Маслената с-ма

Техническа и сервизна информация за Passat
vraban
Автомобил:
Двигател:

Маслената с-ма

Мнениеот vraban » Сря 07 ное 2007 18:38

Здравейте имам следния проблем карам Пасат-2 АBS мотор 1,8 mi .Започна да ми мига лампата на маслото ,смених го време му беше но продължи да мига когато загрее колата .Смених датчиците и двата ,нищо.И замерих налягането на тихи обороти и загряла кола държеше 3bar и след малко без причина или промяна на оборотите качи на 5,5-6 bar.После плавно пак идва на 3 bar. И от време на време не всеки път като дам на контакт оборотомера ми отива на max и си пада после .Даите съвети моля .Маслото е 15w40 . Сега когато за последно пробвах не свети хич единствено като дам назад много рязко мига един път.Но ме е шубе да я карам да не пустинясам двигатела .

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 07 ное 2007 20:31

:welcome_to_group
Съжалявам за проблема ти - мисля че е нещо в маслените магистрали - запушване, но не съм сигурен - нека кажат по-запознатите.
Пасат-а ти е Б3 - виж в най-горната тема в раздела.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 07 ное 2007 21:53

Едно нещо не мога да разбера, в момента точно долната тема е за същото, през няколко дена се появява по една нова в същия дух, ми ползвайте търсачката бе хора... Или все да си повтаряме - промивка на маслената система и после слагаш полусинтетика Motul 4100 Power 15W50 и проблема се решава (в общия случай) :?: :roll:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 07 ное 2007 23:08

dj_tuhla написа:Едно нещо не мога да разбера, в момента точно долната тема е за същото, през няколко дена се появява по една нова в същия дух, ми ползвайте търсачката бе хора... Или все да си повтаряме - промивка на маслената система и после слагаш полусинтетика Motul 4100 Power 15W50 и проблема се решава (в общия случай) :?: :roll:

Зомбира ви тва масло ....и секта станахте... мотул та мотул...мажи мотора, основни ремонти прави, и свирка даже при желание..

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 08 ное 2007 7:09

Нещо не мога да ти разбера проблема :?: :?:
В случая цитирам 1001 -та теми за "лампичката на маслото". А иначе всеки да си кара с каквото иска, акъл на сила не можеш да дадеш ...

Поздрави.

Върни се в “Passat”