Значи проблема е следния нещо яко е почнало да вие отпред в ляво при дигателя звука вече е на умиране чува се наистова смесица от звукове наподобяващи виене, стържене и задиране в едно ... та съмненията са или във водна помпа или в алтернатора като съм почти сигурен че е алтернатор и в тая връзка искам да ви питам следните няколко неща :
1. Как най-сигурно да разбера дали е водна помпа или алтернатор ?
2. Ако е алтернатор лесно ли се сваля и изобщо как става цялата процедура по свалянетому и ремонтиранетому предполагам четки и лагери ?
3. Ако всепак се окаже водна помпа как става неиния ремонт и сваляне ?
Благодаря предварително за отговорите
Става дума за колата от подписа Г3, 1.6 АЕЕ, 96г.
Водна помпа или алтернатор ... нещо вие ?
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Имах такъв проблем скоро - мислех че е алтернатор ( там излизаше 20лв лагери + 20тина лева ремонт по спомени ), но се оказа водна помпа. Ремонт в Хеед 91. Варианти за ремонт има 2 - или се сваля само предната част на водната помпа, или се сваля заедно с кожуха. С кожуха е по-скъпия вариант - близо 100тина лева ми се върти. Без хожуха беше евтино - под 50. Дали може да се смени само предната част, без да се бара хожуха зависи от това, дали ще се развият едни болтовете, или ще се скъсат. Казаха ми, че по-често се късат, но при мен се отвиха. Проблема е цената на ремонта на водна помпа - трябва да се сваля ангреажа за да се смени и там ваче идва малко по-скъпо.
Цените са по спомен и може някъде да бъркам нещо. Ако е от водна помпа има голяма верятност и да губиш антифриз...
Цените са по спомен и може някъде да бъркам нещо. Ако е от водна помпа има голяма верятност и да губиш антифриз...
На моя голф беше същия проблем и ти давам 99% гаранция,4е е алтернатора.Когато свалих моя беше придобил такав луфт на оста,4ееее
Много се съмнявам да е помпата,ако нейните лагери са разбити,ще по4не да сълзи или направо да те4е.Относно свалянето на алтернатора,процедурата е проста:разхлабваш ремъка така 4е да го освободиш от шайбата на алтернатора,после идва ред на кабелите му,в зависимост от модела са или на обща букса,или са хванати с болт.Отвиваш(за варианта с болта) и изолираш със ско4.После идва ред на самия алтернатор,който е хванат за двигателя с 1 болт,играещ ролята и на ос,сваля се(поне при мен) с шестостен откъм ангренажния ремък.След като го отвиеш,раздвижи алтернатора нагоре-надолу.за да го изтеглиш.Много разбитите лагери си ли4ат като хванеш шайбата на алтернатора и я раздвижиш,усеща се лек луфт.За смяната на лагерите не мога да ти помогна,аз реших проблема с друг алтернатор.А за 4етките няма шанс,защото ако те са изхабени няма да има зареждане и ще свети една малка 4ервена лампа с акумулатор на таблото
Надявам се да съм помогнал,пиши какво е станало...

- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:Хвани шайбите на алт. и в.помпа една по една и се опитай да ги размърдаш нагоре надолу. Която има голям луфт - тя е - ако е помпа ще протече. както пише за вой най-вероятно е лагер на алтренатора.
като се разбие лагер на помпата се разбива фибъра и тя протича.
ами да и аз така си мисля, и тез дни като ми остане време ще го сваля и ще го дам да го оправят
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако шума е все едно мишка яде нещо из откъм мотора.. водна помпа..
иначе най-лесният начин ако са на различни ремъци, да разкачиш алтернатора...
още.. при включени сериозни консуматори, звука от виенето ако се променя.... алтернатор..
А най-добрият начин:
даваш 20 лв.. сменяш лагерчетата на алтернатора..
ако продължава шума.. знаеш кво е
иначе най-лесният начин ако са на различни ремъци, да разкачиш алтернатора...
още.. при включени сериозни консуматори, звука от виенето ако се променя.... алтернатор..
А най-добрият начин:
даваш 20 лв.. сменяш лагерчетата на алтернатора..
ако продължава шума.. знаеш кво е

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”