Мъка ли е да си сваля стартера без да имам канал?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мъка ли е да си сваля стартера без да имам канал?

Мнениеот zfa159 » Вто 13 ное 2007 22:51

Питам понеже се нуждае от почистване (целия вътре 100% е омазан от маслото което течеше от издухалия семеринг на коляновиявал,прашинки от изгорелия съединител и още много друга мизерия).Сутрин като паля на моменти леко запъва (не винаги) и го усещам че не винаги бендикса се връща назад докрай достатъчно бързо (едно такова изсвирване има точно когато пали двигателя).Та съм решил да му обърна малко внимание ама се чудя дали с обикновенни инструменти и липса на канал ще успея да си го сваля без да се измъча (на удобно място е ама 100% има някаква греда).
Следващото ми питане е като го сваля как точно да се завра да погледна втулката в корпуса на скоростната кутия? (отгоре имам ли шанс или само на канал отдолу?)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 13 ное 2007 23:26

Не, самия стартер нямаш грижи със свалянето, ама не се надявай да смениш втулката, дето е в кожуха без да има каналче около теб ;)
Не ми се е налагало, но подпри мотора със крик, когато развиваш горната шпилка, че да не вземе да клюмне!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 13 ное 2007 23:26

Само няма да се предаваш...
При мен на шлепа сменях втулката пред блока... 2 пъти (за 2 различни стартера) :roll: , но съм с надлъжен двигател... което пък не е особено улеснение , тъй като колекторите са отгоре , отдолу е моста... секс яко :D
Ако искаш в събота ще действам по мойта чиреп , ела заедно да хортуваме?
Имам си балатумче за лягане на него! :lol: :lol: :lol:

П.С. Той стартера при теб отпред или отзад се пада на мотора като погледнеш под предния капак?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 13 ное 2007 23:31

От към радиатора се пада и според мен няма да е толкова неудобно за работа.Би трябвало да се справиш без канал.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 15 ное 2007 0:16

Аз засега искам само да сваля стартера да го поизчистя.Втулката може и да си е наред.Искам само да я погледна ама незнам къде точно да си мушна главата (това звучи малко двусмислено ама..... въпрос на подсъзнание :oops: )
Благодаря!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 15 ное 2007 8:19

Подпри си двигателя както трябва щото има много голям шанс да го сурнеш на земята :!:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 15 ное 2007 10:38

Канал не трябва.
Подпиране обаче трябва, ама за съжаление не гарантира че няма да се озориш после с монтажа.
Малко тъпо са го измислили това един болт да държи и стартера и да крепи двигателя, при това дълъг, та и заради най-малката несъосност да не може да се завие. :-)

Върни се в “Passat”