защо г3 ми вие

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

защо г3 ми вие

Мнениеот zdafii » Вто 06 ное 2007 1:02

здр имам едно запитване и ако някои ми даде малко информация ще съм my мн благодарен. става въпрос за г3 1.4 :( . проблема е следния като карам и вклъча колата на пета запо5ва едно странно виене. при другите скорости изобщо го няма (1234р) незнам какво е но мисля че е готово да ми бръкне в джеба :)

Потребителски аватар
vw golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw golf » Вто 06 ное 2007 1:12

от къде идва виенето?

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Вто 06 ное 2007 8:03

Провери си нивото на маслото в скоростната кутия. Това което описваш прилича да няма достатъчно масло. Петата е високо и при ниско ниво не се омаслява.Има там и лагер, може да е заминал ако съм прав.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 06 ное 2007 14:59

провери маслото и на виж съединитяла.може би се нуждае от регулиране.този проблем от кога е?

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 06 ное 2007 15:00

или синхронизатор :D

Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Вто 06 ное 2007 18:43

сменях масло преди 2-3 месеца, следователно не може да бъде от него, а също така и пробката на скоростния лост. възможно е да бъде от лагера, който споменаваш PitkataJoe. То започна преди 1 месец първо виеше при 110-120 и постепенно и при 90 км/ч. А този лагер скъп ли е? а синхронизатора? :37: БЛАГОДАРЯ че ми помагате маниаци:)

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 06 ное 2007 21:37

ми трябва да се види на живо .едно от двете е или съединителя е заминал или е синхронизатор.къде ти отделя съединителя?
пп за цени нямам представа

Потребителски аватар
caco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caco » Сря 07 ное 2007 3:13

malolitrajkata написа:ми трябва да се види на живо .едно от двете е или съединителя е заминал или е синхронизатор.къде ти отделя съединителя?
пп за цени нямам представа
:no-no :gruebel

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 07 ное 2007 9:04

Нито синхронизатор,нито съединител вият на 5-та.....На 5-та може да вие само 5-та....а какво вие само на 1 предавка....лагер или зъбчатка.......нивото на маслото,лагера на 5-та...
Апропо....синхорнизатора не вие ами хърка като се включва предавката....и включва съответната предавка много трудно защото просто "не синхронизира" :wink:

Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Сря 07 ное 2007 9:28

значи на майстор... на пета предавка имам проблем и така. Не е синхронизатор не е съединител(м/у другото тои отделя почти отгоре). Добре, благодаря за отделеното време :wink:

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Re: защо г3 ми вие

Мнениеот stan_golf3 » Сря 07 ное 2007 17:12

zdafii написа:здр имам едно запитване и ако някои ми даде малко информация ще съм my мн благодарен. става въпрос за г3 1.4 :( . проблема е следния като карам и вклъча колата на пета запо5ва едно странно виене. при другите скорости изобщо го няма (1234р) незнам какво е но мисля че е готово да ми бръкне в джеба :)

И аз май имам същият проблем само на пета скорост. Точно и моята "Тройка" е с 1.4 АБД мотор. Долу, където е пробката за наливане на масло е прецакана и не можахме да я развием и да проверим/долеем. Точно и аз се чудех от какво е може това "виене" - за мен звукът е тънък и слаб и някъде ниско и отпред.

П.П. Току-що дочетох цялата тема. Много полезна (както и целият форум де) ! :D : vw fen :patriot
Въобще все повече се убеждавам, че форумите са много полезно нещо (имам предвид и този и другите, в които участвам, а и аз помагам на всички винаги когато мога)...
Наздраве, лека и безавариина и незабиващи компютри на всички !!!

П.П.2 Някой да знае как, след като пробката ми за доливане в скоростната кутия е разбита - мога да я развия, за да долея масло ?

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 07 ное 2007 20:32

Приятелю, щом пада скоростта на виене, може и да поизронено зъбното колело на 5тата. Преди 2 месеца си сменял маслото, ама помниш ли колко източи? Според мен, отиди на сервиз, не е голяма цифра ремонта. Според мен при 120 км синхронизаторите няма какво да правят. Затова както каза колегата и както мисля и аз - лагер, зъбчатка или и двете....

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 07 ное 2007 20:37

Колегата с заялата пробка - извади си датчика за километража и оттам можеш да долееш. Оттам можеш и да бръкнеш ежентуално на равно място и да прецениш грубо нивото. Масло нали знаеш какво се долива - само синтетика 75W90... Надявам се да съм помогнал

Потребителски аватар
caco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caco » Сря 07 ное 2007 22:21

joker написа:Нито синхронизатор,нито съединител вият на 5-та.....На 5-та може да вие само 5-та....а какво вие само на 1 предавка....лагер или зъбчатка.......нивото на маслото,лагера на 5-та...
Апропо....синхорнизатора не вие ами хърка като се включва предавката....и включва съответната предавка много трудно защото просто "не синхронизира" :wink:
:да:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 08 ное 2007 0:27

zdafii написа:сменях масло преди 2-3 месеца, следователно не може да бъде от него, ...
То започна преди 1 месец първо виеше при 110-120 и постепенно и при 90 км/ч.
Никъде не казваш какво е новото масло, което си сложил.
От поста ти съм склонен да мисля, че е сложено неподходящото масло и то причинява това виене.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”