Истина ли е това?Дали не се хваля прибързано?Става дума разх
..
Знам си аз че човек не бива да се радва прибързано.Правих пак засичане на същата бензиностанция заредих-На ОМВ от пълно до пълно.Показа 13.3 газ.Само градско е карана.Освен това е глътнала и бензин първоначално,но не знам колко.Проверих гумите задни-бяха 1.1. Проверка на тях не беше правена и кога са станали толкова меки хич ми не е ясно.Та дали това скачане от 10 на 13 газ градско не е направено по причина меки гуми задни.
Ще продължа да засичам и ще споделя.
Как така предния път 265 км с 18.75 газ като от тях 70 градско ми похарчи.Ако и преди е глътнала 13 газ на градско то на извънградско би трябвало да папа 5 на сто,което е изключено.Нещо не ми се връзват нещата.
Ще продължа да засичам и ще споделя.
Как така предния път 265 км с 18.75 газ като от тях 70 градско ми похарчи.Ако и преди е глътнала 13 газ на градско то на извънградско би трябвало да папа 5 на сто,което е изключено.Нещо не ми се връзват нещата.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ех немога ви разбера хем на ефтино карате хем се търсите кусури ...
Истинкси тест ще е да я покараш на бенз и засечеш разхода поне 2 пъти. След това на газ поне 2 пъти ,за да си имаш представа разходати как Варира. Той не е констаната и никога няма да бъде.
Това което пише в книжките го забравете !!! Това си е там само за реклама! В момента в който излезе от авто салаона тази кола тези цифри не са верни. Както например и сумати други показатели като наприемер ускорение от място до 100 и прочие ....
Първата кола която карах беше москвич алеко на газ. Е разликата м/у мен и баща ми беше мин. 2литра на сто. Освен това на всяко зараждане различно....
Сега ако е газов инжекцион според мен имаш пълното право да търсиш къде идва разлика от 3-4 литра! Но ако е обикновенна газива през 2 седмици на реглаж с газ анализатор
....
Е съкваритранта е с голф на газ колко пъти отиден ма газ анализатор и настройка майтора му казва покарай малко на бензин да се освести малко този комп....
П.П. Нямам нищо против газовата и карането на газ! Това че не съм сложил е по ред причини най вече финансови. Но не бих откзал да давам по 12-13лв на 100км вместо 20лв+.
Истинкси тест ще е да я покараш на бенз и засечеш разхода поне 2 пъти. След това на газ поне 2 пъти ,за да си имаш представа разходати как Варира. Той не е констаната и никога няма да бъде.
Това което пише в книжките го забравете !!! Това си е там само за реклама! В момента в който излезе от авто салаона тази кола тези цифри не са верни. Както например и сумати други показатели като наприемер ускорение от място до 100 и прочие ....
Първата кола която карах беше москвич алеко на газ. Е разликата м/у мен и баща ми беше мин. 2литра на сто. Освен това на всяко зараждане различно....
Сега ако е газов инжекцион според мен имаш пълното право да търсиш къде идва разлика от 3-4 литра! Но ако е обикновенна газива през 2 седмици на реглаж с газ анализатор

Е съкваритранта е с голф на газ колко пъти отиден ма газ анализатор и настройка майтора му казва покарай малко на бензин да се освести малко този комп....
П.П. Нямам нищо против газовата и карането на газ! Това че не съм сложил е по ред причини най вече финансови. Но не бих откзал да давам по 12-13лв на 100км вместо 20лв+.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода на газ зависи от много неща и точно при него има един момент в койт околата може да гори 14 и да не върви повече от колкото ако гори 8 ( примерно) най-важното на газта са настройките, газовата уредба и т.н. но митът който казват, че на газ колата гори с 2 литра повече от колкото бензин.... аз изобщо не съм съгласен моя опит е с друг автомобил, който по книжка му дават разход 9 / 100км. а аз правен смесено 7.5 като от 130км 20 бяха в София ( ходех на лекций с една лада от Ботевград) но при газта е като и при дизела един път е по - калорична един път не.. ама това са подробности иначе на истина колонките на газостанцийте са настроени различно да изключват и най - точен разход се прави ако е на една и съща газостанция
а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия
както все едно да отидеш до Пловдив и после обратно
поне при мен ми даваше разлика минимум 3-4 литра аз много искам да си купя Поло, но нещо... не успявам да си намеря модел 97 дизел 1.7 ( 60 коня) но... надявам се да успея да намеря
айде безаварийно каране на всички който четат форума и пишат в него 

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
klarinet написа:Разхода на газ зависи от много неща и точно при него има един момент в койт околата може да гори 14 и да не върви повече от колкото ако гори 8 ( примерно) най-важното на газта са настройките, газовата уредба и т.н. но митът който казват, че на газ колата гори с 2 литра повече от колкото бензин.... аз изобщо не съм съгласен моя опит е с друг автомобил, който по книжка му дават разход 9 / 100км. а аз правен смесено 7.5 като от 130км 20 бяха в София ( ходех на лекций с една лада от Ботевград) но при газта е като и при дизела един път е по - калорична един път не.. ама това са подробности иначе на истина колонките на газостанцийте са настроени различно да изключват и най - точен разход се прави ако е на една и съща газостанцияа отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия
както все едно да отидеш до Пловдив и после обратно
поне при мен ми даваше разлика минимум 3-4 литра аз много искам да си купя Поло, но нещо... не успявам да си намеря модел 97 дизел 1.7 ( 60 коня) но... надявам се да успея да намеря
айде безаварийно каране на всички който четат форума и пишат в него
аа сигорен ли че такова поло същесвува

-
- Автомобил:
- Двигател:
klarinet написа:Р... а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия...
Съгласен съм , но не може за 230-240км да ми изгори 20л газ при средна скорост около 120, нали? На магистралата тогава карах предимно със 140км/ч - тва при мен са 4000об/мин.
А и може би не си забелязал на връщане какъв е разхода - 40л за същите километри. Хайде да не е само от наклона

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами проверих в интернет ( първо видях, че в mobile.de има едни полото 60 коня и едни 64 като тези 60 коня дават с по литър - литър и половина по - малък разход) и след това проверих, че всъщност този двигател 60 коня излиза 97г. тогава излизат и полото с 5 врати ( говорим за поло дизел ) и му дават много интересен разход
има разлика и в окачването но полото които са с този двигател се намират по - трудно. в Бг който питам за поло дизел 60 коня - ми казват: "... ето го..." за това вече питам за киловати
май единствения вариант е да отскоча до германия да си докарам едно и готово 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж другите теми в раздел Автогазови уредби. Все ще се намри някой майстор който да отстрани проблема с ниския разход. И да не успееш от първия път не се предавай, това е деликатна проблематика. Ако все пак никой не успее, какво пък толкова карай си я така - 7/100 7/100 ...
П.С. Ако искаш пробвай на ръчна. Според мен ще има ефект
П.С. Ако искаш пробвай на ръчна. Според мен ще има ефект

-
- Автомобил:
- Двигател:
meri написа:Колеги,искам да споделя и същевременно попитам дали е възможно изобщо това?Карах колата на сина ми.Поло 1.6 моно АЕА газ.Минах 265 километра от които 70 градско.Засичам от пълно до пълно на бутилката.
Равносметката 265 км за 18.75 л газ.
Получава се среден разход 7 на сто.
Иначе сметнато 6 на сто извънградско и 10 на сто градско газ.
Преди това ходихме на реглаж на газовата,нов филтър,чистене дюза,по-тесни гуми.На компютърната диагностика показа о.к.
Все пак това е мотор 1.6 и не мога да повярвам да даде такъв нисък разход.
Нормално ли е или бъркам нещо.
Преди реглажа и мерките които се взеха разхода беше 14.Сега съм супер доволна от ефекта.
Колата върви доста добре,въпреки ниския разход.
meri според мен разхода си е нормален,жена ми кара ТИГРА 1.4 16V 90k,напълнила е бутилката с 20литра газ при празна бутилка,изминахме 255км,от които 100км градско и 155км извън градско,тя е с газов инжекцион.Аз на моя Кадет с 10литра газ минавам 125км-градско.И двете газови системи са слагани на едно и също място там съм изпратил още 2 коли (Пежо 106 1.4 и Шкода Фабия 1.4 16V)и те също са доволни.
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:klarinet написа:Р... а отностно разхода до Ст. Загора по - малък от колкото обратно.... разбира се - Ст. Загора е по - ниско от СОфия...
Съгласен съм , но не може за 230-240км да ми изгори 20л газ при средна скорост около 120, нали? На магистралата тогава карах предимно със 140км/ч - тва при мен са 4000об/мин.
А и може би не си забелязал на връщане какъв е разхода - 40л за същите километри. Хайде да не е само от наклона
На мен ми даде разход на ГАЗ София - Димитровград 6,8 л. със средна скорост 120 км. - 130 км.
А на връщане по същичт път ми даде 9.8 л. ГАЗ със скорост 110 км. !!!
Просто е доста повече баира в посока София.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Skoda Octavia, 1,6 AEE, 1185 кг., Габрово през Шипка (натоварен трафик, ТИР-ове) до Поморие и обратно. На отиване с двама човека и багаж даде 5,8 л/100 км. Повече от 100 км/ч не съм вдигал. В населените места с 50 км/ч. Толкова и дават по книжка. На връщане с трима души и същия багаж даде 6,0 л/100. Максимум 120 км/ч на магистралата и то за малко. Средна скорост близо 70 км/ч по борд компютър.
П.П. Чудя се някои защо казват, че са карали със 120-140 км/ч средна скорост, като първо нямат бордови компютър и освен това, може да е моментна, но не и средна скорост?
П.П. Чудя се някои защо казват, че са карали със 120-140 км/ч средна скорост, като първо нямат бордови компютър и освен това, може да е моментна, но не и средна скорост?
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ikonoma написа:Skoda Octavia, 1,6 AEE, 1185 кг., Габрово през Шипка (натоварен трафик, ТИР-ове) до Поморие и обратно. На отиване с двама човека и багаж даде 5,8 л/100 км. Повече от 100 км/ч не съм вдигал. В населените места с 50 км/ч. Толкова и дават по книжка. На връщане с трима души и същия багаж даде 6,0 л/100. Максимум 120 км/ч на магистралата и то за малко. Средна скорост близо 70 км/ч по борд компютър.
Колега казвам средна скорост защото ако не си запознат от София до Стара Загора е само магистрала и от там имам още 30 км. второкласен път!
Та когато карам с 140-150 км. през цялата магистрала (както в случая беше нощно време) и след това поддържам около 70-80 км. до дестинацията към която съм тръгнал мога и БЕЗ БОРДОВИ КОМПЮТЪР да сметна!!!
И за да съм по-точен за този случай СРЕДНАТА МИ СКОРОСТ Е БИЛА ОКОЛО 125 км.
Всеки един човек с малко мисъл може да го пресметне ако знае разстоянието, скоростта с която се е движил и времето за което е пристигнал.
Последна промяна от g.n.g на Сря 26 дек 2007 18:10, променено общо 1 път.
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ikonoma написа:.......на отиване с двама човека и багаж даде 5,8 л/100 км. Повече от 100 км/ч не съм вдигал. В населените места с 50 км/ч. Толкова и дават по книжка. На връщане с трима души и същия багаж даде 6,0 л/100........
А аз даже се чудя как не си го смъкнал още този разход

То има една прикаска, че хората от габрово винаги намират начи да спестят повече от останалите

Нали го знаеш вица за детето кодето тичало след автобуса да спести
парите от билета и след като се похвалило на родителите си те му се накарали,
че е тичало след автобуса,а не е тичало след някое такси та да спести повече парички.......
П.П. Нищо лично към никого нямам! Той народа го е казал през годините....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”