защо г3 ми вие
защо г3 ми вие
здр имам едно запитване и ако някои ми даде малко информация ще съм my мн благодарен. става въпрос за г3 1.4
. проблема е следния като карам и вклъча колата на пета запо5ва едно странно виене. при другите скорости изобщо го няма (1234р) незнам какво е но мисля че е готово да ми бръкне в джеба 
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
сменях масло преди 2-3 месеца, следователно не може да бъде от него, а също така и пробката на скоростния лост. възможно е да бъде от лагера, който споменаваш PitkataJoe. То започна преди 1 месец първо виеше при 110-120 и постепенно и при 90 км/ч. А този лагер скъп ли е? а синхронизатора?
БЛАГОДАРЯ че ми помагате маниаци:)
БЛАГОДАРЯ че ми помагате маниаци:)- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Нито синхронизатор,нито съединител вият на 5-та.....На 5-та може да вие само 5-та....а какво вие само на 1 предавка....лагер или зъбчатка.......нивото на маслото,лагера на 5-та...
Апропо....синхорнизатора не вие ами хърка като се включва предавката....и включва съответната предавка много трудно защото просто "не синхронизира"
Апропо....синхорнизатора не вие ами хърка като се включва предавката....и включва съответната предавка много трудно защото просто "не синхронизира"
-
stan_golf3
- Автомобил:
- Двигател:
Re: защо г3 ми вие
zdafii написа:здр имам едно запитване и ако някои ми даде малко информация ще съм my мн благодарен. става въпрос за г3 1.4. проблема е следния като карам и вклъча колата на пета запо5ва едно странно виене. при другите скорости изобщо го няма (1234р) незнам какво е но мисля че е готово да ми бръкне в джеба
И аз май имам същият проблем само на пета скорост. Точно и моята "Тройка" е с 1.4 АБД мотор. Долу, където е пробката за наливане на масло е прецакана и не можахме да я развием и да проверим/долеем. Точно и аз се чудех от какво е може това "виене" - за мен звукът е тънък и слаб и някъде ниско и отпред.
П.П. Току-що дочетох цялата тема. Много полезна (както и целият форум де) !
Въобще все повече се убеждавам, че форумите са много полезно нещо (имам предвид и този и другите, в които участвам, а и аз помагам на всички винаги когато мога)...
Наздраве, лека и безавариина и незабиващи компютри на всички !!!
П.П.2 Някой да знае как, след като пробката ми за доливане в скоростната кутия е разбита - мога да я развия, за да долея масло ?
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю, щом пада скоростта на виене, може и да поизронено зъбното колело на 5тата. Преди 2 месеца си сменял маслото, ама помниш ли колко източи? Според мен, отиди на сервиз, не е голяма цифра ремонта. Според мен при 120 км синхронизаторите няма какво да правят. Затова както каза колегата и както мисля и аз - лагер, зъбчатка или и двете....
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Нито синхронизатор,нито съединител вият на 5-та.....На 5-та може да вие само 5-та....а какво вие само на 1 предавка....лагер или зъбчатка.......нивото на маслото,лагера на 5-та...

- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Никъде не казваш какво е новото масло, което си сложил.zdafii написа:сменях масло преди 2-3 месеца, следователно не може да бъде от него, ...
То започна преди 1 месец първо виеше при 110-120 и постепенно и при 90 км/ч.
От поста ти съм склонен да мисля, че е сложено неподходящото масло и то причинява това виене.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”