Как се разглабя огледалото ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Как се разглабя огледалото ?

Мнениеот Hertz » Пон 12 ное 2007 21:48

Как (в краен случай къде) се разглобя огледалото на г3 ? Интересува ме как се маха самото огледало? Възможно ли е или трябва да си купя цяло ново огледало? (Става дума за механично огледало)

Счупени са капака (боядисаната част) и черната част ("корпуса")

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 12 ное 2007 22:42

Цяло ново...аз бях купувал за пасат преди време...цялото върви и е около 40 лв. :)

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Вто 13 ное 2007 11:34

Все пак някои ако е разглабял да обясни подробно защото при мен пък има друг проблем .... като затварям вратата се чува много гадна вибрация(тропане) която идва точно от кутията на огледалото .... и искам да го разглобя да видя има ли нещо счупено вътре или за лепене :cry:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 23 ное 2007 19:33

Никой ли незнае ? :(

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 23 ное 2007 21:48

Разбира се ,че се знае, значи огледалната част е закопчана с няколко ТРОШЛИВИ щипки към нещо като полусфера.Трябва да дадеш максимален ъгъл "навътре" и "надолу" за да видиш и откопчаеш с дълга тънка отвертка първите шипки , след това въртиш за достъп до останалите, налага се отваряне на стъклото за по-лесен достъп.Самата огледална част струва 7-20 лв, взимал съм от магазин на Ломско шосе, на евтиния вариант стъклото е "право", няма панорамен образ , но не лъже в дистанцията. След като свалиш "огледалото", ще видиш винтовете крепящи декорацията.Прави всичко това на топло, заради ТРОШЛИВАТА пластмаса(кой болен мозък я измисли :evil: )

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 23 ное 2007 22:03

emo-gar написа:Разбира се ,че се знае, значи огледалната част е закопчана с няколко ТРОШЛИВИ щипки към нещо като полусфера.Трябва да дадеш максимален ъгъл "навътре" и "надолу" за да видиш и откопчаеш с дълга тънка отвертка първите шипки , след това въртиш за достъп до останалите, налага се отваряне на стъклото за по-лесен достъп.Самата огледална част струва 7-20 лв, взимал съм от магазин на Ломско шосе, на евтиния вариант стъклото е "право", няма панорамен образ , но не лъже в дистанцията. След като свалиш "огледалото", ще видиш винтовете крепящи декорацията.Прави всичко това на топло, заради ТРОШЛИВАТА пластмаса(кой болен мозък я измисли :evil: )

Благодаря ти!!, А имаш ли по точна представа къде е магазина на Ломско Шосе?

Потребителски аватар
mamara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mamara » Пет 23 ное 2007 23:07

самото стъкло е залепено за една пластмаса а тя е защипана на 4 щипки.хващаш стъклото със самата основа и леко теглиш докато се отщипе.ако ше сменяш само огледалото дърпай смело,продоват се само стъкло което е с лепенка почистваш хубаво основата и лепиш държи яко няма да се плашиш.аз си го купих моето от горубляне за 7 лева. :ahoy

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 24 ное 2007 11:18

Ползвай търсачката...мисля че картинка съм слагал даже ;)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 24 ное 2007 21:11

Hertz написа:
emo-gar написа:Разбира се ,че се знае,

Благодаря ти!!, А имаш ли по точна представа къде е магазина на Ломско Шосе?
Спускаш се от надлеза "Надежда", след Халите около 200-500м. ,гледаш вдясно.Най- добре паркирай в някоя пряка и се разходи.Срещу магазина (от другата страна) мисля че имаше някакъв с огледала за баня.., дано не те объркам.В общи линии след 1-вия светофар-гледаш вдясно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”