Изглежда съм я заср... поставил някъде на терасата, а там е доста тъмно и не се вижда. Намерих заготовките за резервно такова (дълъг болт, гайки и големи шайби). Все ще намеря някъде захвърлено парченце шина и ще го тръкнем с ъглошлайфа, ама не помня колко е растоянието м/у рогчетата...
варианта е или да разглабяме пред нас, или да ти ги там нещата, пък като си свършиш работа, само ъглошлайфа да ми върнеш.

Изглежда съм я заср... поставил някъде на терасата, а там е доста тъмно и не се вижда. Намерих заготовките за резервно такова (дълъг болт, гайки и големи шайби). Все ще намеря някъде захвърлено парченце шина и ще го тръкнем с ъглошлайфа, ама не помня колко е растоянието м/у рогчетата...
варианта е или да разглабяме пред нас, или да ти ги там нещата, пък като си свършиш работа, само ъглошлайфа да ми върнеш.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
ok
дай некав gsm?