Колеги незнам какво и стана!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Колеги незнам какво и стана!

Мнениеот smoky » Пон 12 ное 2007 21:18

Карам си тази вечер моята любима, прекрасна донесла ми толкова незабравими спомени ГОЛФ-ка ГТ и тъкмо пред нас ми се случи ебати сранното нещо!Намалих да мина през един спящ полицай и в момента в който подадох газ да тръгна, колата започна да гасне, клапаните зачаткатха като на ДИЗЕЛ, светна лампата на маслото и тя огасна! :shock тръгвам да паля клапаните пак чаткат замирисва на бензин и масло и угасва! :roll: Излязох запалих цигара стоя и я гледам отворих капака гледам маслото е перфектно точно колкото трябва да е! Изпуших си цигарата и вече ми се плачеше влизам за последен опит - тя запали все едно до преди пет минути се е ебавала с мен, нито клапани чаткат нито мирише-абе перфектна както винаги! Но аз съм притеснен и ви моля за помощ, за съвети и др. Незнам какво да я правя , а ще заминавам на дълъг път и ще ми трябва! Искам да разбера първо вашето мнение и след това вече да я водя на доктор, защото повечето мнооо си измислят! :cry:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 12 ное 2007 21:25

според мен имаш проблем с налягането на маслото сега дали от масления филтър или помпата не знам затова са ти зачаткали хидро-повдигачите и е изгаснала ,защото не натискат клапаните както трябва и двигателя ти се разтриса все едно работи на 2 или 3 цилиндъра :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 12 ное 2007 21:27

Нещо да си чувал за подаване на газ при потегляне :wink:
Споко, нищо и няма, просто дру път подай повече газ и всичко ще е ок :wink:

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Пон 12 ное 2007 21:49

petko5 написа:Нещо да си чувал за подаване на газ при потегляне :wink:
Споко, нищо и няма, просто дру път подай повече газ и всичко ще е ок :wink:

Не карам кола от вчера , относно газта знам колко да подам!Колата беше в добри обороти! проблема ми не е до шофиране или нещо такова знам как гасне кола ТОВА НЕ БЕШЕ гаснене! Да ти зачаткат клапаните НЕЗНАМ за първи път чувам ТАКОВА (ЗА ГАЗТА) обяснение на проблем сварзан със съвсем различни неща! :shock

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Пон 12 ное 2007 21:52

jagler написа:според мен имаш проблем с налягането на маслото сега дали от масления филтър или помпата не знам затова са ти зачаткали хидро-повдигачите и е изгаснала ,защото не натискат клапаните както трябва и двигателя ти се разтриса все едно работи на 2 или 3 цилиндъра :wink:

да и на мен ми мина тва през умът бащата вика че били гумички на клапаните нещо не притискали?

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пон 12 ное 2007 21:57

не са гумичките те служат да не ти влиза масло в цилиндрите през шийките на клапаните ти с какво масло си и филтър?

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Пон 12 ное 2007 22:08

Castrol Пулосинтетика 10x40 и някакъв Филтър за 12 Лева!

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пон 12 ное 2007 22:17

виж в някой сервиз да ти замерят налягането на маслото на студен и топъл двигател :wink:

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пон 12 ное 2007 23:04

...

Последна промяна от petko5 на Нед 13 яну 2008 19:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 12 ное 2007 23:10

petko5 написа:Колега smoky, от колко време си шофьор :?:
:gruebel

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пон 12 ное 2007 23:31

bomber написа: :gruebel

8)

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Вто 13 ное 2007 0:01

petko5 написа:Колега smoky, от колко време си шофьор :?:

От достатъчно! Само за инфо на "ГОЛЕМИТЕ" "Шофьори" :) ако някой иска да си мерим пижките кой колко добре кара и колко газ дава- не е тва темата, тук говорим за технически проблем на колата ми а не за комплексарски изказвания от сорта на"Просто давай повече газ" и тн. Petko5 а ти от колко време имаш книжка!Като гледам незрялите ти коментари (Не на място) има два варианта 1 имаш книжка от скоро ама си мноого "велик" и 2 имаш книжка от отдавна ама караш само събота и неделя, може и по празници :D нека не пълним темата с СПАМ повече --->яко някой е имал подобен проблем да пише !Мерси на колегата jagler за добрите предложения!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 13 ное 2007 0:17

Аз съм го имал, smoky.
Преди имах Г2, 1.6Д с множество порезни рани и фрактури от предишните собственици, но това, което и теб касае е, че картера беше натиснат по средата, точно там, дето е смукателя на маслената помпа.
Върху този смукател е разположена една пластмасова .... да го наречем- плочка.
Всъщност, това е успокоител за маслото. Разположен е така, че маслото да не може да се лашка наляво-надясно при по-резки завои.
В резултат от удара на картера на тази плочка се били счупили 2 от зъбчетата, които е фиксират към смукателя. Един ден, когато се опитах да вдигна на магистралата повече от 150 разбрах, че този успокоител е бил паднал в картера, заради повишения дебит на масло към/от помпата се е лепнал за смукателя и.... зумер, светодиоди, гасене както си шпоркам със сериозна за мен и онази кола скорост (аз изгасих от ключа, де!) и киснене в аварийната, за да дойде един колега да си ме довлачи до вкъщи.
Да, ама за да го вкарам в гаража трябваше пак да запаля. Запали перфектно, без да се замисли дори. Просто след като е спряло засмукването от помпата пластмасовото парче си е паднало на дъното на картера и нямаше никакви грижи. Разбира се, докато не форсира мотора, де!
За съжаление, единствения начин да потвърдиш или отхвърлиш моята хипотеза е като отвориш картера.
Това, че дизелчето не загасна само е защото повдигачите там не са хидравлични, а конвенционални, с пулове и директн натиск от разпределителния вал.

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Вто 13 ное 2007 0:20

Кво да му мисли, ако е сигурен, че е от колата, сменя масления филтър, ако не се оправи отваря картера, кофти е, не ти завиждам :!:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 13 ное 2007 9:49

Хващам се на бас че си с двигател 74kW/101 PS
Питай inoi или niki7878, vaskoto1 също може да ти даде актуална информация. Дано да не е това, за което си мисля.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”