Двигател ABS /Passat 1.8/ монтаж на АГУ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Двигател ABS /Passat 1.8/ монтаж на АГУ?

Мнениеот Emo » Нед 07 авг 2005 16:21

Позволявам си да отворя тази нова тема, защото за 10 дни ровене (тук и въобще) не намерих изчерпателна информация по темата. Възнамерявам да монтирам сам газова уредба на Пасата (1.8 Mi, ABS мотор), защото имам една подръка и при газарите стана като при зъболекарите (ден, час и тем подобни зверски изнервящо).
Газовата уредба, която имам е Marini с вакуумен изпарител (знам електрически е по-добре, но така или иначе разпогам с този), въпросите ми са:
1. изрично необходимо ли е да се монтира емулатор за ЕБУ-то ( тук прочетох доста разнопосочни мнения)?
2. каква марка смесител да купя?
3. на бензиновата помпа да прекъсвам ли захранването при работа на двигателя на газ или да я оставя да бичи (да върти през байпаса)?
4. ако някой има пасатина със същия мотор ще му бъда много благодарен, ако ми прати няколко снимки от под капака (e.zabov@kes-sofia.com), та да се ориентирам как да разположа парчетата (няма що да откривам топлата вода) и как да пусна връзките.

Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 07 авг 2005 20:48

Първо не мисля, че е разумно сам да я монтираш, но като си решил поне мини на тех. преглед за АГУ - хем ще ти я "лицензират" хем ще проверят за евентуално изтичане на газ. /и ти може да го направиш с вода и сапун/.
Колкото до изпарителя, не че е по-добре да е електрически, а е задължително /отговора беше някъде тук: http://www.avtogaz.com/cgi-bin/advices.pl /.
Колкото до другите въпроси при мен емулатор няма, вместо това на конектора на ЕCU-то два кабела се дават на късо /различни са за ABS мотор в зависимост от датата на производство- трябва да имаш точната ел.схема/, резултата е че когато дадеш контакт се нулира паметта на ЕCU-то, т.е. нямаш натрупване на грешки.
По втория въпрос - BRC, Lovato или Landi Renzo.
Добре е да си с автоматичен превключвател на горивото /с вградено реле е/.
Бензиновата помпа при мен се изключва при работа на газ.
Снимки в момента не мога да ти пратя, но изпарителя ми е монтиран на метална планка закрепена до акумулатора, по точно той се пада някъде между стартера и акумулатора на височината на последния.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 08 авг 2005 8:46

гепи , имам пасат с ABS мотор и с Popeye я метнахме уредбичката за ден има мног врътки за изпарителя ими мнения че вакумния е по добър така че споко карай с каквото имаш помпата сме я оставили да върти емулатор не сме качвали разхода градско е между 10-15 газ според зависи тоест не зависи от теб а от хиляди неща за вървеж е яко на дълго пада на 6 :idea: то си е от модела
успех :wink:

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пон 08 авг 2005 9:43

не е задължително да е вакуумен, даже е по-добре с него, а смесителя да е с 2 щуцера

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пон 08 авг 2005 21:40

popeye написа:не е задължително да е вакуумен, даже е по-добре с него, а смесителя да е с 2 щуцера

Имаш предвид, че не е задължително да е електрически (елекрическо управление на дозирането)?

Голям мерсаж, между другото днес гледах смесители, много дървено направени (18 кинта парчето), искат да се прешлайфат тук там. С два щутцера са, около квадратни на пръв поглед. Сигур т'ва са смесителите. Знаете ли някъде да има бутилки за резервна гума, ама не торообразни, а такива като затворени лигени (без центален отвор). И още един просташки въпрос: то е ясно ще трябва да вкарам отнякъде вакуума в изпарителя (та да пуска газ пропорционално на разреждането), откъде да го взема (ще трябва ли да дупча възухопровода някъде, преди дюзата на инжекциона)?

Благодаря отново, други ден слизам с електрическата отвертка и к'вото стане, просто не издържам.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Вто 09 авг 2005 12:15

http://ivogti.hit.bg/Pas5.jpg
http://ivogti.hit.bg/Pas6.jpg
http://ivogti.hit.bg/Pas7.jpg
Дано ти свършат някаква работа.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 09 авг 2005 12:45

ще трябва дупка ама в колектора, виж дали не може да се ползва някоя готова вече

Потребителски аватар
granci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот granci » Вто 09 авг 2005 13:40

От моя скромен опит като помощник при един от най добрите диагностици ще кажа само няколко от неговите мнения:1;Дали изпарителя е вакуумен или електрически при моно инжекцията няма голяма разлика. 2;Монтажа на симулатор за ламбда сондата е наложителен. 3;Категорично е против нулирането на ЕКУ при всяко гасене на двигателя 4;По добре е лри работа на газ да се спира инжекцион помпата.

Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zgeorgiev » Нед 28 авг 2005 16:03

Нищо не казваш колега (и в двата смисъла :) ) Имаме ли уредба вече, нямаме ли, такива неща... Ако имаме - разход (градско/извънградско), поведение на пасатора, абе всичко!
Айде довиждане :)

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Пон 29 авг 2005 19:57

НЕ сьм сьгласен с колегата mi_60, че трябва да се изключи помпата.Когато се изключи помпата през дюзите не минава гориво и сьответно няма какво да ги охлажда и се прецакват много бьрзо.

Потребителски аватар
granci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот granci » Сря 31 авг 2005 14:31

Колегата изрично е написал че колата му е МОНО инжекцион, ако е ПЪЛЕН инжекцион мнението ми е друго.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

АГУ на пасат с мотор ABS 1.8 mi монтирана!

Мнениеот Emo » Чет 01 юни 2006 12:32

Колеги благодаря ви за мненията. Извинявам се за закъснелия отговор, но затова пък вече мога да споделя известен опит от монтажа и експлоатацията.

Монтажа не е труден. Използвах горивната магистрала отдолу, за да прекарам газовата тръба. За какво не знам, но имах едно свободно гнездо в щипките и тръбата на газовата стана като от завода. В коша влезе също успоредно и през канала за бензинопровода. В багажника тръбата влезе през накакви технологични отвори, не знам дали се използват в някои модели за нещо, но при мен бяха запушени с тапи, които много лесно преодолях. Бутилката сложих на мястото на резервната гума, тръбата за пъленен изведох през отдушниците на купето, клапите под задната броня. Клапана за пълнене монтирах по-високо и близо до извивката на бронята, а не долу в полата й. Там е по-твърдо и като се закачи пистолета не се люлее застрашително все едно ще падне задно с бронята. Избегнах всякакво дупчене на купето и калник по избор.

Бутилката ми е турска. Арматурата е на Marini и я свалих от една 'пура'. Наложи се 'малка' преработка, скъсяване на поплавъка и други работи.

Смесителя, който поставих е с два щуцера за подаване на газ. Наложи се да прешлайфам корпуса, защото изглеждаше като много запазена отломка от катастрофирал самолет. Монтирах го под дюзата на моноинжекциона. Оригиналните крепежни болтове на дюзата (страхотна изработка, ковани, черни, абе страшни М6) за жалост са къси (смесителя е около 10mm и повдига дюзата) и се наложи да ги подменя пак с болтове, които намерих на най-невзрачното място на пазара на Младост 1. Новите болтове скъсих и прекарах резбата с търпение и триъгълна пиличка. Мъркучите за газ натиках в щуцерите още при монтажа на смесителя, защото после ми се стори, че ще ми е доста трудно. Ааа забравих, използвах малко топло и маслоустойчив силикон за да уплътня между дюзата и смесителя, предпочитах да сложа гарнитура, но както и да е.

Вакуумният изпарител монтирах пред акумулатора, акумулатора вкарах по-дълбото под калника след като се отървах от старата аларма (тази с която купих колата). Подгряването на изпарителя свързах успоредно на радиатора на парното с идеята по-късно да монтирам диференциален регулатор на разход на двата кръга, така че да мога да управлявам потоците през изпарителя и през радиатора на отоплението на купето. Е това не стана, два тройника и шест скоби и готово!

Ключа е Stargas, електронен, не го използвам пълноценно, но това е!
Електриките прекарах много лесно и с помощта на две релета направих следното:
1. при работа на газ обезточвам дюзата (спирам захранването);
2. отварям клапана на газта, . . . . и толкоз.
При работа на бензин:
0. ресет на компютъра (ставям го без захранване за малко);
1. затварям клапана на газта;
2. включвам захранването на дюзата;
Едното реле е от 'хубавите', а другото купих от магазина на лада (значи е 'Сделано в СССР'), и двете работят като 'хубавото'.

Друго, друго няма! Сега около десетина месеца след монатжа всичко е наред. Работи нормално, без емулатори, без да спира горивната помпа. Имах по едно време 'много сериозан проблем', но просто сипах газ и той се разреши от самосебеси.
Разхода на газ тази зима в най-големите студове беше малко под 13/100. Ако на някой този пост му помогне ще бъда много доволен.

Успех на всички.

Потребителски аватар
marto890424
Автомобил: Golf 2
Двигател: KR Pl 89

Re: Двигател ABS /Passat 1.8/ монтаж на АГУ?

Мнениеот marto890424 » Пон 09 сеп 2013 4:36

Колега и аз като теб се хванах да правя сам имам 50 литрова бутилка и вакуумен изпарител ловато имам клапан на изпарителя и клапан които прекьсва работата на бензин на карбуратора ключа ми е обикновен има и за черпене.цялата инсталация работеше добре в голф 2 1.6 ез.Сега тая сьщата система трябва да я преместя в новия ми голф 2 1.8моно 90г.По монтажа не ме притеснява нищо проблемите са ми следните моля ти и колегите да ми помогнете нямам пари за маистори
1.от каде да взема вакуум за изпарителя
2.ако може по подробно врьзването от ключа до моното ,тука не ми е ясно
това са нещата които останаха не знам трябват ли релета нещо от каде кво що изчетох целия форум тук е второто място обяснено както трябва и лесно разбираемо

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пон 09 сеп 2013 6:25

Сега съм с ел изпарител,като бях с вакумен,ползвах готов отвор за вакум,май беше на тръбата между колектора и сервото.
Трябва ти едно реле,с което да прекъснеш захранването на дюзата на моноинжекциона.Ако ще прекъсваш помпата,стават две.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 09 сеп 2013 6:56

Да,най-доброто е вакуума за сервото,принципно има затапени отвори преди клапана мисля.Схема за връзване на ключа потърси с търсачката,виждал съм теми с тези въпроси.Релета за дюзата и помпата от фарове на лада,реле за компа или направо хващане на постоянния + за плаващия.

Върни се в “Автогазови уредби”