амортесйори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lazar_g2
Автомобил: VW Corrado
Двигател: KR

1

Мнениеот lazar_g2 » Съб 03 ное 2007 22:44

За бората кво ще ми препоръчате /предни/?Намериха ми АЛ-КО на 85 лв/бр. , че моите нещо много шумни клапаните :lol:
!!!

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Съб 03 ное 2007 23:14

kalin_as написа:Колега и аз се чудех преди време какви амортисьори да сложа. Много четох из форума ( има много написано ) и от толкова четене се сбърках :shock
Е ако имах кинти щях да си взема КОНИ и да забравя, но аз нямах много средства и мислех да взема Билщайн или Закс, защото разбрах че били качествени, но много хора от форума се оплакваха от тия марки щото тук в България за 70-80 лв. на бройка май са само ментета. Ако си сигурен че са произведени в Германия си вземи. Та накрая отидох в сервиза и ми предложиха някакви бразилски маслени на 40 кинта за бр. и се оказаха добри :D
А старите ми бяха Монро - газови и бяха изпуснали та колата беше като лодка :lol:
А за Монро само лоши неща съм чувал - така че Монро :no-no
За Каяба съм чул че били хубави но не можах да намеря
Относно бразилските имам само добри впе4атления,единствения дефект,който дадоха при мен бяха изгорели тампони на задните,ама нищо не е ве4но :D

Потребителски аватар
masterpit
Автомобил:
Двигател:

Re: амортесйори

Мнениеот masterpit » Чет 12 авг 2010 1:47

Пак си купих каяба този път за отзад "meyle"-то издъхнаха завчера на 84000км, а предните които са KYB още държат. За задните KYB без протектора са 64лв, а предните са 90лв. Преди 6г. когато си взех предните кайаба си спомням че в кита си имаше протектори и цената беше общо някъде 55лв. Сега пак залагам на Каяба. Дано не са развалили качеството, че на цилиндъра пише made in Cheh Republic

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 26 мар 2011 17:42

masterpit написа:Пак си купих каяба този път за отзад "meyle"-то

днес ходих за разни дреболий в магазина и жената там ми предложи такива мейле вместо закс
с една и съща гаранция са и каза че нямали много разлика 2те марки - от закса напоследък останало само името mhihi
въпреки това смятам да се оборудвам с 4бр закс

globetrance
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8 T

Мнениеот globetrance » Нед 27 мар 2011 1:03

Преди 6 месеца (ориентировъчно) смених и четерите ,сложих Bilstein . Излязоха някъде към 300 лева . Вече съм минал малко над 10 000 км с тях. До днес нямам проблем... За утре гаранция няма по тея пътища!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 27 мар 2011 15:52

В крайна сметка кое е по-добро-Закс или билщайн, а кое е по-скъпия вариант.

Потребителски аватар
gudaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gudaka » Чет 15 мар 2012 20:29

аз си взех мейле още не съм ги сложил ще е през почивните дни ,взел съм и тампони на тази фирма надявам се да са добри и да не съжалявам :) чул съм хубави думи за тази марка-цената със отстъпката ми дойде на 180 лева за предни маслени 2 броя не знам дали е много или е малко :? надявам се някой да сподели нещо но да е обективно.пиша тук за да отварям нова тема ако има нещо се извинявам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”