Фланци за джанти, откъде?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Фланци за джанти, откъде?
Искам да разширя малко ширината на следата - не прекалено, нещо от рода на 5-10 см общо, та въпросът ми е, откъде мога да си купя оригинални фланци, а не правени от някой гаражен стругар?
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Фланци за джанти, откъде?
musura написа:Искам да разширя малко ширината на следата - не прекалено, нещо от рода на 5-10 см общо, та въпросът ми е, откъде мога да си купя оригинални фланци, а не правени от някой гаражен стругар?
Колега.... 5-10см. означава 2,5-5см. на Фланец

Аз по-широки стандартни фланци от 20мм не съм срещал.
Стандартно са 12-14мм
РАСО
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Ok, не съм в час.
Я кажете, ако сложа по-широки от 20мм, как ще повлияе на стабилността на колата? Възможно ли е да се появят разни вибрации при високи скорости?
По принцип искам да я "разширя" малко, защото си мисля, че ще изглежда по-добре. Нещо от сорта на синия и белия от този линк:
http://www.rieger-tuning.de/de/Modellshow/Volkswagen/Golf_1_2/296.pdf
Я кажете, ако сложа по-широки от 20мм, как ще повлияе на стабилността на колата? Възможно ли е да се появят разни вибрации при високи скорости?
По принцип искам да я "разширя" малко, защото си мисля, че ще изглежда по-добре. Нещо от сорта на синия и белия от този линк:
http://www.rieger-tuning.de/de/Modellshow/Volkswagen/Golf_1_2/296.pdf
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
много зависи от как ще захванеш фланците, колко са дебели и кви болтове ползваш......
ако отидеш на вариант над 30мм те съветвам да сложиш два комплекта болтове т.е. фланеца се захваща с 4 за главините и 4 или там колкото за джантите към фланеца...... да знаеш че много широки оказват много негативно влиание на лагерите на главините..... може и да изпуснат болтовете ако се лъзгаш много по завоите.....
ако отидеш на вариант над 30мм те съветвам да сложиш два комплекта болтове т.е. фланеца се захваща с 4 за главините и 4 или там колкото за джантите към фланеца...... да знаеш че много широки оказват много негативно влиание на лагерите на главините..... може и да изпуснат болтовете ако се лъзгаш много по завоите.....
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Искам да разширя малко ширината на следата - не прекалено, нещо от рода на 5-10 см общо, та въпросът ми е, откъде мога да си купя оригинални фланци, а не правени от някой гаражен стругар?
2бр-16мм(issota,fk)пиши л.с. ако имаш интерес

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
gas написа:2бр-16мм(issota,fk)пиши л.с. ако имаш интерес
2 не ми вършат работа

- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:gas написа:2бр-16мм(issota,fk)пиши л.с. ако имаш интерес
2 не ми вършат работанамери ми още 2бр.
фланци има колкото искаш

- Dodi_Dogg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е мойте са спейсъри и са 4х100.
Спейсърите са тия който минава болта през тях и си влиза в главината. А адаптерните са захванати с първо към главината с 4 болта и после с шпилки към джантата. Дори и в такива слу4ай може ако колата ти е с 4 дупки като сложиш фланеца и да пасне с джанта с 5 дупки но тези фланци са около 200 кинта.
Ама и аз как обесних нямам думи
А дано и не бъркам нещо!!
Спейсърите са тия който минава болта през тях и си влиза в главината. А адаптерните са захванати с първо към главината с 4 болта и после с шпилки към джантата. Дори и в такива слу4ай може ако колата ти е с 4 дупки като сложиш фланеца и да пасне с джанта с 5 дупки но тези фланци са около 200 кинта.
Ама и аз как обесних нямам думи